Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie ręki i zawroty głowy przy nerwicy lękowej

Gość Ela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Dopadło mnie tydzien temu .Drętwa ręka , zawroty głowy itd.Psychiatra stwierdził nerwia lękowa.Biore sertagen.Czy ktoś z WAs brał to?Staram się panować nad swoimi emocjami, ale nie zawsze sie da.Jestem trochę podłamana, bo z tego co czytam wnioskuję , ze to nie tak jak grypa, ze wygrzeję sie , wezme syropku i zdrowa.
Ela, na forum *nerwica lękowa* jest nas cała masa z tym problemem. Ale pamiętaj, że nerwicą nazywać można objawy, których pochodzenie organiczne zostało wykluczone, a wykluczyć je mogą (lub potwierdzić) badania szczegółowe: badania neurologiczne, laryngologiczne, kardiologiczne, endokrynologiczne, okulistyczne i specjalistyczna diagnostyka ze standardowym badaniem krwi na czele. Dopiero po odfajkowaniu całej tej listy możesz iść do psychiatry, który coś tam stwierdzi. Jak zaczniesz leczyć się na nerwicę a okaże się że masz nadczynność tarczycy, to co wtedy? Objawy będą się nasilać od nieleczonej tarczycy, a Ty będziesz nakręcać się coraz bardziej? Najpierw badania a potem diagnoza i leczenie.
Rany... tak będziecie szukać przyczyn dolegliwości aż nie daj Boże czasu nie wystarczy, by wszystko przebadać. A i nie da się wszystkiego przebadać. Nasza chemiczna medycyna idzie krokami rozbierania organizmu na czynniki pierwsze: oddzielnie serce, nerki, wątroba. Tak się nie da wyleczyć całego organizmu! Polecam zainteresować się suplementacją diety, oczyszczeniem organizmu z toksyn: najczęściej perturbacje zdrowotne biorą się z zatrucia naszego organizmu chemią, którą się szpikujemy - a przede wszystkim: lekarstwami. Sam rodzinę uwolniłem od migren, zaparć, zapaleń uszu-wysięków (6-letnia córka), przeziebień, hemoroidów, nadciśnienia, miażdżycy, i trochę tego jeszcze mógłbym nawymieniać. Ale nie o tę litanię tu chodzi lecz przede wszystkim świadomość tego, co słowo ZDROWIE oznacza. Co oznacza słowo profilaktyka zdrowotna. Jeżeli ktoś sądzi, że branie musujących witamin lub reklamowanego rutionosc..., kompleksów witamin, to profilaktyka - błąd! Najnowsze wyniki badań, metaanalizy po 20 latach stosowania tego taniego *zdrowego dobra* wykazują 3-4 -ro krotne zwiększenie zachorowalności na raka szyjki macicy, na raka piersi. Badania na populacjach 30, 40 tys. kobiet. Syntetyczne witaminy powodują zwiększona zachorowalność na nowotwory. Nietylko zresztą tym skutkują... Zainteresowanym chętnie służę skanami publikacji. O tym się głośno nie mówi, bo chemiczne lobby dba o swoje interesy. Podobnie jak lobby petrochemiczne. Czy sądzicie, że w dobie podboju kosmosu nie mogłoby już być samochodów na olej rzepakowy, sprężone powietrze, wodę? Szejkowie płacą dla władnych naszego świata taka mamonkę, że jesteśmy uzaleznieni od ropy. Co im nasze interesy. Od leków chemicznych uzalezniać się nie musimy. To nasze zdrowie jest ważne, a nie interesy koncernów tabletkowych. Mamy prawo wyboru. To kwestia ŚWIADOMOŚCI. Polecam się: andyi@wp.pl
Andy, a kto tu mówi o zbadaniu wszystkiego??? Ja i Anka, na podstawie objawów, które opisała Ela, doradzamy po prostu odwiedzenie KILKU specjalistów i zrobienie badań. Mnie długo wmawiano nerwicę, chociaż czułam się tak fatalnie, że nie mogłam normalnie funkcjonować. Szukałam przyczyn gdzie indziej i okazało się, że mam chorobę Hashimoto- zapalenie tarczycy. Gdyby nie mój upór, to pewnie teraz nie pisałabym tego maila. Co do faszerowania się tabletkami z witaminami, to pełna zgoda, tylko co to ma do rzeczy? Z całym szacunkiem, ale Twoja opinia na temat leków jest po prostu absurdalna i niebezpieczna! Jestem bardzo ciekawa, czy znasz może jakiś sposób na leczenie zapalenia tarczycy i innych jej chorób bez podawania hormonów w tabletkach?