Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pogrubiałe płatki w zastawce mitralnej i wypadanie płatka do przedsionka

esia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość blackcurrant20
Hej tak sobie czytam i 90 to raczej nie jest wysoki puls tylko podwyższony. Ja bym na to w ogóle leków nie brala jak wyniki są ok. czasami mam 120 biorę milocardin, który i tak mało skutkuje ale w końcu przechodzi. Zmierz sobie puls w najmniej oczekiwanym momencie wtedy na pewno będzie prawidłowy pozdrawiam
Dzieki za odpowiedz. Też uważam, że to nie jest aż taki wysoki puls, ale lekarka mów ze to problem i trzeba zbić. Tylko, ze ja nie moge funkcjonować po tych tabletkach, nawet po połówce tabletki Concor 2,5 jestem senna, a puls mam poniżej 60. Wogóle zastanawiam się czy nie zmienić lekarki bo ta jest dziwna, nawet nic nie powie (przepisała mi talbetki, nawet nie powiedziała za pierwszym razem, że to na obniżenie pulsu, ja doczytałam w necie ze to ciśnienie obniża a ja mam 95/75 to myślałam ze spadnie z krzesła, dopiero przy drugim razie jak powiedzialam ze dostalam kołatania po tabletkach i cisnienie mi spadło jeszcze bardziej, to poweidziała ze trzeba zbic ten mój wysoki puls bo jest w granicach setki i dalej mam jesc tabletki). Zastanawia mnie tez jedno czy ja moge mieć dziecko wogóle przy moim sercu, wyniki Holtera i USG wyżej są, jej jakos nie mam odwagi zapytać o to bo odpowiada, tak , że szkoda pytać. Raz zapytałam ją *czy mam na cos uważać?* ona na to *jak to na coś uważać* to jej wytłumaczyłam dokładnie co z wyskilkiem fizycznym itd, a ona tylko, że *do kopania rowów to ja na pewno nie pójde* haha-bardzo śmeiszne normalnie. No i nie ma co sie nawet pytać. Strasznie mnie to denerwuje bo jak tak widze ze chodzą starsze osoby to są zadowalone z niej a ja ze młoda to mozna mnie tak traktować? Ja sobie wady serca nie wybrałam, normalne, że sie martwie o serducho, a ona zamiast dokładnie opisać co i jak to jeszcze zdenerwuje człowieka. Bardzo prosze o odpowiedz bo mnie dręczą te pytania, chcialabym wiedziec na czym stoje. Pozdrawiam.