Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w boku i pachwinie

Gość ania82

Rekomendowane odpowiedzi

Kolonoskopie miałam pod narkozą i naprawde polecam. najpierw dali mi leki po których byłam spokojna, wrecz powiedziałabym wesoła, więc powiedziałam, że nie chcę żeby mnie usypiali, ale jak zaczęło sie badanie, to pojawił się ból, który był trudny do zniesienia, więc poprosiłam jednak o uśpienie. Obudziłam się pod koniec badania i czułam sie świetnie. Uśpienie ma też swoją dobrą stronę z tego względu, że nie denerwujesz się podczas badania, jak lekarz coś zobaczy, a ty nie wiesz, czy to coś powaznego, czy nie. Najgorsze jest przygotowanie do badania, wypicie 3 litrów Fortransu to naprawde nic przyjemnego. Pojutrze idę na wizytę do ginekologa i zobaczymy, musi coś zadecydować, bo nie wyobrażam sobie dalej takiego życia. Trzymaj sie kate80, daj znać, jak cos się u Ciebie *ruszy*.
Witam wszystkich. Byłam dziś u ginekologa, pojutrze ustalam termin laparoskopii. Lekarz chciał mi ustalić termin na wrzesień, ale jak się rozpłakałam z bólu przy badaniu, to zmienił zdanie. Boję się, ale z drugiej strony się cieszę, bo to chyba jedyna droga, żeby to rozstrzygnąć. Pozdrawiam serdecznie. Piszcie co u Was.
radzę iść do specjalisty - najlepiej kogoś jednak od medycyny noekonwencjonalnej, kto zna problemy układu kostnego i sprawdzić czy nie macie , np po porodzie, wywichniętego biodra. Ja też borykałam się z takimi bólami dłuugo, aż wreszcie ktoś mi pomógł, znalazł przyczynę, ustawił biodro i jest ok. ustały wszystkie bóle.
Hej dziewczyny.Widze ,ze cierpicie jak jak.Ja lądowałam juz w szpitalu na ostrym dyżyrze chyba z 10 razy.Bóle mam intesywnie od 2004 roku ale pierwszy raz bolało mnie w 12 roku życia..raz mi mówiono ,że to wyrostek,raz ze jelito,raz ze zrosty po operqacyjne(wtedy byłam po 2 cięciach cesarskich).Kolonoskopia wykazała ,ze jelita sa chyba ufiksowane w zrostach bo w któryms kawałku nie mozna juz było dalej popchnąc sondy ale jak miałm trzecie cięcie cesarskie to chirurdzy twierdzili ,że nie mam zrostów. Do tego mam bardzo częste zapalenia pęcherza spowodowane przez escherischę plus zwyrodnienie kręgosłupa w odcinku lędźwiowym (po ciązach) i małopłytkowość.Nawet badali mnie na porfirię i nic.I tak sobie cierpię.Teraz boli mnie od 6 dni.Tępy ból w okolicy prawego jajnika czasami promieniujacy az na nerkę,Ból jest fatalny.I o dziwo jakoś to wszystko następywało po sobie tym razem.Miesiac leczenia pęcherza,pózniej kregosłup teraz to *coś*.Lekarz,który sie w końcu mną przejął zaczął to wszystko próbować powiązać.stawia jednal na jelito,ze musi być gdzieś nieprawidłowo zbudowane.Jesli w poniedziałek test na lamblię bedzie negatywny i chormonhy tarczycy wyjda w normie to niepozostaje mi nic innego jak laparoskopia.Dodam jeszcze ,ze w ciązy bolało mnie tylko raz w 6 miesiącu i po porodzie z rok mialam spokój.dziwne to wszystko.Nie mam czasu na lezenie bo mam 3 dzieci i mmusze miec kondycję a ten ból mnie zwala z nóg. czasmi bym chciał nie miec jajników i wyrostka,zeby miec pewność ,ze to nie one tak mi dają czadu. pozdrawiam WAS wszystkie i życzę prawdziwej diagnozy.
Cześć dziewczyny! U mnie już wszystko się wyjaśniło, przedwczoraj miałam laparoskopię - endometrioza. Miałam mieć zabieg w sierpniu, ale po antybiotykach, którym leczył mnie jeden ginekolog dostałam dwa razy zapalenia jelita, raz nawet leżałam z tego powodu w szpitalu. Jakbym wszystko opowiedziała to byście nie uwierzyły co ja przezyłam. Wypadałoby złożyć pozew do sądu... Ostatecznie trafiłam do dobrej lekarki i jestem już po wszystkim. Mam nadzieję, że u Was pójdzie bardziej pomyslnie. Pozdrawiam. Maja
Witam, ja dołączam do Waszego grona...Od kilku lat zmagam się z bólem w prawej pachwinie i wzgórku łonowym, w najgorszych momentach promieniującym na prawą rękę i nogę ( od uda do kolana ) połączony z bólem głowy...Ilu lekarzy tyle diagnoz. Zrobione USG jamy brzusznej, scyntygrafia kości, USG narządów rodnych ( dopochwowe - wielokrotnie), rezonanse, tomografie, USG pachwiny, USG węzłów chłonnych, sprawdzenie czy mam zapalenie nerwów...normalnie nie wiem co mogłabym jeszcze przebadać...i nic, żadnej teorii, żadnej pomocy...Oczywiście rozpatrywane było jelito wrażliwe, wyrostek, przepuklina, nerki, kamienie i piasek w nerkach, problemy ginekologiczne, problemy z kręgosłupem...szlak mnie trafia już, ból jest nie do zniesienia, tabletki żadne nie pomagają, poza tym ile można ich brać ? Wątroba też ma swoją przepustowość... Czasami długo jest dobrze, nic się nie dzieje, ale jak już się zacznie - to tylko mam ochotę upić się i zapomnieć o bólu....Siedzę teraz w pracy, ledwo wytrzymuję...Ręka mnie boli, w głowie łupie, a w pachwinie...ech...szkoda gadać ( pisać)....Przerabiałam już medycynę niekonwencjonalną, akupunkturę i inne cuda...Ulga jest chwilowa, a ból podstępnie wraca.........Mimo wszystko pozdrawiam Was serdecznie, z nadzieją że w końcu spotkam lekarza-cudotwórcę...Asia
Dodam jeszcze, że mam 37 lat, jestem pulchniutka - od czerwca na diecie prowadzonej przez specjalistyczną klinikę, zrzuciłam 8 kg - bo wiadomo, że dodatkowe kilogramy też były brane pod uwagę w związku z tym bólem. Jestem na specjalnej diecie eliminującej pokarmy wywołujące stany zapalne w moim organiźmie. Brałam bardzo długo pigułki antykoncepcyjne - ale brak powiązania. Poza tym chciałabym już zajść w ciążę, ale bez dokładnej diagnozy nie chcę ( nie daj Boże ) zagrozić dziecku............
DO WSZystkich mających problemy z jelitami: ----Skurcze jelit,jelito drażliwe itp.Można łatwo wyleczyc tak: jednakowe ilości wagowe zmielonego kminku i majeranku zażywać do dwóch łyżeczek dziennie.Pić przed jedzeniem w małej ilości wody lub jeść łyżeczką[tylko uważać- nie zakrztusić się].Kminek działa rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit,majeranek likwiduje skurcze i działa przeciwzapalnie.Prócz tego pić kłącze tataraku.PÓŁ łyżeczki kłącza zalać szklanką wrzątku,przykryć na 30 minut.Pić 3 razy dziennie po jednej trzeciej szklanki.Jest to bardzo skuteczne.Tylko przed wypiciem wstawić szkl. do ciepłej wody,żeby pić ciepłe.Przed snem pić dziurawiec z melisą.
Dzień Dobry ! Od Paru Dni Mam takie Bóle Jak Wy Macie (mam 13 lat) aż zginam się z bólu ale moja mama twierdzi że symuluje żeby nie iść do szkoły.. a to mnie naprawde boli to ból po prawej stronie brzucha... nasila się coraz bardziej... a moja mama się smieje bo udaję... ból to kłucie a nagle jak by mnie ktoś uderzył z całych sił... Błagam Powiedzcie co mam zrobić ja nie symuluje !
Witam. Ja podobne objawy tzn.bóle w prawym dolnym rogu ,w okolicach wyrostka mam od 20 lat.Ginekolog przeleczył mnie antybiotykiem ,chociaż nic ginekologicznego nie stwierdzono.Potem wystąpiło u mnie wiele chorób nie bardzo poddających się leczeniu.Przez cały ten czas okresowo pojawiały się bóle w prawym podbrzuszu,ale nikt nie potrafił stwierdzić ich przyczyny.Szukając sama od prawie roku w grudniu zdiagnozowałam sobie yersiniozę przewlekłą.Obecnie czekam na wizytę u dr.,który mam nadzieje zacznie leczenie celowane w te bakterie.Dlatego polecam zrobienie testów na p/c yersinia przy utrzymujących się bólach prawego podbrzusza, problemach jelitowych(burczeniach,przelewaniach),biegunkach,zaparciach(wyst. naprzemiennie).Ja długie lata te bóle wiązałam ze sprawami ginekologicznymi a prawdopodobnie mają przyczynę bakteriologiczną. Pozdrawiam.
Gość witold_chylek
Problemy z kręgosłupem są odpowiedzialne za większą część schorzeń na jakie cierpisz! Najczęstszą PRZYCZYNĄ problemów z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym są; - zablokowany staw biodrowo-krzyżowy /przestawienie talerza biodrowego względem kości krzyżowej/. Bardzo łatwo możesz sprawdzić: jedna noga krótsza od drugiej, w pozycji leżącej na brzuchu, podciągając palce u obydwu stóp do przodu, różnica widoczna jest na piętach, (chód kaczy), - przemieszczenia kręgów krążków międzykręgowych bądź zwyrodnienia kręgosłupa – zaburzenia bioenergetyczne (przepływu informacji pomiędzy każdą cząstką organizmu a mózgiem) – złogi i toksyny w mięśniach przykręgosłupowych i całym organizmie PRZYCZYNA długotrwale utrzymywana w organizmie, z czasem tworzy poważne SKUTKI: - środowisko nowotworowe - paraliż, niedowład - ograniczenie ruchomości stawów i inne Czy zdarzyła Ci się taka sytuacja, że ból doprowadza Cię do łez? Dlaczego tak boli? Oddziaływanie PRZYCZYNY tworzy ucisk na odruchy rdzeniowe i korzenie nerwowe który powoduje BÓL i OBJAWY chorobowe w obszarze oddziaływania, kręgu kręgosłupa. A Tobie jaki ból dokucza? Pleców, Brzucha, Bioder, Nóg? Czy występują u Ciebie: bezsenność, nerwice, drętwienie i cierpnięcie kończyn, Rwa kulszowa, RZS, ograniczenie ruchomości w stawach, hemoroidy, problemy z moczem lub z wypróżnianiem, choroby przewlekłe, u kobiet; nieregularne i bolesne miesiączki, cysty torbiele szyjki macicy, problem z zajściem w ciąże (chore jajniki), u mężczyzn; przerost gruczołu prostaty, zaburzenia erekcji, impotencja i inne. Czy nadal chcesz cierpieć? Czy możesz tego uniknąć? Zaufaj doświadczeniu i wiedzy. Daj sobie pomóc! Nie proponuję Ci CUDU! ale obopólną współpracę prowadzącą do sprawności i stabilizacji kręgosłupa oraz przywrócenia do zdrowia Twojego organizmu. Aby uśmierzyć Twój BÓL nie wystarczy Tylko „ nastawić kręgosłup” To jest tylko początek drogi do uruchomienia PROCESU ZDROWIENIA w Twoim organizmie. Dzięki autorskiemu programowi „KRĘG” Terapia Manualna w Procesie Zdrowienia, opartemu na całkowitym (holistycznym) modelu, możesz bezpiecznie i skutecznie usunąć PRZYCZYNĘ chorób w Twoim organizmie, oraz uzyskać wskazania i zalecenia jak kontynuować PROCES ZDROWIENIA. Nawet klienci którzy cierpieli na choroby przewlekłe lub byli skazani na operacje chirurgiczną kręgosłupa (która często niestety kończy się kalectwem)uniknęli jej i dziś cieszą się powrotem do zdrowia. Pomagamy dzieciom i dorosłym, najmłodszy nasz klient to 3 lata, najstarszy 92 lata Niektóre przykłady powrotu do zdrowia: Sylwia S. lat 13 skrzywienie kręgosłupa skolioza 70˚, lordoza lędźwiowa, kyfoza. Andrzej s. lat 56 skrzywienie kręgosłupa, skolioza, przepuklina krążka między kręgowego L-4,L-5. Roman S. lat 42 skrzywienie kręgosłupa, skolioza, lordoza lędźwiowa, przepuklina krążka między kręgowego L-3, L-4, Lumbago. Oraz setki innych przypadków Zastanawiasz się czy TOBIE również mogę pomóc? Co Ci mogę zaproponować? Zapraszam na BEZPŁATNĄ DIAGNOZĘ. W każdą sobotę o godz. 9 Wykład i diagnoza manualna: - badanie kręgosłupa - ustalenie przyczyny chorób-dostosowanie terapii i zabiegów do indywidualnych potrzeb Twojego organizmu Teraz wiesz co chcesz. Mądrość i decyzja są w Tobie! Pozdrawiam Witold Chyłek Terapia Manualna Rzeszów Zapraszam -kontakt: www.kreg.pl
Witam wszystkich serdecznie , moje problemy z BOLEM w prawej dolnej czesci brzucha promieniujace do kregoslupa , biodra , prawej nogi , trwaja juz przeszlo 2 lata. W tym czasie kilkakrotnie robilam USG brzucha, jajnika ( bo mam tylko prawy), pochwy,nerek , watroby, gastroskopie, oczywiscie wszelkie badania krwi, bralam antybiotyk na bakterie helicobacter pylorii, mialam przeswietlenie kregoslupa, wybralam 24 serie fizykoterapi a bol jak byl tak jest a wrecz nasila sie .Zadne badania nic nie wykazaly , po za tym ze na jajniku co jakis czas pokazywaly sie cysty, ktore na kolejnych USG znikaly i znow sie pojawialy , ale to nigdy nie zmienialo tego ze wciaz boli i boli. Odchodze juz od zmyslow , mam przy tym nerwice , depresje bo o niczym innym nie potrafie myslec jak tylko o tym ze mnie boli i dlaczego . I znow po raz kolejny odwiedzilam lekarza , tym razem dostalam skierowanie na MRI dolnej czesci kregoslupa a jak to nic nie wykarze to na kolonoskopie. Lekarz rodzinny tez rozklada rece bo nie wie co mi jest a rodzina i znajomi twierdza ze wymyslam choroby i ze nic mi nie jest , ze to wszystko siedzi w mojej glowie. A ja wiem , ze cos nie tak , skoro boli od tak dlugiego czasu a wrecz sie nasila a tu trzeba w miare funkcjonowac , zajmowac sie domem, dziecmi , isc do pracy. Mam 44 lata i od 13 lat mieszkam w USA. Nie mam rzadnej checi do zycia , najchetniej przesypialabym caly czas bo przynajmniej w tym czasie nie mysle i nie zadreczam sie tym problemem. Poniewaz nie mialam robionej jeszcze kolonoskopi uczepilam sie tego , ze cos nie tak z moim jelitem grubym, co o tym myslicie , bede wdzieczna za kazda wypowiedz, pozdrawiam serdecznie wszystkich , Maja
Gość jadwiga
do Maja załamanie to nic gorszego co może być nic się nie martw ja od dwóch lat mam takie same objawy jak ty opisujesz ja tu jestem pierwszy raz na tym forum ale Maja ja wiem co mam to jest u mnie endometrioza w powłokach brzusznych dzisiaj właśnie ide do gino i przygotowuję sie do zabiegu jak będę po wizycie to się odezwę zrób sobie marker Ca 125 to koszt 35 zł miałaś ciecie jakieś albo cesarskie? daj znać czy jeszcze tu wchodzisz na forum.Ja myślę Maju że to jednak to bo przy endometriozie szaleją hormony czuje się człowiek cały czas zmęczony w tamtym miesiącu to poprostu z łóżka nie dałam rady wstać ale ja się nie załamuję pomimo że ból jest okropny głowa do góry przygotowywana jestem do zabiegu dzis ide do innego gine bo tamten powiedział że tylko operacyjnie można usunąć a zobaczymy co ten mi powie ja mam endo 32 mmm przy ranie cesarkowej a miałam operacje na woreczek i tez na tyle usg robionych nie zdiagnozowali tego ja wczesniej myslałam że to co mnie boli to kamienie są tego powodem ale po operacji na kamienie ból dalej powrócił poszłam na kontrolne usg po zabiegu na woreczek lekarz mówi że jest wszystko w porządku a ja mówię że jednak doktorze nie jest w porządku bo mnie boli w prawym boku ból promieniuje do nogi prawej proszę sie położyc jeszcze raz dalej zaczął robić mi usg i dopiero po pół godziny mówi lekarz ma pani rację jest guzek endometrioza w powłokach brzusznych jeżeli masz ochotę coś więcej się dowiedzieć podaję ci mojego email jadwigakwasniak@interia.pl jak masz pytania to pisz pozdrawiam i weż się za siebie nie możesz się poddać!!!

Witam, mam podobne ojawy: ból w prawym podbrzuszu (występujący po jajeczkowaniu do początku kolejnej miesiączki)+ powiększony węzeł chłonny w pachwinie po prawej stronie+ od drugiej częsci cyklu krwawienie (widoczne na papierze toaletowym, a przy większym wysiłku silniejszy na bieliźnie). Podczas badania ginekologicznego lekarz zignorował to, dodatkowo wykryto u mnie chorobę Hashimoto, wyniki ob i krew - w normie. Sama nie wiem co robić, poradźcie....

witam czytam wszystkie wypowiedzi, ale nie znalazlam dokladnie takich objawow jak u mnie, nie mam zadnych boli kregoslupa, a boli mnie dokladnie w pachwinach, i to z dwoch stron tak samo intensywnie, czasem delikatnie promieniuje troche do gory a czasem troche na uda, ale nieznacznie. Juz 3 miesiac. Bol nie przestaje, jest albo mocniejsza co coraz bardziej przeszkadza, albo slabsza, ale nie przestaje bolec. Nie jest ostra, dziwne uczucie, pod dotykiem nie boli. Ostatnio zaczelo mocniej, wiec poszlam do lekarza ogolnego no i zaczelam preszukiwac forum. Ja dopiero swoja przgode z lekarzami zaczynam, ale mam nadzieje ze nie na dlugo:) Taki sam bol mialam w pierwszym miesiacu obu ciaz, dlatego znam dokladnie date poczecia:) 2 cesarki. Juz myslalam ze to znowu ciaza, bo tylko 2 razy w zyciu mialam taki dziwny bol, ale ginekolog stwierdzil ze wszystko ok. I tak jest. Miesiaczkuje, ale od tego czasu nieregularnie, jak nigdy wczesniej cykl trwa po 3tygodnie. Poza tym czuje sie dobrze. Jak cos sie zacznie wyjasniac to dam znac. Pozdrawiam

Witam wszystkich serdecznie, przeczytałam wszystkie wpisy w tym wątku i niestety łącze się w bólu. Otóż moje bóle zaczęły się rok temu, najpierw bolał mnie krzyż, jeden mały punkcik dosłownie jakbym się uderzyła, chodziłam po domu i pytałam czy nie mam siniaka bo mnie to boli - ale nic nie było. Dałam sobie spokój z myślą **poboli i przestanie** - nic takiego, ból zaczął się nasilać i to do tego stopnia, że nie mogłam chodzić czy jeździć samochodem bo kiedy były jakieś nierówności na drodze to musiałam się **podnosić** bo nie mogłam tego bólu wytrzymać (zaatakowało prawą stronę) postanowiłam już dłużej nie zwlekać i poszłam do lekarza internisty. Tam opisałam ból i stwierdzono zapalenie nerwu kulszowego,dostałam ketonal duo i mydocalm , nic nie ustąpiło poszłam do innego lekarza internisty i dostałam zastrzyki z olfenu + jakieś tabletki na stany zapalne (odesłana do domu z diagnozą **rwa kulszowa**) . po zastrzykach czułam się coraz gorzej bo dodatkowo zaczęło mnie **piec** i czułam, że tracę czucie w prawym pośladku, co promieniowało od uda do kolana,no i niesamowity ból odcinka lędźwiowego. ( to sa objawy, które mam cały czas).Następna wizyta u internisty dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i nowe leki tramal (który swoją drogą nic , kompletnie nic nie pomagał)-na rtg wyszło * zaznaczona lewostronna skolioza kręgosłupa lędźwiowego, otrzymałam skierowanie na rehabilitacje. w międzyczasie byłam parokrotnie u neurologa, który w zasadzie nic nie stwierdził, wymyślił ze być możne to przepuklina kręgosłupa lędźwiowego i dał skierowanie na rezonans. odbyłam rehabilitacje generalnie nic nie pomogło. na rezonansie nic nie wyszło, wiec neurolog wysłał mnie do chirurga z podejrzeniem **patologia kanału pachwinowego** czy przepukliny pachwinowej, chirurg na zasadzie **macania** nic nie wyczul i zlecił wykonanie usg kanału pachwinowego. Radiolog pożal się Boże zrobił to usg tak, ze lepiej nie mówić i wydrukował mi standardowe wyniki badan, zmieniając jedynie moje dane. u ginekologa jeszcze nie byłam, za 3 tygodnie kończę 20 lat i myślę, że najwyższa pora się wybrać zwłaszcza, że to może być na tle ginekologicznym. Przez cały ten rok chodziłam od lekarza do lekarza, którzy sugerowali już, że mam coś z głową , patrzyli jak na wariatkę i tyle. Mam nadzieję, że ten Nowy Rok, przyniesie nam wreszcie ulgę i Nasze problemu zdrowotne i nie tylko w końcu się wyjaśnią.

Aaa, zapomniałam jeszcze dodać w tej mojej chaotycznej wypowiedzi, że problemów z jelitami raczej nie mam, normalnie się załatwiam,bez żadnych problemów. Miesiączkuje regularnie co 23-24 dni, co prawda mam bardzo bolesne miesiączki ale to u nas raczej rodzinne. pozdrawiam

Gość BEATA123qaz

Witam was czytam tu o was i czytam a wiecie co wam powiem ze ja od pewnego czasu mam problem boli mnie w pachwinie po prawej stronie i promieniuje ten bol na udo pod kolano i łydke bylam u roznych lekarzy i co nic konkretnego nie wymyslili leki przeciw bolowe i tylko tyle odłozylam troche kasy i poszlam prywatnie lekarz wykonal usg brzucha skupil sie na pachwiniei powiedzial mi ze to prawdopodobnie zapalenie zyl ale kazal mi jeszcze wziosc skierowanie na tomograf no i teraz czekam na tomograf co dalej bedzie nie wiem zobaczymy ale bol jest okropny tz ciezkie nogi jutro napisze dokladnie co wyszlo po tomografi i co dalej zaproponuje troche sie boje o zapalenie zyl jest bardzo grozne

**A piszesz że z jelitami wszystko ok, czyli biegunki nie masz? bólu dziwnego?nie chudniesz?** Biegunki nie mam, wiadomo każdemu się czasem zdarzy ale nie jakoś regularnie, codziennie itd. w zeszłym roku w tym zimowym okresie sporo schudłam, bo przez ten ból nie miałam apetytu, w tym roku również schudłam, jednak doszłam do wniosku, że to przez temperaturę u mnie w domu, ponieważ mam bardzo gorąco, suche powietrze itd. tymbardziej, że to chudnięcie występuje jedynie zimą. Co do moich bóli ostatnio ledwo co wróciłam do domu, ponieważ dostałam silnego bólu pachwiny, takie jakby uczucie **ciągnięcia** ciężko opisać ten ból...sama teraz nie wiem co ja mam robić, do jakiego lekarza się udać.. nie mam już siły :( Beata - miałaś już ten tomograf? moje usg pachwin dotyczyło jedynie brzucha, ponieważ radiolog stwierdził, że oni nie mają podpisanej umowy z moją przychodnią na usg pachwin, więc **niby** sprawdził te pachwiny, ja jednak nie jestem tego pewna..