Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Neurolu przy napadowej nerwicy lękowej

Gość mari

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatniej wizycie moj lekarz stwierdził ze mam początki nerwicy. Ponieważ napady lękowe nie wystepują notorycznie i nie są póki co, jakies koszmarne przepisał mi Neurol. Mam wiec pytanie, czy ktoś z was bierze ten lek?, jestem przerażona jednym zdaniem z ulotki, *przewlekłe stosowanie leku moze prowadzić do uzależnienia*. W ulotce Hydroxizinum tego nie pisali, boje sie ze jak to zaczne brać to sie uzależnie....Podobno każdy lek uzależnia ale zawsze wpadam w panike jak czytam te koszmarne ulotki... pociesza mnie fakt ze mam to brac doraźnie
Gość monikak2@onet.eu
Witam cię. Mi lekarz też przepisał Neurol ale go nie brałam bo koleżanka jak to usłyszała to mi przetłumaczyła by go nie brać. Ona wie jakie są skutki uboczne bo często ma z tym do czynienia. Masz rację XYDROKSIZINUM jest łagodniejsze i nie ma tylu skutków ubocznych. Lekarze są po to by wypisywać leki a my im ufamy i myślimy że oni nam chcą pomóc ale nie zawsze tak jest. Przemysł farmaceutyczny by splajtował gdyby nie nakręcający ich biznes ludzie którzy nie zawsze mają na myśli dobro pacjenta. Jedyną alternatywą dla specyfików farmakologicznych są zioła których kiedyś ludzie używali i byli o wiele zdrowsi.Powiem ci że też miałam nerwicę i wyszłam z tego. Pozdrawiam Monika
Gość ballu2@interia.pl
witam chcialam zapytac czy ktos mial taka chorobe jak ja zimne rece zawroty glowy robi mi sie goraco nie moge sama wychodzic od 10lat juz mi ie to ciagnie i nie wiem gdzie sie podziac wszedzie gdzie chce isc to dzwonie po mame czy po siostre zeby szla zemna jak widze ze odalila sie odemnie to zaraz panikuje robi mi sie goraco zawroty glowy mam i szukam miejsca ciasnego czy tam gdzie jest duzo ludzi i czekam az emocje opadna potem jak wiedze ze jest juz kolo mnie to jest dobrze moze ktos mial cos takiego bardzo prosze o napiszanie na meila dziekuje.ballu2@interia.pl
Gość ballu2@interia.pl
czesc lija powiedz mi co bierzesz na to jak sie leczysz doradz mi cos jesli mozesz bo ja nie wiem co robic mam corke 4 letnia nawet nie moge zaprowadzic ja do przeczkola czasem mam taka zalamke ze rozne mysli po glowie mi chodza jesli mozesz napisz na meila wczesniej podalam ballu2@interia.pl dzieki ci bardzo pozdrawiam Asia