Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gorączka, ból głowy, pieczenie w krtani i ślinotok przy ropniu na nodze

Rekomendowane odpowiedzi

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 12:03 am Temat postu: Kilka pytan odnosnie ROPIENIA - prosze o POMOC!!! Odpowiedz z cytatem Zmień/Usuń ten post Usuń ten post Czy 1)ropien tylko i wylacznie mogl sie pojawic poprzez zakazenie bakteriami jak:gronkowiec,paciorkowiec,beztlenowiec? 2)czy taki ROPIEN na nodze moze sie pojawic przez przeziebienie organizmu,niewyleczenie grypy? 3)Czy jezeli mam gronkowce czy paciorkowce to moge zarazic osoby przebywajace ze mna np. w pokoju? 4)Gdzie moglem nabyc sie takich bakteri? 5)Czy leczenie na wlasna reke ROPIENIA da jakies skutki - bo ostatnio mialem zabieg chirurgiczny i po 2 tyg w odrebir 2cm od poprzedniego ropienia pojawil sie drugi. 6)Jakie moga byc skutki uboczne takich ropieni? 7)Czy bol gardla,palenie w krtani bialy jezyk,slinotok i nadkwasowasc ma zwiazek z infekcja ROPIEn na nodze? 8)Czy objawy goraczki,przeszklone oczy,bol w glowie - ucisk na skronie jest to objaw zapalenia. 9)Ostatnio czuje takie dziwne uciski na uszami ceiplo w tamtych obszarach - tetniace czy to sa wezly chlonne? 10)Objawy oslabienia, otepienia tzn braku koncentracji moze byc powoedem tego ROPIENIA? Bardzo prosze o pomoc - wskazowki opinie do tych objawow. Problem w tym ze jestem od 2 miesiecy za granica i MAM DYLEMAT CZY WRACAC DO KRAJU na szczegolowe badania?BO tutaj jeden zabieg wyciecia ROPIENIA to 200E. Prosze o pomoc