Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne i widoczne bicie serca po operacji przepukliny mosznowej

Sean

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ... od jakiś trzech miesięcy serce mi bardzo mocno bije co jest doskonale widoczne i odczuwalne ... bardzo mnie to niepokoi ... dodam jeszcze ze wydaje mi się ze nastąpiły jakieś zmiany w klatce piesiowej ponieważ serce przedostało się w okolice srodka mostka i bliżej brzucha ... przy drobnym wysiłku serce zachowuje się tak jakby miało zaraz wyskoczyc ... bardzo się boje o stan mojego zdrowia ... dodam ze w poprzedni poniedziałek miałem opercaje czego powodem była przepuklina mosznowa .... ale to chyba nie ma nic do tego ? w najbliższym czasie wybiore sie do lekarza pozdrawiam. A o to co pisze w mojej karcie informacyjne po badaniach przed zabiegiem na przepukline: * Niespecyficzne zmiany ST w odprowadzeniach sercowych * może ktoś mi to wytłumaczyc ? bo google mnie tylko straszą ... dziś byłem u lekarza i powiedział mi to że to przez szewską klatkę piersiową, przytyj będzie OK...
Zrób sobie echo serca jeśli nie miałeś wcześniej, a do momentu dokładniejszej diagnozy spróbuj podchodzić do wszystkiego z dystansem. Nie chcę nic sugerować, bo cię nie widzę i nie znam twojej rodziny, ale szewska klatka + skolioza lub kifoza + wady wzroku + kłopoty z sercem + wysoka i szczupła sylwetka + pająkowate palce + mała szczęka i gotyckie podniebienie + skłonność do przepuklin, mogą wskazywać na zespół Marfana (poczytaj coś więcej). Ludzie którzy go mają są narażeni na tętniaki aorty. Tętniak w odcinku brzusznym objawia się najcześciej wyczuwalnym tętniącym guzem powyżej pępka. ALE u osób szczupłych można też przez powłoki wyczuć zwykłe tętnienie aorty. * Niespecyficzne zmiany ST w odprowadzeniach sercowych * mogą mieć wiele powodów (w tym również ucisk klatki na serce), ale raczej nie warto tego zignorować. Ten lekarz był kardiologiem?