Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadmierne pocenie przy wysiłku i wysokich temperaturach

Gość wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dario500

Polecam sprawdzenie poziomu witaminy D3. Ja tez sie pocielem przy minimalnym wysilku i wysokich temperaturach, bylem magnesem na infekcje. Grypa, inf. drog odechowych, opryszczki, ciagle jakies bole. Zrobilem chyba wszystkie mozliwe badania; na hiv, cukrzyca, gruzlica, serce,zoltaczki b i c , rezonans, endokrynologiczne , usg i nic. Wszystko wychodzilo w porzadku. Dopiero jeden madry lekarz zdiagnozowal niski poziom witaminy D3. Od miesiaca biore 2000j witaminy D3 dziennie i widze znaczna poprawe.

Ja też się pocę okropnie, a najgorsze są te mokre plamy w kroku ... lekarze mówią: schudnij, ubieraj się w naturalne ubrania, nie denerwuj się, menopauza (w wieku 44 lat)...mówię o tym wszystkim lekarzom, których odwiedzam: kardiolog, endokrynolog, dermatolog, ginekolog, lek. rodzinny. Ciśnienie mam raczej niskie 110/70, ważę 87 kg na 164 cm wzrostu, tarczycowe sprawy leczone i w normie, serce mi przyspiesza i biorę coś na spowolnienie, jestem z natury spokojna. Witamina d3 zakłóciła mi cykl mies. więc odstawiłam. Brałam żelazo na anemię ... i nic. Do tego dochodzi jeszcze to, że mogę spać po 12 godzin na dobę i nie mogę się obudzić, chodzę jak nieprzytomna...

Gość Klaus78

Zauważyłem, że ostatnio nadmiernie się pocę. Dbam o swoją higienę, jestem zmuszony brać szybki prysznic nawet kilka razy dziennie, a pocenie ani trochę nie ustępuje. Jest to dla mnie bardzo krępujące, zwłaszcza kiedy wychodzę na miasto ze znajomymi, którzy udają, że niczego nie widzą, ale ja się z tym źle czuję. Stosowałem również przeróżne leki, ale pomagały tylko na krótki okres czasu, a później problem powracał i to ze zdwojoną siłą. Miał ktoś podobny problem? Są jakieś sposoby, żeby pozbyć się nadmiernego pocenia? Czytałem nawet ostatnio na ten temat http://www.biomedical.pl/zdrowie/nadmierne-pocenie-6289.html ale już tyle razy próbowałem się pozbyć tego problemu bezskutecznie, że ciężko jest mi uwierzyć, że łatwo się można tego pozbyć.

Gość Jacenteusz

Kolego! Moja historia jest podobna do twojej, całkiem długo nie mogłem sobie poradzić z tym problemem i mega mnie to krępowało, szczególnie przy dziewczynach. Nie chciałem żadnych zabiegów robić i zdecydowałem się używać antyperspirantów. Jest ich mega dużo, ale część nie działa . Ja ostatecznie zostałem przy Etiaxilu bo na mnie działa rewelacyjnie.

Gość wypad albo ban

czy to rok 2019,  2018 czy jeszcze wcześniej, reklamodawcy etiaxilopochodnych badziew nie dają za wygraną. Przez tyle lat oblawiają fora aby strzelać reklamami jak z rękawa. Zostawcie tych biednych ludzi w spokoju, nikt nie kupi tego waszego badziewia , no chyba że naiwne dziewczyny, no je niestety bardziej można zbajerować na ten gnój 😕

Mi pomógł

<a href="https://www.electroantiperspirant.pl/jonoforeza-electro-antiperspirant-cena-zamowienie">Electro Antiperspirant</a>

. Gdzie był pot?, wszędzie, dlaczego te urządzenie? Ponieważ można stosować nie tylko na dłonie i stopy, jest to bezpieczne?  tak, nie posiada ulotki z informacjami o skutkach ubocznych,   Mogę być kolejny, będzie i następny który to napisze bo to naprawdę działa!!!!!