Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, opuchnięcie gardła i lęk przed zadławieniem po amfetaminie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Ja tez miałam niesamowite przejścia tak jak i wy i wam bardzo współczuje, wiem że to jest męczocza choroba z która trzeba walczyc nie wolno sie poddawac wiem że czasami jest brak sił i wszystkiego sie odechciewa... U mnie zaczeło się wszystko od tego, że 2 lata temu zostałam sama w domu miałam wtedy 18 lat i poczułam wolnośc od małego miałam słaby organizm zaczeły sie imprezy w domu rodziców nie było swawola ... poznałam kolegów którzy poczęstowali mnie amfetaminą i od tego sie zaczoł cały mój dramat. Nigdy wcześniej nie próbowałam tego była to duża ilośc narkotyków która zażyłam:( Dzisiaj bardzo tego żałuje tak bardzo bym chciała cofnąc czas;/ ale nie pora na użalanie sie.... W ciągu 24h od zażycia amfetaminy zaczełam sie dusic tzn miałam mnóstwo sliny , której nie mogłam przełykac całą krtań i tchawice spuchnięte zaczełam sie dusic...poszłam do lusterka i zauważyłam białłą narośc na migdale myślałam że to guma do żucia wiec postanowiłam ja odkleic poprzez najadzenie sie chleba myślałam że chleb mi weźmie popcha do żołłądka tą gume w końcui chleb mi stanoł w gardle gdyz miała tak wszystko opuchnięte że nie mogłam nic łykac. Zawieziono mnie na pogotowie laryngolog powiedział że to zapalenie tchawicy i krtani...Oczwiście bałam sie przyznac że brałam narkotyk dziśiaj już sie nie boje chce sie wstydzic za to co uczyniłam mój głupi błąd.NIE NAWIDZE SIEBIE ZA TO !!! Pozostało mi uczucie jednak że cos mam na migdale taki *schiz*, który wbiłam sobie do głowy...Więc pojechałam za tydzień do laryngologa do szpitala i pozostawił mnie na oddziale na badanie przełyku ; byłam uspiona i miałam badanie przełyku jakas mi rurke wprowadzali badanie wyszło ok!!!żadnych gum nic nie miałam w przełyku ale mój problem się pogłębiał w końcu miałam uczucie w gardle kulki nazwałam to *kulka* bo czułam cos okragłego co mi przeszkadzało w jedzeniu mieściło sie to w przełyku było to dla mnie tak odczuwajaące okropnie w szczególności gdy jadłam..w końcu psychika mi siadła tzn. nie radziłam sobie z tą kulka i jedzeniem...znowu do laryngologa badania kontastowe przełyku nie wykazało nic nie miałam żadnego refluksu...co najlepsze jak łykałam to mi częśc jedzenia powracała ...jadłam tak skupiona okropnie każdego kęsa żułam z 5 min zanim połknełam...miałam juz dosyc siebie i świata...każdy kęs przepijałam wodą bo bałam sie że mi stanie albo pwróci spowrodem do buzi;/koszmar. Kulka ciągle była w garde, lęk do jedzenia schudłam 8 kg, stałam się nerwowa okropnie, wpadłam w depresje nigdzie nie jadłam tylko w domu i t przy kims bo najlepiej najbezpieczniej sie czułam wtedy gdy juz ktos był kołomnie wtedy starałam sie jesc w miare normalnie ale i tak miałam uczucie że sie zadławie.Koszmar. W końcu pojechałm na kolejna wizytę do laryngologa poraz kolejne badania przełyku i nic a kulka nadal w gardle. Laryngolog w warszawie stwierdził że to *GLOBUS CHISTERIKUS*-łacińka nazwa oznacza lęk do jedzenia i własnie ujawnia się obecnościa kulki w gardle.No i kazał mi iśc do psychiatry lub psychologa powiedział że nie problem tkwi w gardle czy przełyku ale w głowie w mojej psychice że sobie to sama zakodowałam.Więc nie poszłam do psychiatry bo sie wstydziłam bałam sie brania leków jakis od psychiatry. pojechałam do bioenergoterapełty który mnie leczył wachadełkmai , różnymi kamykami byłam na 5 wizytach u niego wizyta kosztowała 100zł, smarowałam sobie szyje w miejscu gdzie czułam kulke takimi kroplai zspecjalnie przez niego zrobionych i piłam mieszanki ziół miałam ścisłą diete płynna...pomogło ale trwała ta kuracja ponad 5 msc.kulk nie czuje już odeszła sobie z mojego gardła.Miałam spokój przez ok 1,5 roku. Dzisiaj nie czuje kulki ale mam strasznie po każdym posiłku napięte mięśnie szyji czuje sie jakby mnie dusiły czasem brak oddechu, znowumi powraca czasem jedzenie do buzi.Ale każdy poisłek przezuwam wolno śledze każdy kęs jedzenia jak go połykam dotykam się do szyji... CZasem mówie do mamy *mamo mnie dusi szyja mam uczucie że te mięśnie są takie napięte.*..?powraca znowu lęk że się zadławie, zaczynam się spowrotem bac jeśc:( Co to może byc ? Martwi mnie to.
Gość Histeryk jak sie pat
Wydaje mi się, że to ten narkotyk uszkodził Ci komórki mózgowe i masz lęki. Ja też mam czasami lęki i ma ich wielu ludzi na całym świecie. Głowa do góry a będzie na pewno dobrze, bo co nas nie zabije to nas wzmocni i ja w to wierzę.
Ja spożywam Amfetamine po dzień dzisiejszy od 20.02.2005. Mam 19 lat. i czuje że nie przestane ... Jak macie problemy z zębami (wstawcie sobie sztuczne korony. ..) a nie walicie proch a pózniej płaczecie że zęby wam leca ..... bierzcie z tym przykład ze mnie . Lece Maratonami i miałem w ciagu tego czasu hmm... 3 razy paranoje ... a takto ogolnie dobrze ... Wczoraj z dnia 23/24.8.2010r. Na opór ładowałem praktycznie w siebie fete .... Niektórzy mówią że amfetamina psuje organizm , ryje głowe i coś tam jeszcze .... Szczerze ?. Nie wiem czy jestem jakiś inny ale to poprostu na mnie nie działa ... Jedyne co mnie irytuje to jak czasem włączy mi się szczękościsk ... bez gumy do żucia nie da się przeżyć :P. i zwała ... gdy czujesz dreszcze, zimno i masz poty ... *w sprawie jakich kolwiek pw msg odnośnie mojego postu , należy kontaktować się z e-mail*em o-ooo-ooo-ooo@o2.pl Hah ;D
Gość Ewa29 z Tetralogią F
PŁN: A jednak na Twoim miejscu tak bym się nie cieszyła. Amfa zabihja komórki mózgowe, które się nie odnawiają. na pewno masz juz problemy z koncentacją, dziury w pamięci. Nie graj kozaka, tylko idź do poradni uzależnień, dzieciaku.

Pierwszy raz i ostatni w życiu wziąłem amfe w 2008 roku przed imprezką ..... wzialem i poszedlem na dyskoteke ... tam zapoznałem dziewczyne która była bardzo ładna i tez brała ... tak sie zapoznalismy a po 4 godzinach juz byliśmy po 1 numerku w samochodzie... i wtedy wlasnie zarazilem sie hivem ... na drugi dzien dowiedzialem sie od jej kolezanek ze ona wali amfe codziennie i bzyka sie z kim popadnie i ze ma aids od kilku miesiecy ale nikogo o tym nie informuje .... po kilku miesiacach zrobilem test i okazalo sie ze jednak wirus jest też we mnie .... nie wiem dlaczego poszedlem z nia odrazu do łóżka ... wcześniej nigdy nie szedlem do łóżka z przypadkowymi osobami ... AMFA POWODUJE BRAK KONTROLI.... NIE BIERZCIE TEGO GÓWNA ... JA RAZ SPRÓBOWAŁEM I EFEKT BYŁ TAKI ŻE ZŁAMAŁEM ODRAZU SWOJE WSZYSTKIE ZASADY .... TERAZ MAM 25 LAT I HIVA!!!! ta cała sytuacja spowodowała, że nienawidzę narkotyków a jak widze jakiegoś dilera to odrazu dzwonie na policję .... mszczę się w taki sposób ... a mojemu koledze co mnie namówił do tego złamałem nos i wybiłem zęby .... założył mi sprawę jego ojciec ale w sądzie jak usłyszeli, że mnie namawiał przez kilka miesięcy abym spróbował to mi dali tylko małe zawiasy (6 miesięcy) a jemu dali 12 miesięcy odsiadki za namawianie mnie .... i tak jego ojciec na sali płakał razem z moją matką i ja przepraszał ... zrozumiał, że to jego syn był winien i że tak naprawdę to wszystko przez jego namowy do brania amfy ....

Moj chlopak mial podobnie po prostu wzielas na raz za duzo i od tego Ci sie zrobilo takie cos na migdale ,on mial cala jedna strone twarzy i szyji spuchnieta, nie mogl gadac ani jesc ani pic az w koncu wzielam go do szpitala tam spedzilismy 4 godziny bo nikt nie wiedziakl co mu jest az w koncu poszlismy to specjalisty i on mu strzykawka przejul to cos co mial na migdale i przepisal antybiotyk i po ponad tygodniu czul sie juz normalnie... no tak bywa czasem nie mozesz sie obwiniac , najwazniejsze zebys miala nauczke na przyszlosc i uczyla sie na bledach bo niestety u mnie to juz za pozno 4 lata sie mecze z narkotykami z speedem, mefka,tabletami,koksem,ziolem,haszem i tak w kolko no ale czlowiek wie ze to dno bez konca ale to jest gowno nie polecam nikomu!! od 2 lat siedze w Holandii tu to sie dzwoni i przywoza normalnie na chate wiec jak jest wolne to nic innego nie mam w glowie. pierdol dziewczyno obys juz nigdy wiecej niczego nie brala bo na poczatku to jest fajnie mega super a potem juz czlowiek mowi nie chce rozbiac kreske i totalnie nie ma konca..pozdrawiam! i nic Ci nie boj zaby po tej akcji co mialam nic Ci nie bedzie jak nie bedziesz brala..

Śmieszne... Piszecie o zażywaniu amfetaminy, a tak naprawdę to wciagaliscie jakieś podjeby, gdzie max 20% z tego to amfetamina (i tak pewnie niskiej jakości) a 80% to różnego typu "dodatki" w najlepszym wypadku  kofeina apteczna a w najgorszym to chuj wie co te debile dosypują. Każdy choć raz powinien spróbować takiej prawdziwej fety 🙂

Witam, aga3112

Cieszy mnie że pokonałaś to straszne doświadczenie z amfą, mogę ci dać trochę mojej wiedzy o amfię dla ciebie, gdybyś przyjęła większą dawkę to prawdopodobnie byś nie napisała tej historii o tobie z amfetaminą, dużo ludzi po przejściu złego doświadczenia (tak zwane Horrortrip) z amfetaminą i innymi świnstwami mówi że więcej tego nie weźmie, pierw czujesz sie zajebiscie dopierk później efekty uboczne, ale tak naprawdę to ta myśl (więcej tego nie wezmę) przychodzi w przeżywaniu Horrortripa, wchodzisz w panikę bo niewiesz co sie z tobą dzieję, co może doprowadzić do gorszej sytuacji niź tą aktualną, po amfetaminie sie dobrze czujesz jesteś bardzo aktywny/a masz dużo energii w sobie daje to uczucie przejście się z polski do Afryki w 5 minut, nie odczuwasz  zmęczenia ani głodu gdy sie jedzenie widzi zaczyna cię dusić jakbyś musiał/a wymiotować nie tylko na widok jedzenia ale także jak przyjmiesz dużą dawkę powiedzmy jak wciągniesz amfetaminę przez rurkę do Nosa, proszek (amfetamina) zlatuje przez nos do gardła czujesz i smakujesz to bo smak amfetaminy jest bardzo goszki, część wciągniętej amfetaminy idzie do żołądka  część  osadza się w ciele od gardła do zębów i niekiedy zdarza sie ze przez smak cie przydusi i część amfetaminy wróci do gardła zostanie aż nie zleci do żołądka co daje uczucie (Kulki) i rozwala Błonę śluzową albo wróci do ust. Po amfetaminie można zobaczyć że jest żrącą substancją gdy zżera zęby  osadza sie i zżera je po kawałeczku dzień później występują zmiany np dziury w zębie albo odpadnięty  kawałek zęba, opuchnięcia w gardle uszkodzenia Błony śluzowej,po wysmarkiwaniu sie na chuseczkę można zauważyć gdy krew wysmarkasz albo mini kawałeczki mięsa (Błony śluzowej) podniebienie w buzi jest zżarte  wygląda i pali jak poparzenie itd.. Efekty Amfetaminy możesz też zmienić można wkroczyć do stanu zwany (Ecstase) także można wejść do tego stanu bez amfetaminy, stan bez amfetaminy jest lepszy zdrowszy i bez stanów ubocznych, ale wymaga dużo pracy nad ciałem jak sie spożywasz palisz nie palisz itd Stan bez amfetaminy nazywa sie (The Zone) amfetamina wpływa na komórki produkujące Dopaminę którą potrzebujesz by wejść w (The Zone) bez amfy, gdy grasz na amfetaminie w gry video jesteś skupiony musisz reagować szybko myśleć działanie amfetaminy na komórki produkujące dopaminę się wzmocni, i na jakiś czas odpływasz z realnosci używasz wszystkie procenty twojego mózgu na grę, wymiatasz w tej gierce jesteś bogiem w nią niezniszczalny ale (ostrzegam) gdy stan przejdzie wkraczają efekty uboczne jak, bóle brzuchu, głowy, albo sztywności w palcach u ręki przez co ciężko ci odtworzyć ręce i zaczynają one sinieć, uczucie że jest ci zimno gdy ci nie jest zimno, ogłuszenia też mogą wystąpić jak sie przez ten czas ma słuchawki i je sie później zdejmie słyszysz słabiej, wydaje ci się że masz ciało obce w uchu, przesłuchy np, przerażające głośnie krzyki gwizdanie wołanie twojej Mamy Taty Chłopaka Brata co kolwiek, muzyka której podczas gry słuchałeś, zwidy w kąciku oczu albo wgl widzisz osoby i rzeczy których  nie ma, uczucie że żeczy np, twoje łóżko odpływa, osoba na zdjęciu w telefonie ożyła, próbujesz iść spać  za ścianą ktoś się porusza sprawdzasz nikogo nie ma wpadasz w panikę psychika ci siada nie wiesz co się z tobą dzieje i co masz robić, możesz zemdleć w najgorszym przypadku nawet przedawkować te stany uboczne nazywają sie Halucynacjami... to doświadczenia ktorę ja kiedyś przezyłem gdy jeszcze brałem różne świństwa, radzę tego nie brać to jest niebezpieczne nielegalne jeśli jesteś niepełnoletni i Policja cie zwinie twoi rodzice odpowią za twój błąd bd wypytywać czy wiedzieli że to bierzesz później drugi raz cie zwiną bd se myśleć jak rodzice cie wychowali mogą stracić prawa rodzicielskie a ty  rodzinę zastępczom, to stratą czasu do tego wyrzucasz pieniądze do kosza za te pieniądze co kiedyś kupywałem te świństwa mogłem sobie zrobić prawojazdy i kupić sobie dobry Samochód co ludzie nie robią w zyciu

Mam nadzieję że moja wiedza pomoże tym którzy to biorą i niewiedzieli tych rzeczy o Amfetaminie i oczywiscie tobie aga3112

Żegnam....... 

Gadacie bzdury. W tych czasach to co dostajecie jako feta to nie feta, tylko dopalacz. Albo krysztal zmieszany z dopem. Dlatego tak parzy i rozpier*ala przelyk, dziasla, jezyk. 20 lat temu byla normalna, prawdziwa polska budowalana i mozna ja bylo pizgac tygodniami i nic takiego sie nie dzialo. A zdarzylo sie czasem przyjac 5 na leb, szczur ze sztuki, wiec jaka tu mowa o za duzych dawkach 

Gość Miłośnik Węgorzy
W dniu 5.09.2021 o 00:43, Gość Weteran napisał:

Gadacie bzdury. W tych czasach to co dostajecie jako feta to nie feta, tylko dopalacz. Albo krysztal zmieszany z dopem. Dlatego tak parzy i rozpier*ala przelyk, dziasla, jezyk. 20 lat temu byla normalna, prawdziwa polska budowalana i mozna ja bylo pizgac tygodniami i nic takiego sie nie dzialo. A zdarzylo sie czasem przyjac 5 na leb, szczur ze sztuki, wiec jaka tu mowa o za duzych dawkach 

Oooo i z tobą tutaj jak najbardziej się zgadzam Weteran stara polska recepturka. Od lat już nie waliłem takiego snifa. Feta nie do podrobienia, czasy nie do odtworzenia, można powspominać. A te jeb..e dopadły co krążą w teraźniejszości to brak mi słów poprostu. Pasta speed. Żal.  Bardzo lubię szczura w kiche wcisnąć stary,  ale to gówno tak żre kiche i przełyk , że to już nie jest tak fajne . 2,3 dni lotu  i 6 miesięcy na regenerację błony śluzowej.