Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tycie przy zażywaniu Hydroxyzinum

Gość PAulina

Rekomendowane odpowiedzi

Tycie po lekach to jakieś absurdalne wyjście, tak jakbyś brala hormony powodujące tycie! Nie tędy droga! Badałaś tarczycę? Może z jej powodu masz takie kłopoty? Chemiczne kilogramy to zdrowie? Wpędzisz się w jakieś choróbsko! Dobrze że byłaś u psychiatry, nie zaszkodzi, ale w ten sposób nie staraj się o wyższą wagę. Może masz nadczynność tarczycy, warto byłoby to sprawdzić. Warto też żyć bardziej aktywnie, uprawiać jakiś sport, mało wysiłkowy, bardziej rekreacyjny, np. jogging, jazda rowerem. Jeśli źle się czujesz z powodu szczupłej sylwetki to trzeba jakoś działać, a jeśli czujesz się dobrze i BADANIA WYJDĄ OK - to w czym problem? Cała masa ludzi chce schudnąć. Jeśli czujesz się zdrowo - po co masz tyć???
Paulina a mnie się wydaje,że lekarz sapisał Ci te leki abyś zaczęła się mniej denerwować.Być może jesteś osobą ,która stresuje się każdą drobnostką a jak wiadomo stres u wielu osób powoduje zmniejszenie masy ciała.Nie sądzę aby lekarz miał na celu zapisanie hydroxyzyny jako środek cudowny środek wzmagający apetyt
Witajcie ja biore hydroxizinum 10 mg kiedys 2x na dobe teraz na noc, lekarka przepisała mi go na nerwy. Od pewnego czasu mam świetny apetyt tzn. jem kilkakrotnie w ciągu dnia bo po prostu czuje się głodna , domownicy również to zauważyli. Przytyłam tak na dobre 2kg przy wzroście 164 ważyłąm 50 kg (zawsze miałam dobre spalanie, nerwy tez swoje robią) teraz juz wiem skąd ten apetyt wcześniej nie miałam pojęcia o takim działaniu tego leku nawet zachodziłam w głowe co z tym apetytem widac tak na mnie podziałała. Co do działania uspokajającego to był okres, szczególnie na początku kiedy niezbyt dobrze znosiłam ten lek, bolała mnie głowa, łzawiły mi oczy nic mi sie nie chciało i zaprzestałam przyjmowania, jednak po rozmowie z lekarzem który powiedział mi że ten lek nie uzależniia tak jak np relanium i na nerwy powinnam go łykać wróciłam do zażywania. Teraz nie męczą mnie juz takie dolegliwości, ogólnie jest dobrze ale i tak mam zamiar ją odrzucić byle przetrwać marzec i tą kapryśna pogodę.

Brałam hydroksyzyne przez kilk lat i usypiała mnie. Dostałam ją od lekarza na nerwice, bo bardzo szybko zaczełam chudnąc. Z nerwów nic nie jadłam i chudnełam. A mit o tym ze lek ten działa na przytycie jest mylny. Prawda jest taka, że niektórzy z nerwów jedzą, inni nie umią nic przełknąć. Po zażyciu jednej tabletki nasz organizm uspokaja sie, nie ma efektu ściśnietego żołądka i zaczynamy normalnie jeść. Dla tych ktorzy stosują hydroksyzyne i śpią po niej - polecam BELERGOT. Ma takie samo działanie a nie usypia. Rewelacyjnie uspokaja i pozwala normalnie funkcjonowac. pozdrawiam wszystkich.

Jest to bardzo stary lek/chyba juz go wycofuja z produkcji/typowy lek na uspokojenie,a ubocznym dzialaniem tego leku jest sennosc,jestem po zawale i kiedy mnie zaczyna troche serduszko sciskac i bojac sie nastepnego zawalu biore zaraz ten lek zeby nie wpasc w panike i jak narazie ok,a jak chce przespac cala noc/po niezbyt udanym dniu/ biore 1tabletke i spie jak trza-wstaje wypoczety i o to chodzi bo sen ma byc odpoczynkiem dla organizmu-PAULINO POSLUCHAJ dOROYTY oNA BARDZO DOBRZE CI RADZI-lekarzowi wlasnie o to chodzilo-wszyscy sie odchudzaja,plaskie brzuszki itd,a TY co? Pozdrawiam.

Tak po dluzszym przyjmowaniu   hydroxizinum  przybiera sie na wadze. Wg ulotki to skutek uboczny tego leku. 
kazdy tez jest po nim “śnięty “ dla tego w miare mozliwosci dawki powyzej 20 g (ja biore 40 mg )dobrze brac na noc, a w Dzien gdy sie zdenerwujemy 10 mg nie wiecej.. Rzecz jasna tak kazal mi dawkowac lek moj alergolog ( tez w celu odstresowania sie przy ciezkiej alergii. Pomoglo:)