Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na częstoskurcz u dziecka

aniaep

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Miesiąc temu trafiłam z moim 13- miesięcznym synkiem do szpitala-miał częstoskurcz nadkomorowy. Sytuacja była dramatyczna. Po miesięcznym pobycie jesteśmy po dwóch kardiowersjach i operacji: zszycia dość pokaźnego ubytku mędzyprzedsionkowego oraz wszczepienia stymulatora (po kardiowersji pojawiła się niebezpieczna bradykardia). Szukam informacji, czy ktoś miał małe dziecko z częstoskurczem, czy znacie skuteczne leki na tę chorobę ???? Po przestawieniu cordaronu na doustny częstoskurcz wraca i coraz trudniej go przerwać. Podobno jest mało dzieci które mają częstoskurcz, tym bardziej sama szukam informacji na ten temat. Za wszelkie informacje na ten temat będę wdzięczna !!!! Pozdrawiam Ania
Witam W tym tygodniu, 29-go maja, po raz pierwszy na antenie polskiego regionalnego radia RDC, Pani dr Aleksandra Niedźwiecki, dyrektor Instytutu Naukowego dr Ratha w Kalifornii udzieliła wywiadu na temat Medycyny Komórkowej dr Ratha. Według mnie ciekawe informacje (także o problemach sercowych), warto nadstawiać z uwagą ucha i rozpowszechniać. Strona: www.rdc.pl/index.php?/pol/co_nowego_w_rdc/jak_sie_nie_leczyc_i_nie_chorowac Więcej informacji na temat Medycyny Komórkowej udzielić może każda osoby będąca aktywnym członkiem Koalicji Dr Ratha w Obronie Zdrowia. Dużo cennych informacji posiadam w formie wykładów na dvd. Możliwe zorganizowanie wykładów w takich miastach jak: Toruń, Bydgoszcz, Poznań, Warszawa, Trójmiasto. Zapraszam do współpracy Pozdrawiam Arkadiusz www.lomi.pl Jak się nie leczyć i nie chorować Data opublikowania: 29/05/2008 11:00 am Gościem Wojciecha Grzechowiaka była dr Aleksandra Niedźwiecki, która przyleciała z Kalifornii, aby podzielić się ze słuchaczami RDC najnowszymi wiadomościami z zakresu medycyny komórkowej - rewelacyjnej metody utrzymywania organizmu człowieka w stanie zdrowia i wysokiej sprawności dzięki dostarczaniu mu odpowiedniego zestawu składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania komórek.
Witam! Mam syna, obecnie ma 8 miesięcy, w 9 dobie życia trafiliśmy do szpitala z napadowym częstoskurczem nadkomorowym. Hospitalizowany w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach-Ligocie, z objawami niedokrwienia, przez 3 tygodnie (7 dni OIOM) . Napady uporczywe trudne do umiarowienia, od tego czasu bez napadu, leki do ustne Cordarone, pierwotnie 35mg 2x na dobę obecnie 30mg 2x na dobę. Poród drogami natury, 10 punktów w skali Appgar. Jesteśmy przed odstawianiem leku, są jakieś nowe badania w temacie i można odstawiać lek po 6 miesiącach życia a nie jak uprzednio po upływie roku. Boję się, że mimo, iż słucham serduszka syna, że historia się powtórzy.... Czy ktoś ma podobne doświadczenia?

Moja coreczka ma 5 lat,dzis pierwszy raz miala prawdopodobnie czestoskurcz,puls po przebudzeniu ok 160/min znam sie na tym ,bo sama mam te przypadlosc od 10 lat a moja mama od 30. corce podalam szybko szklanke wody i wypila duszkiem,po chwili przeszlo,niezawodny sposob dla niektorych.teraz szukam dobrego kardiologa dzieciecego w warszawie i okolicach.Prosze o jakies namiary na sprawdzonego kardiologa dzieciecego

Mój czteroletni synek ma zdiagnozowany napadowy częstoskurcz nadkomorowy. Silny napad 22.06 potem pobyt w Górn. Centr. Zdrowia Dziecka. Serduszko bez wad. Nastepne EKG i Holtery w granicach normy. Ma teraz przepisane 8mg metoprololu dwa razy dziennie. Bardzo proszę o kontakt rodziców dzieci w podobnym wieku. Jak to często atakuje, jak z tym żyć, czy ktoś proponował wam ablację? Napiszcie proszę może wymienimy się numerami telefonów mailowo. Pozdrawiam.