Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Pramolanu na nerwicę

Gość Róża

Rekomendowane odpowiedzi

Biore pramolan już 4 lata z przerwami za każdym razem kilka dni czuje się źle potem wszystko jest ok przed pramolanem dostałam lek nowej generacji i czułam się okropnie ból głowy , słabość , prawie omdlenia a po pramolanie tylko małe skutki uboczne więc nieprawda że pramolan jest zły wszystko zależy od organizmu jeden toleruje taki lek jeden inny , pramolan działa na mnie dobrze uspokaja mnie ,skoki ciśnienia i tetna mam sporadycznie przedtem miałam codziennie szkoda tylko że jak przestaje brać to po jakimś czasie spokoju nerwica znów wraca

Biorę pramolan od marca tego roku,jedną tabletkę na noc,lek mi pomógł a naprawdę byłam w bardzo złym stanie psychicznym.Nie miałam żadnych skutków ubocznych po za tym że przytyłam 5 kg,tylko nie wiem dokładnie czy to po tym leku,bo jednocześnie w tym samym czasie rzuciłam palenie więc to może też być powód..

Gość awangardowy

Dostalem lek pramolan od lekarza pierwszego kontaktu po tym jak po lekach na obnizenie ciśnienia pojawiły się skutki uboczne typu lękowego. Drżenie rąk ,strach w sklepie przy kasie ,lęk przed upadkiem i omdleniem,faktyczne omdlenie,depresja itp. Pramolan biorę już ok miesiąca./1 tabletka na noc/ Na poczatku byłem rozdrażniony i miałem jakieś dziwne mysli koncentrujące się na jednej rzeczy. Potem po kilku dniach to ustapiło i świetnie glęboko śpię a objawy nerwicowe ustały i mogę funkcjonowac Jadąc autem z wakacji drogę przezyłem cięzko z racji zmiany ciśnien /kilkaset kilometrów stad pochmurno,potem parno i wreszcie u celu gorąco/ a byc moze ten lek wzmaga reakcję organizmu na niskie ciśnienie-a takie mamy od dłuższego czasu w lipcu 2014. Biore jeszcze niebylenin po pol tabletki na obnizenie cisnienia ale mam skaczace raz 106/60 puls 98 innym razem tego samego dnia 134/90 puls 105 więc nie wiem czy mi pomaga ten lek? Pramolan wyciagnął mnie z tych stanów lekowych w ktore wpędził mnie inny lek na obniżenie ciśnienia lecz po holterach na cisnienie i serce mam nadzieje ze dostane takie leki ,które przywrócą mnie do starej sprawnosci Teraz jakos jest lepiej niz było np kilk miesiecy wstecz! pozdrawiam j/lodz 39lat

Witam, ja mam nerwice i depresje od ponad roku, cały czas przyjmuję pramolan, nie powiem żebym się czuła rewelacyjnie... jakieś pół roku temu zrobiłam kilka dni przerwy ponieważ nie było mojego lekarza, ale to była zła decyzja. Wróciło mi drętwienie rąk, nóg złe samopoczucie, ból w klatce piersiowej ... cały czas płakałam i źle spałam... wiec wróciłam po kilku dniach przerwy do pramolanu (na noc) było lepiej... Brał ktoś dłużej z Was niż rok asertin wydaje mi się że już się uzależniłam dwa dni temu znowu trafiłam do szpitala bo nic nie pomagało na objawy wyżej wymienione...

2 dzień to pewnie będzie zamulał. Organizm się musi przyzwyczaić. Ja biorę pramolan od ponad 4 miesięcy. Uważam , że jest to idelany lek dla mnie. Uspokaja mnie. Pozwala funkcjonować. Wcześniej brałem doxepin, zotral, ketrel później relanium, xanax i nie było tak dobrych efektów. Jest to stary lek ale moim zdaniem sprawdzony a najważniejsze nie uzależnia!

Gość koszalinianin

Witam. Pramolan borę od prawie dwóch lat oczywiście z przerwami lecz pod kontrolą lekarza. Czasami mam kołatania serca lecz to ustępuje, tak jak u innych mam problem z zasypianiem i co najgorsze z potencją ale cóż coś za coś. Po pramolanie czuję się dobrze bardzo mnie uspokaja i wycisza a niestety mam pracę bardzo stresującą ,gdybym nie wziął pramolanu to bym chyba rozniósł wszystko i wszystkich do okoła . Ze swojej obserwacji polecam Pramolan... Koszalinianin...........

Pramolan brałem kilka lat temu przez 2 lata. Byłem trochę młodszy no i nie zaobserwowałem wówczas żadnych skutków ubocznych. Przyjmowanie 1-1-1 przerwane z dnia na dzień - bez problemu. Walczę z nerwicą lękową już kilka lat - raz jest lepiej a raz bagno. Po 9 miesiącach odstawienia leku musiałem do niego wrócić. Powód nawrót choroby z wzmożona siłą - a było już tak dobrze. Obecnie przyjmuję 1-0-1 (przez tydzień 1-1-1 lecz uciążliwe bóle i zawroty głowy, wzrost skoki ciśnienia 150/100,140/97) od tego czasu nadal bóle głowy no i skoki ciśnienia mimo zmniejszenia dawki leku. A co do reszty skutków ubocznych to zawroty głowy,odrealnienie,*zawieszanie*, senność,problem z zasypianiem no i brak możliwości kontynuowania snu po nocnym przebudzeniu i co ciekawe meteopatia /czego nigdy nie miałem/. Człowiek starszy inaczej już reaguje. Próbuję jeszcze zmniejszyć dawkę na 0-0-1 lub 1-0-0. A co dalej ?

Ja biorę pramolan od marca codziennie jedną tabletkę wieczorem.Lek przepisała mi psychiatra na zaburzenia lękowe,na mnie lek podziałam bardzo dobrze,lęki ustąpiły w 90% w końcu zaczęłam normalnie funkcjonować,ciśnienie unormowało się..Jak dla mnie bardzo dobry lek.

Witam, mój mąż ma ten sam problem aczkolwiek nie bierze już pramolanu bo mu nie pomaga, dostał od razu kilka recept także posiadam 3 pełne opakowania (3x20 tabletek - 50 mg) tego leku z data ważności do 03.2017, oraz 10.2016, zakupionego w aptece ziko, wiem że lek nie jest drogi ale to zawsze pieniądze, wiem także że jest na receptę, ale na prawdę zależy mi na tym żeby go odsprzedać po kosztach bo szkoda mi wyrzucić, jeśli ktoś byłby zainteresowany to prosiłabym o kontakt katarzyna_ositek@wp.pl

Mam zapisany promolan. 1 tabletka na noc. Zaczełąm od połówki wczoraj. Po godzinie od połknięcia poczułam jak lek zaczyna rozluźniac żołądek, kręgosłup, cos mrowiało też w brzuchu na spolcie słonecznym. Czy ktoś też tak miał. Nie wiem czy kontynuować branie leku i czy zwiększyc dawke do 1 tabletki. Boje się. Napiszcie cos kochani. pozfrawiam

Lek pramolan zaczyna działać dopiero po jakimś czasie(u mnie nastąpiło to po tygodniu),ustąpiły lęki które były bardzo poważne nie byłam w stanie sama funkcjonować.Bałam się wyjścia do sklepu,kąpieli a szczególnie straszne były dla mnie noce wtedy lęki się nasilały,ciśnienie mi skakało jak oszalałe,serce waliło i uczucie że zaraz umrę.Wiem że to stary lek i przeważnie każdy ma złe zdanie na ten temat ale naprawdę postawił mnie na nogi i żyje w 98% jak normalny człowiek czyli bez takich panicznych lęków.Biorę tylko jedną tabletkę na noc od marca tego roku i póki co chyba będę brała bo nie wiem jak zareaguje mój organizm po odstawieniu.

Nie pomaga. Wcześniej brałem Mozarin, Nexpram, Promazin, jakoś dawały radę, choć po tym nexpramie to niejednemu chciałem przy je bać, raz nawet w piłke grałem. Teraz ten ale lipa, placebo jakieś. z początku coś tam pomagał, nawet spałem po nim. teraz nie śpię. do bani, ino się tyje od niego. nie ma chyba leków ani na nerwice ani na depresje, nie ma. oni nas w c iula robią z tymi lekami. Ciekawe czy depresje sie wogóle leczy? czy ta psychiatria to taki pic na wode nie jest? Nie wiem czy nie lepiej jest iść w piz du przed siebie, albo umrzeć z głodu. To jest wszystko kłamstwo. Po co żyć? No ku rwa po co? Zawsze jest kłamstwo we wszystkim

Brałam Pramolan 1,5 roku 1 tabl. na noc.Po miesiacu czułam się rewelacyjnie.Jestem 5 lat po odstawieniu.Przez ten czas nie miałam żadnych objawów ,żadnych lęków .Jak wiadomo każdy organizm inny i radze wszystkim którzy zaczynają przyjmowanie tego leku aby pobrać chociaz miesiąc czy dwa zeby zobaczyć czy będzie poprawa ,po tygodniu czy dwóch nie będzie poprawy.

Gość Dolcevita777

Pomógł! Miałam nerwicę lękową do tego stopnia, że co najmniej dwa razy w ciągu dnia miałam wymioty. Ogarniał mnie paniczny lęk. Pramolan biorę od niedawna. Już po pierwszej tabletce poczułam psychiczną ulgę. Obudziłam się rano bez uczucia lęku! Pozbyłam się odruchów wymiotnych. Zdarzaj się kołatania serca, ale mijają, a także w drugiej połowie nocy nie mam głębokiego snu. Ale to pestka w porównaniu do nerwicy, która mnie wykanczała, bo nawet jeść nie mogłam. Teraz wrócił mi apetyt. Na kołatania czy płytki sen pomocą są ziołowe tabletki. Ale poproszę doktor o propranolol. Poprzednio zanim bralam Pramolan, inna lekarka zapisala mi Citabax, który już po pierwszej dawce o mało mnie nie zabił, ponieważ lęki pogłębiły się, wymiotowałam i rozsypałam się do reszty. Tak więc ja już zostanę przy Pramolanie, biorę go rano i wieczorem, boję się dalszych eksperymentów z lekami, każdy daje objawy uboczne. Ale ten lek postawił mnie na nogi psychicznie.

Przez 5 lat brałem pramolan - mogę powiedzieć, że uratował mi życie, rok temu odstawiłem i było ok. Po roku od odstawienia pewne symptomy powróciły. Powróciłem do leku na 2 tygodnie żeby się podciągnąć i ponownie będę odstawiał.

Biorę Pramolan od 2 tygodni. Pomaga, mam nerwicę, która objawia się zawrotami głowy, ciągłym napięciem nerwowym, trzęsącymi rękami, czerwienieniem się, zalewnie potem. Promolan zmniejszył te objawy, nie mam żadnych efektów ubocznych, czuję się dobrze. Ja polecam