Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty i bóle głowy, osłabienie, mdłości i brak koncentracji a nerwica

Gość Hanna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam podobne objawy do tych wymienionych wyżej.od około 3 tygodni boli mnie głowa (proszki nie pomagają). często wstaję zmęczony, czasami mam wrażenie, że nie mam kontroli nad kończynami, gubię myśli i dłużej niż zawsze składam wypowiedzi.czuję jakby mrowienie w udach.momentami czuje jakbym stał obok i nie uczestniczył np w rozmowie.do tego dochodzi *ciśnienie* które jakby rozpierało mi głowę, ale to nie jest ból.oczywiście kłopoty z koncentracją, lęki ale chyba spowodowane obawa przed tym co mi jest.byłem u lekarza, ale nic konkretnego nie usłyszałem.powiedział,ze gdybym był starszy(mam 23 lata), to podejrzewałby miażdżycę albo jakieś zwyrodnienie karku.dał mi skierowanie do otolaryngologa, neurologa i kazał zbadać się u okulisty. przepisał mi kilka leków na poprawę koncentracji i przeciwbólowe, ale niestety nie pomagają.chyba warto przebadać się pod kątem boreliozy...już zaczyna mnie to męczyć. może macie jakieś pomysły co to może być innego?

Witam! Przez 5 lat leczyli mnie na migrenę. Miałam takie bóle głowy, że żadne leki mi nie pomagały. Mogłam wziąć 5 tabletek w odstępach czasu i nic. Nie mdlałam, nie miałam drgawek i żadnych innych dolegliwości. Tylko bóle głowy które nie przechodziły przez 2, 3 dni. I wreszcie zrobiłam tomografię i okazało się, że mam guza mózgu. Szok!!! Błyskawiczna reakcja lekarza-operacja. I to szybko. Jestem już po operacji 3 lata. Nie mam żadnych powikłań pooperacyjnych. Ale ostatnio znowu pojawiły się bóle głowy. Idę na tomografię i...już się boję.

Gość Aniaaaaa

Przeczytalam caly watek. Choruje na stwardnuenie rozsiane i padaczke i przyznam, ze wiekszosc tych objawow pasuje do chorob neurologicznych. Ja radze kierowac sie do neurologa.... a co do tomografii: osoby, ktore nie dostaja na nia skierowania - nie zalamujcie sie z tego powodu. Mieszkam w Niemczech i tu lekarze tylko w krytycznych przypadkach kieruja na to badanie poniewaz jest bardzo szkodliwe dla organizmu. Glowa do gory! Bedzie dobrze :)

No jak widać takie same objawy mogą mieć mnóstwo przyczyn, ja długo męczyłam się z okropnymi bólami głowy, zawrotami, mdłościami, zaburzeniami widzenia i też podejrzewałam najgorsze (tj jakiegoś guza), ale na badaniach nic nie wyszło, więc lekarz powiedział że to migreny. mam leki (sumamigren) i wszystko wskazuje na to że będę je brała jeszcze długo, bo migrena raczej prędko mnie nie opuści. no ale ważne że wiem co mi jest i jak sobie pomóc. więc najważniejsze moim zdaniem to zdiagnozowanie choroby, czyli lekarz i neurolog w pierwszej kolejności, bo bez porządnego badania można tylko zgadywać.

Hej nie mam zamiaru sie tu zbytnio wypowiadać mam 26 lat no i kurde meczy mnie tan stan ten stan nie myślenia brak koncentracji bóle głowy i w ogóle jestem ospały oczy rażą nie mogę spojrzeć ludziom prosto w twarz jest mi z tym źle bark koncentracji wymowy no kurde ja tak nigdy nie miałem czasami to myslę że siada mi to na głowę i że zaczynam bzikować narazie zapisałem sięna wizyte u lekarza bo przecież jestem swiadom a jesli jestem to i kurna psycha raczej zryta nie jest ciesze się choć tak jak i wy wszyscy mam z tym problem ale ciesze się że trafiłem na ta stronkę czuje i obstawiam tą bolyrioze bo 3 lata temu miałem kleszcze no i cholernie łydka mi zaczerwieniła lekrzaż stwierdził ze o mały włos minołem sie z infekcją ale nie było tu mowy o jakiejs bolyriozie ten stan jest okropny ja juz tak nie chce mam nadzieje że któryś z lekarzy mi pomorze ale z tego co tu piszecie nie licze na zbyt wiele a nie mam zamiaru tak z tym żyć Pozdrawiam !

Hej, mam podobnie, tez brak koncentracji, zaburzenia widzenia i też nie mogę patrzeć na ludzi, jakoś mnie od razu przy tym słabi i muszę się czegoś chwycić. Jestem po wielu badaniach, podejrzewam miastenię lub nerwice lekowa. Tez nie umiem się skoncentrować, jestem nadpobudliwa, a zarazem słaba... Pozdrawiam

Witam:) Mam 26 lat i podobny problem. W marcu jadąc samochodem poczułam że słabnę,jakieś dziwne uczucie jakbym odlatywała do innego świata. Od tamtej chwili wsiadłam raz za kierownicę i więcej się nie odważyłam bo sytuacja powtórzyła się. Biegałam od lekara do lekarza oczywiście prywatnie bo mój stwierdził że to przesilenie wiosenne a jak zmieniłam na innego to wywnioskował że to na tle nerwowym. Brakowało mi tchu,czułam kłucie-ucisk w klarce piersiowej.Tomografia głowy,kardiolg,neurolog,ginekolog nic nie wykozało a objawy co jakiś czas powracają. Wiecznie czuje się zmęczona i spuchnięta rano:(

Witam mam 17 od listopada tamtego roku boli mnie prawie codziennie głowa mam kłopoty z zapamiętywaniem kilka razy zrobiło mi się słabo w kwietniu miałam robione badania: pobierali mi krew, miałam badane dno oka, zatoki, tomografie w których nic nie wyszło, ale w eeg wyszły jakieś promieniowania, a i dodam jeszcze to że mam dosyć dużą wadę wzroku koło -5, możecie powiedzieć co mi może być :((( w następnym roku pisze maturę i dużo czasu poświęcam na naukę i nie mogę nic zapamiętać co wcześniej nie sprawiało mi trudu

Zawroty głowy, inne spostrzeganie rzeczywistości, problemy z koncentracja i oczywscie rażące światło. Tak jak jeden z internatuow pisal tez o tym , że nie czuję si eobecny przy rozmowach,wszystko się zgadza. U mnie dochodzi jeszcze czasami brak czucia.Dodam , że te objawy są już u mnie coddziennie. Najbardziej dokucza mi ciągle wirujący świat, to dobija mnie i wprawia w niechęć i bezsilność. Co polecacie? Gdzie się z tym udać?

Gość klaudiap

Mam 15 lat oraz większość wyżej wymienionych dolegliwości jak się urodziłam miałam wadę serca więc jak zaczęłam się źle czuć od razu pobiegłam z mamą do kardiologa ale według niego wszystko jest ok mój rodzinny lekarz ma już mnie dosyć nie może zrozumieć że dalej się źle czuję. pisałam w kwietniu egzaminy i wszyscy lekarze mówią że źle się czuję przez stres ale już nie mam się czym stresować więc to odpada. dno oka też miałam badane pełno tabletek które oczywiście nie pomagają mam również stany lękowe boję się nawet iść do szkoły żeby znowu nie zrobiło mi się słabo i żebym nie zemdlała lekarz podejrzewał również bakterię helicobacter pylori ale wczoraj wykluczyli podejrzenia. teraz lekarz podejrzewa że mam problemy reumatologiczne i idę w czerwcu do szpitala ale do tego czasu muszę chodzić do szkoły i się uczyć. napisać wiele sprawdzianów a nie mogę się skupić i źle się czuję. już nie mogę wytrzymać a najgorsze jest to że moja mama nie wierzy że aż tak źle się czuję i mówi że przesadzam. Proszę o jakąś radę, cokolwiek

Gość Ranelagh

Dziewczyna mojego brata (Kasia 24 lata) miała silne bóle głowy. Po kilku dniach ustępowały. 3 lata temu była na komunii mojego dziecka i też leżała biedna z tymi bólami. Robiła wszelkie badania. Co jakiś czas ją bolała głowa i potem mijało. Pewnego dnia (poniedziałek) bolała ją znów głowa. Poszła do lekarza we wtorek. Przepisał jej tabletki i wróciła do domu. Męczyła się tak cały wtorek.Wymiotowała. W środę rano była już pół przytomna. Kiedy jej siostra podawała jej lek zauważyła , że Kasia nie otwiera już całkiem oczu. Chwilę później zadzwoniła po karetkę bo Kasi nie dawało się obudzić. Kiedy lekarze przyjechali ...powiedzieli, że powinna się z siostrą pożegnać. Kasia zapadła w śpiączkę :( Było to w środę rano. Lekarze zbadali Kasię i powiedzieli, że w jej mózgu była cysta, która się powiększała co jakiś czas. Nie wiadomo czy od uderzenia dawno temu czy po prostu tam powstała sama. Nie pękła ale wystarczyło, że powiększyła się do 1cm i mózg nie miał tlenu. Powiedzieli, że mózg może nie mieć tlenu ok kilku minut( nie pamiętam dokładnie) Diagnozę postawili taką, że praktycznie jej mózg od rana nie żyje. Robili jeszcze kilka razy badania (było to w Paryżu). Niestety. Pożegnaliśmy ją. Była wspaniałą dziewczyną. Świeć Panie nad jej duszą. Na każdego z nas przyjdzie czas i od tego co ma się zdarzyć nie uciekniemy.

Nie ma sensu truć się tabletkami bo mi lekarz wytłumaczył ( 20 z kolei) że to jest wynikiem złego funkcjonowania organizmu i brakiem harmoni, po prostu mój organizm wewnątrz jest w jednym wielkim haosie i tabletki mogą osłabić objawy ale przyczyny nie i wtedy mi polecił żebym kupiłą reonator biofotonowy bo dzięki niemu cała harmonia zostanie przywrócona i nastąpi skuteczne leczenie. Szczerze powiem, że doszłam do wniosku, że nie mam już nic do stracenia i zdecydowałam się, że kupię i eraz nie żałuję, bo 3 miesiące i miałam wrażenie jakby nigdy nic mi nie dolegało

Wspołczuję :( ja też miałam problemy z bólem głowy, zawrotami i innymi, do tego ciągle uczucie *zapchania*nosa i głowy. Okazało sie, że to oczywiscie zatoki... potem przeszlam swoje z leczeniem. Na pocza†ku antybiotyki, potem juz leczyłam sie prywatnie w medicus dcl i tam dopiero pozbyłam się problemu. Ale nerwica masakra. Współczuje.

Witam, mam 38 lat i od 2 miesięcy podobne objawy:osłabienie, pocenie się przy minimalnym wysiłku, problemy z koncentracją i pamięcią, uczucie otumanienia a ostatnio doszły jeszcze bóle głowy. Mam uczucie jakbym był cały czas przeziębiony. Zrobiłem sobie dwa razy badania w kierunku boleriozy i za pierwszym razem metodą CLIA igg nieobecne, a igm w dolnej granicy ale obecne. Za drugim razem Western-blot Igg nieobecne, Igm Wątpliwe. Co dalej robić?

Moja mama (51 l.) ma podobny problem. Zaczęło się pół roku temu. Brak apetytu silne mdłości, ale bez wymiotów, czasami zawroty głowy i silne osłabienie. Zdarzyło jej się raz zemdleć. To wszystko w godzinach rannych. Popołudniu dochodzi do siebie, ale apetyt nadal słaby. Byliśmy u psychiatry z podejrzeniem nerwicy, dostała tabletki, jednak nie do końca pomogły. USG jamy brzusznej, gastroskopia, kolonoskopia i prześwietlenie klatki piersiowej nic nie wykazały. Po miesiącu minęło samo. Niestety teraz znowu ją dopadło. Lekarze rozkładają ręce, a my sami nie wiemy w jakim kierunku szukać. Borelioza? Może menopauza? Ma też problemy z kręgosłupem szyjnym, może to ma jakiś związek?

Mam 38 lat i mam takie objawy Od dnia 10 Marca wieczorem rozbolała mnie głowa . Ten ból głowy jest od czoła aż do środka głowy , Mam takie wrażenie ze mi po głowie chodzi 100 słoni , A przy tym momentami mam tez zawroty głowy i jak idę ulicą to czasami jak mi takie coś mi się wydarzy to muszę wstanoć na ulicy postać parę minut i mogę dalej iść a po 2 jestem osłabiony , nie che mi się jeść ani chodzić . Ciekaw jestem co mi dolega ? Będę musiał się wybrać do lekarza i niech daje mi jakieś skierowanie na badanie – bo ten ból nie jest do wytrzymania

Jesli wykluczyliscie wszystko inne.....

Ludzie posluchajcie. To przez chore zęby. Jesli macie czarne plomby a macie objawy ktore opisujecie to na 100% chory zab atakuje nerw trojdzielny. Musicie zdiagnozowac ktory to ząb. Moze byc tak samo u gory jak i na dole. Nie ufajcie dentyscie ktory mowi ze zab jest ok. Wasz mozg jest w porzadku. Zajelo mi to 20 lat wykrycie tego. Zaden lekarz tego mi nie powiedzial. Rowniez mozecie miec zajete zatoki bakteriami jak dlugo nie leczone. Albo ciagle remisje chorob zwiazane z zatokami.  A co za tym idzie padnie na wzrok i cala reszte