Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dreszcze, drętwienie, wypadanie włosów i duszności przy bulimii

Rekomendowane odpowiedzi

Mówię z góry, mój problem jest troche inny od poruszanych. Mozecie mnie wysmiac i wyrzucic na inne forum, zrozumiem...... jednak sprobuje tutaj poszukac pomocy. Mam 20 lat. Od 15 roku zycia chorowalam na anoreksje tak do 17. Od 17-19 mieszkajac jeszcze z rodzicami w domu mialam objawy anoreksyjno bulimiczne ale bylo inaczej.... Bylo rodzice, mialam granice, zylam....Odkad przyjechalam na studia mam ogromne nasilenie bulimii...Pomijak kwestie psychiki ktora mi totalnie siadla.... Fizycznie mam dreszcze i dretwienia, wypadaja mi włosy garściami, moje paznokcie są godne pozalowania, zęby....Bywa mi duszno i nie mam ciągle siły. Jestem senna i ciągle zamykają mi się oczy. Na dodatek zaczelam duzo palic. Bardzo boli mnie krtań i żołądek. Codziennie wieczorem przezywam koszmar..Pomocy.... :(
Spróbuj zapanować nad swoim sposobem odżywiania się. Planuj dokładnie wszystkie posiłki w ciągu dnia i trzymaj się tego planu tj. nie jedz ani więcej ani mniej. Dbaj o to żeby były zdrowe i smaczne. Ja mam stałą tendencje do jedzenia zbyt mało i też czasem zmuszam się do jedzenia chociaz nie odczuwam głodu. Pamiętaj, że szybkie i częste zmiany wagi są niekorzystne dla organizmu (w tym serca!).Poszukaj pomocy u psychologa lub psychiatry. Nie martw się nikt cię stąd nie wyrzuci, ani nie wyśmieje (a jakby to co? dasz się? ;-) ). Pozdrawiam NIE PAL - jeszcze ci tego brakuje.