Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Isoptinu na atak częstoskurczu

mkamycka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Pare miesiecy temu mialam Holtera wykazalo liczne czestoskurcze i tachykardie. W zwiazku z tym ze mam astme nie moge brac beta blokerow tylko przepisano mi Isoptin. Pare miesiecy bys spokoj wiec odstawilam lek. Teraz jestem w USA i zaczelo sie na nowo. Jestem przerazona.... Zaczelam brac znowu Isoptin ktory jednak obniza cisnienie znacznie, przestalam pic kawe , alkohol. Moi rodzice twierdza ze to nerwica... byc moze aczkolwiek nie mam sie czym denerwowac ostatnio. Jestem zmeczona, przerazona i nie wiem co mam robic, serce bije jak oszlalale, *potyka* sie .Jestem ciagle zmeczona i mam wrazenie ze ciezko mi oddychac Czy ktos z Was bierze Isoptin? Jak czesto mam powtarzac Holtera? Skad mam wiedziec czy powinnam miec zabieg ablacji? Dziekuje z gory za odpowiedzi
odstaw to swinstwo bralam to pszez piec lat pierw isoptin slabszy potem juz 80mg bo niby obniza puls,ale kolotania jak byly tak byly,robilam wszystkie badania na nerwice i tam takie inne iniby wszystko okey lewa komora troche powiekszona no ale to ma co drugi czlowiek na naszej planecie,i tak sie meczylam od 15go roku zycia w koncu myslalam ze nabawie sie nerwicy stres lek co mam robic ...mieszkam od 20 lat w niemcach i tu poszlam do lekarza ktory powiedzial bez ablacji nic tu niezmienie ,jestem juz 8miesiecy po ablacji i nigdy lepiej sie nieczulam jak teraz abylo zemna juz tragicznie ,co miesiac pogotowie zaszczyki i ten strach ,nieczekaj niebuj sie bo ta ablacja niejest nic wielkiego pewnie bardziej balabym sie zeba usunac,pozdrawiam glowa do gory .
Ja bralam metoprolol przez kilka lat, ale przestal na mnie dzialac. Ostatnio bardzo zle sie czulam, ciagle kolatanie, serca dzien i noc. Zrobilam jeszcze raz Holtera, przepisano mi Isoptin SR 120. Po nim czuje poprawe ,ale lekarz u ktorego bylam powiedzial ,ze w moim przypadku radzilby zrobic ablacje (raz juz mialam robiona ,ale nia dala pozytywnych skutkow). Odnosnie Isoptin to podobno on tak bardzo nie obniza cisnienia jak pozostale leki na serce np. metoprolol, ktory bralam. Tez mialam wrazenie ciezkiego oddychania. Mkamycka radze Ci abyc jak najszybciej zglosila sie do lekarza. Pozdrawiam.