Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w boku i pachwinie

Gość ania82

Rekomendowane odpowiedzi

Gość katarzyna 1982

Mam ten sam problem ból w okolicach prawego biodra, promieniuje do barku i kręgosłupa czasami, dodatkowo zaczęły się bóle w okolicach lewego biodra,miałam robione badania, krew mocz, badanie na pasożyty, prześwietlenie górnego odcinka kręgosłupa+ barku, usg brzucha, badania ginekologiczne,nic nie wykazały. Dopiero po 4 miesiącach zmieniłam lekarza i ponownie zrobiłam wyniki, wyszedł mi dodatni odczyn lateksowy(Rf) i zmiany tzn. rozrzedzenia struktury kostnej podczas prześwietlenia miednicy, dostałam skierowanie do paradni chorób odzwierzęcych podejrzenie boreliozy, i do ortopedy, sama nie wiem co o tym mylec, wizytę mam 8 lutego o wynikach napisze, pozdrawiam

Gość katarzyna 1982

Nie dajcie się zwieść, zespołem jelita drażliwego lub nerwicą, gdybym nie poszła do innej pani doktór to już by mnie faszerowano lekami na depresję:) proście lekarzy o skierowania na badania, ponieważ nikomu nie zależy tak bardzo na waszym zdrowiu, każde badanie kosztuje państwo i myślę ze to jest główny powód braku chęci szukania przyczyn choroby...

Cześć wszystkim, piszecie tu o jelitach i że to ma być powiązane z bólami w pachwinie, boku czy kręgosłupie. otóż ja w dalszym ciągu odczuwam ból, ale nie jest tak silny jak był rok temu. generalnie nasila się kiedy np. za długo stoję. Nie mniej jednak od około miesiąca mam problem z brzuchem tzn. nigdy nie zdarzało mi się puszczać tzw. *gazów* w tym momencie to się zmieniło, powiem szczerze, że z tym da się jeszcze żyć , tylko że temu puszczaniu gazów towarzyszy **dziwne** uczucie w brzuchu. Mianowicie mam wrażenie, że coś mi tam pływa, rusza się, takie dość dokuczliwe *burczenie* coś takiego jak towarzyszy podczas głodu. mam cały cza takie uczucie ciężkości, ogólnie dziwny do opisania stan. jeśli chodzi o załatwianie to kiedy miałam *trochę* więcej ciałka to załatwiałam się po 10 razy dziennie, później schudłam i unormowało się to do około 2-3 wizyt w toalecie, a teraz kiedy przytyłam około 2 kg znowu załatwiam się jak głupia, ale **normalnie** nie mam zatwardzenia ani rozwolnienia. Czy uważacie, że to może mieć faktycznie jakieś powiązanie? aa no i przepraszam za tą dość nieprzyjemną historię i będę wdzięczna za każdą odpowiedź. ..

Gość katarzyna 1982

Na wizycie w poradni chorób odzwierzęcych zrobiono mi test na boreliozę i toksoplazmozę, wykluczone zostały te choroby wyniki testów ujemne, lekarz w poradni odzwierzęcej zauważyła ze mam powiększone węzły chłonne pachwinowe, i powiedziała ze nadal będziemy szukać, powiedziała ze powinnam mieć zrobione usg górnej i dolnej części brzucha, ponieważ zrobiono mi tylko górna, idę jeszcze prywatnie do dobrej ginekolog(od razu po wystąpieniu objawów znalazłam się u ginekologa ale ten partacz wszystko zbagatelizował) mam namiary to zrobi mi usg ginekologiczne, uważam ze mam opuchnięty dół brzucha... co będzie dalej napisze

Ludzie- wszyscy,co macie problemy zjelitami:---zmielić w młynku ręcznym kminek i majeranek w jednakowych ilościach wagowych.Wymieszać,trzymać w zakręconym słoiczku.Jeść dziennie do 2 łyżeczek.Albo pic w postaci naparu-pół łyżeczki przypraw na 1 szklankę wrzątku.Pić też melisę z dziurawcem.Kminek działa rozkurczowo na mięśnie jelit,majeranek działa przeciwzapalnie.

Witam! Widzę, iż niektórzy tutaj mają podobne dolegliwości do moich i także, jak ja, czarne myśli. Ja miałam bóle szczególnie po jedzeniu bogatym w błonnik ( nie daj Boże jabłko ze skórką! ), ale okazało się, ze mam helicobacter pylori. Dostałam 2 antybiotyki, pożarłam je, a jeszcze biorę na czczo lek hamujący wydzielaniu kwasu żołądkowego. Niby dolegliwości jelitowe ustąpiły, ale dziwne bóle z prawej strony wcale nie. Bóle są w różnych miejscach, począwszy od uda, górnej części pośladka, poprzez bok, a skończywszy na kłuciu w okolicy prawego jajnika. Ból na pewno jest mniejszy lub nie ma go w spoczynku, a nasila się, gdy wstaję / chodzę. Kłuje mnie też w okolicy woreczka żółciowego, gdzie nie mam złogów ani w nim ani w drogach żółciowych, a bynajmniej tak mi na USG powiedziano. Nerki i pęcherz też ok. Jesli chodzi o te kłucia, to jest to wrażenie jakby rany wewnątrz, ale boli mnie tez sama skóra i czasami mam bardzo wrażliwe na dotyk... żebra. Jeśli chodzi o skórę i żebra, to tutaj ból wędruje sobie. Mam scoliozę i przez to już na pewno właśnie prawą nogę krótszą, ale czyżby to wszystko od kręgosłupa? Spróbuję dowiedzieć się, ale nie jest fajnie... Pozdrawiam!

Witam ja rowniez cierpie na podobna przypadlosc od ok3 lat, wszytsko zaczelo sie gdy wyjechalam do DE. Lekarze wciskali mi setki diagnoz, zespol jelta drazliwego ze wzgledu na stres i zmiane jedzenia, zapalenie pecherza , zapalenie nerek itp. Bylamw szoku ze niemieccy lekarze to takie ..nie bede sie wypowiadac, zrobili badanie moczu i stwierdzili zapalenie pecherza dali antybiotyk na 2 dni i mialo minac, nic bardziej mylnego, w dodatku nastepnego dnia poszlam do innego lekarza na podsatwie tych samych badan stztiwerdzil zapalenie nerek i dal inny antybiotyk, ktory rowniez nie pomagal:) po 2 dniach wybralam sie do polski i okazalo sie ze ani pecherz ani nerki. no i tak do dzis walcze z bolem choc nie mam pojcia co to jest, wyrostek i przepuklina wykluczone przez chirurga chyba juz z 4 razy, usg brzucha, rezonans bioder i ukladu rozrodczego tez ok, sprawy gin.rowniez wporzadku biegalam tez po ortopedach i wlasciwie nic nie stwierdzili a ja mam straszne bole kregoslupa od prawego ramienia az do ledzwi no i do tego ten straszny bol w prawej pachwinie, brak mi pomyslow bo skoro ortopeda twierdzi ze z kregoslupem wszytsko ok to co ja mam zrobic? bylam u 2 i nic nie wybadali, a mnie sie wydaje ze to jednak od kregoslupa bol. moze podpowiecie mi do kogo powinnam sie zglosic albo jakie badanie wykonac aby dokladnie stwierdzic co z tymi plecami. dodam ze czasem tak bola mnie plecy ze bez 10 min lezenia na podlodze i ze tak to ujme - wstawiania kregoslupa-ciezko jest mi cokolwiek zrobic. myslicie ze ta pachwina i dol brzucha to od tego moze byc? mi brak pomyslow a co lekarz to inna diagnoza inne leki moj zoladek juz tego nie wytrzymuje:) czasem pomaga norspa+ketanol ale tez nie zawsze ciezko mi stwierdzic co tak na prawde pomaga. z gory dzieki za pomoc pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkim dni bez bolu:)

Witam dziewczyny :) ehh tak czytam co piszecie i wlasnie ja juz wiem ze mam kamice nerkowa ok 3 lata zdiagnozowana, i wiem co znaczy gdy chca wyjsc... ale dla mnie to bez sensu ze od jakiegos tygodnia mam ten bol w prawej pachwinie i tak odczasu do czasu rozchodzi sie w dol do kolana w wewnetrznej stronie uda... do tego teraz wlasnie chyba cos sie juz konkretnie dzieje bo bardzo piecze jak ide do wc... wlasciwie to caly czas piecze od rana jak poszlam do wc... bralam UROSEPT-ziolowy bez recepty rozszerza drogi moczowe nawet pomaga biore po 2 tabletki, cipronex-dzialal ale juz za czesto chyba byl stosowany, teraz siedzialam w cieplej wodzie z TANTUMROSSE-mega ulga... bo dziala bakteriobojczo i lagodzi to podrazenienie, i chyba bede robila kuracje Nolicin z autopsji wiem ze co do niego to jesli nie przyniesie po 3 dawkach ulgi to znaczy ze to nie to... on jest odkazajacy, aha nie polecam go brac na pusty zoladek bo jak on wpada do zoladka to tam tez dziala i tlucze bakterie po kolei... nasze tez z tad nudnosci chyba :( Ogolnie lekarz mi wytlumaczyl ze juz tak bedzie ze kamyki mi kalecza nerke lub moczowody, w rany wraz z moczem dostaja sie bakterie i wywoluja infekcje z tad pieczenie i jedyne co mozna zrobic to odkazac... i walczyc z nimi...rozgrzewajac itd jak piszecie. Czyli mowicie ze bol w pachwinie to jeden z urokow zycia nerkowcow... :/ ehh przekleta choroba... Dobrze jest pojsc do sauny czasem lub nawet na solarium, czy jackuzzi. Bo ta choroba slabnie w ciepelku. Ja jak mam atak kamieni to przykladam do podbrzusza albo nawet sciskam udkami albo butelke z mega ciepla woda albbo rozgrzewam poduszka... kiedys gdy bolaly mnie nery a z nimi cale podbrzusze poszlam na solarium wygrzalo mnie i jak reka odjol. smiesznie ale pomoglo, a na saunie tez :)