Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Efkakonefka, ja mam podobne objawy i dodatkowo bardzo wysoki puls, zmagam sie z tym od dluzszego czasu, od zeszlego roku biore beta blokery. Mialam szereg badan ekg holtery i echo i wyszla tachykardia nadkomorowa i to wszystko, jak tak mi sie robi to zawsze ogarnia mnie ogromny lek. Po urodzeniu dziecka wrocilam do beta blokerow i bylo dobrze, jednak teraz znowu mam te ataki i tak jak Ty boje sie zostac sama z dzieckiem, bo boje sie,ze cos mi sie stanie. Powiedz mi czy masz jeszcze jakies inne objawy? Wysoki puls? Dusznosci? Nagla potrzebe skorzystania z toalety podczas takiego ataku? Ja nigdy nie bylam u psychologa, tylko u kardiologow i internistow, wiec nie biore lekow na nerwice.

Hej Efkakonefka, ja mam podobne objawy i dodatkowo bardzo wysoki puls, zmagam sie z tym od dluzszego czasu, od zeszlego roku biore beta blokery. Mialam szereg badan ekg holtery i echo i wyszla tachykardia nadkomorowa i to wszystko, jak tak mi sie robi to zawsze ogarnia mnie ogromny lek. Po urodzeniu dziecka wrocilam do beta blokerow i bylo dobrze, jednak teraz znowu mam te ataki i tak jak Ty boje sie zostac sama z dzieckiem, bo boje sie,ze cos mi sie stanie. Powiedz mi czy masz jeszcze jakies inne objawy? Wysoki puls? Dusznosci? Nagla potrzebe skorzystania z toalety podczas takiego ataku? Ja nigdy nie bylam u psychologa, tylko u kardiologow i internistow, wiec nie biore lekow na nerwice.

Mam różne dolegliwości ale potrzebę korzystania z toalety również, tzn siusiu mogłabym robic co chwila, poza tym bardzo szybko się odwadniam. Byłam u kardiologa przepisał mi lek PROPRANOLOL WZF biorę 3 tabletki dziennie do tego potas, magnez największa dawka, tran omega3, rutinoscorbin. Dużo tego,jednak muszę uzupełniac braki witamin oraz minerałów. Czeka mnie psychiatra w środę, może pomoże. Chodzę na jogę, co daj mi naprawdę najwięcej wyciszenia i relaksu, spróbuj to naprawdę mi pomaga, ćwiczenia z oddechem bardzo mi pomagają, zaczęłam czytać Joseph Murphy Potęga podświadomości, która wycisza mnie wieczorem i mogę iść spać bez lęku. Dużo pozytywnie myślę i stosuję afirmację. Za 2 tygodnie mam powtórkę holtera i kardiologa zobaczymy :) Pozdrawiam nerwusów i życzę wszystkim DUŻO SPOKOJU!! :))

A ja właśnie siedzę po raz piąty chyba z Holterem :( Jutro będę miała odczyt. Też zaczęło się od lęków kołatania drętwienia itp. Brałam propranolol dość długo w końcu przypadkowo zrobili mi holtera i wyszedł blok przedsionkowo-komorowy II stopnia więc betablockery zabronione i pan doktor brrrrrrr nakazał mi wszczepienie rozrusznika na którego sie nie zgodziłam więc pojechałam do molejnego lekarza i do następnych i mówili że nie trzeba mi rozrusznika tylko się wyciszyć muszę bo echo wyszło ok... więc nic nie brałam tylko od czasu do czasu hydroxyzynkę albo mentowal ale od miesiąca pojawiły się kołatania zaraz po przebudzeniu lęk itp na pogotowiu wszystko ijało i lekarz mnie tylko opiepprzał że mam nerwicę itp. ale zdecydowałam sie znów na holtera tętno dochodziło do 130 zobaczymy co mi jutro powiedzą boję się kolejnej nocy i olejnego przebudzenia z tym holterem boję się co mi jutro lekarz wymyśli wiem że mam ten blok a teraz jeszcze te kołatania. wiem nie mam lekkiego życia mąż agresor, starsza mama i wziełam się jeszcze za naukę ale takie jest życie pomóżcie :(

JA dzisiaj odebralem wynik holtera//24godzinne podsumowanieABP..46 pomiarow BP .Ladunki Bp.dla dnia 53% cisnienia skurczowego dla dnia przekracza wartosc 140mmHg,76%cisnienia rozkurczowego dla dnia przekracza 90mmHg/..............Ladunek BP dla nocy;;92%cisnienia skurczowego dla nocy przekracza wartosc 120mmHg,,,92% cisnienia rozkurczowego dla nocy przekracza wartosc 80%...........Sredbie cisnienie dla dnia wynosilo 146/100mmHgze srednia wartoscia dziennego tetna 100BMP.Srednie cisnienie dla nocy wynosilo 128/90 mmHg ze srednia wartoscia nocnego tetna 73BPM....I co Wy na to??zajebiste.

A ja mam dość holter źle zapisał się i znów z nim łażę a poza tym wspomniałam lekarzowi że mam te kołataie serca po przebudzeniu to dał mi próbke leku Beto 50 Zk i kazał wziąść na noc połowę żeby sprawdzić jak będę się czuła . Po pierwsze mam blok przedsionkowo komorowy weckenbacha wiec nie wolno mi betablockerów a po drugie holter ma byc w stanie surowym zapisywany a nie z chemią i co mam zrobić?>??? Znów zawiodłam się na kolejnym lekarzu...Leków nie wziełam tylko dopiero we wtorek odczytam wynik i ciekawe co mi lekarz powie a z tym kołataniem to już nie wiem i nie chcę słyszeć o rozruszniku mam 40 lat i normalnie żyję nigdy nie zemdlałam na szczęście nerwowa jestem ale ten lekarz mnie dobił! :( niewiem co dalej ze mną będzie :(

Gość efkakonefka

W skrócie powiem wam tak, leków od psychiatry nie biorę jak się naczytałam to zdębiałam skutków ubocznych tysiące, znalazłam pwena uroczą zielarkę i wspomagam się kroplami dr Bacha 9podobno sa bardzo dobre) oprócz tego cwiczę nadal jogę i sama w domu co drugi dzień stosuje trening autogenny Schulza, który naprawde mi pomaga,idę spać jak dziecko po nim,witaminy, suplementy łykam dalej, magnez, potas, i całą reszte którą miałam. Jeśli chodzi o psychoterapię pierwsze wrażenie nie zrobiło na mnie wrażenia takiego jakiego oczekiwałam poza tym mówię Pani że lepiej sie czuję a ona do mnie że w tak krótkim czasie ona nie wierzy i najlepiej spotykac się co tydzień a wizyta płatna stówke więc trochę pachnie materializmem więc niewiem czy powinnam iśc na następną wizyte. Mam nadal małe lęki i obawy ale zaraz staram się uspokoić, czytam dużo książek na temat nerwicy i to daje mi nadzieje że możną ja wyleczyć, a może to tylko brak magnezu w organizmie zaczynam się zastanawiać?? Piszcie co u Was, macie jakieś postępy? Wiem że jak o tym rozmawiam to jakby kamień z serca spadał :) Niech spokój będzie z Wami :):)

Może ja pomogę, warto się zbadać napewno ale ja chodziłem latami do kardiologów na kontrolę polecali leki ale nie koniecznie miałem je brać bo mimo częstych dolegliwości wszystkie badania były dobre oprócz 24godzinnego LEG tam coś było widać. W końcu internista polecił mi tran lub witaminę D3 i od tej pory spokój! Zasugerował tran w dużej dawce bo międzygminny jest tam też omega 3 również ważny i inne, poza tym natura

Gość Sławomir

kołatanie serca-arytmia ustąpiła mi po dwóch latach. a lat mam 42. 

jak wiadomo każdy organizm jest inny i nie każdemu pomaga to samo. do lekarza zawsze należy się wybrać i porobić wszelkie badania (holter x 3 - do kilkunastu tysięcy dodatkowych skurczy komorowych i nadkomorowych,  ekg x10, echo serca x1 oraz badania z krwi) wynikiem badań okazało się że mam trzy miejsca które wytwarzają impulsy elektryczne. odczuwałem to jakby serce zatrzymywało się na sekundę. dwa odbicia prawidłowe i przerwa. wraz z tym towarzyszyło b.złe samopoczucie lekki ból w klatce oraz bezsilność. ataki kołatania miałem na początku wieczorami i w nocy. a finalnie miałem non stop z większym lub mniejszym nasileniu. było źle. otrzymałem lek nedal i polfenon. kołatanie serca po części ustąpiło lecz gdy lek przestawał działać wszystko wracało. lekarz rozważał zrobienie mi ablacji lecz przed tym zmienił mi leki i połączył polfenon i biosotal. czułem się jeszcze gorzej. zdecydowałem się pójść do innego lekarza. okazało się że te dwa leki wchodzą w interakcję.  niebezpieczne połączenie. poczytajcie sobie sami. 

był to przełom. nowy lekarz odstawił mi poprzednie wszystkie leki. zalecił mi zmienić dietę aby obniżyć cholesterol (tymczasowo otrzymałem ziołowy specyfik armoled),  na obniżenie ciśnienia otrzymałem 1 opakowanie - karbis (ciśnienie górne miałem średnio 135-150, lek ponoć można podawać już od 6 roku życia) oraz zalecił mi aby biegać, biegać, biegać na świeżym powietrzu 2 lub 3 razy w tygodniu lub jeśli ktoś nie może to pływać. ogólnie sport.  poczytajcie sobie też o ziołowych tabletkach głogu i korzeniu kurkumy.

dziś mija dwa miesiące i wszystko się uspokoiło (mam na dzieję że na stałe). mogę normalnie funkcjonować, spać.

opisałem pokrótce moją historię z moim sercem. Wam życzę dużo zdrowia, dużo sportu i zdrowej diety.    

https://goldengalaxy.ru/sposoby-zarabotka/kak-zarabotat-na-mashinu Кадровое агентство по подбору персонала в Москве и РФ. Рекрутинг. Нарколог на дом Москва от 1800р. - оперативный выезд! Как трейдеру определить движение цены? Очень просто - для этого есть индикаторы - помощники! Читаем подробно.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Читайте на AKM.RU

https://gid.volga.news/637148/article/ispolzuem-keramicheskuyu-plitku.html

KONZEPT +7 (495) 935 79 44

Цвет, гармония и креативность - таковы отличительные черты керамогранита Casa Dolce Casa, производимого с использованием самых инновационных технологий

https://penza-post.ru/pokupaem-ventiljator-dlja-vannoj.dhtm

400

Купить клей для плитки и мозаики по выгодным ценам в Санкт-Петербурге! Большой выбор клеевых составов для плитки, камня, мрамора и мозаики. Прочное сцепление любой плитки с поверхностью. Заказ по звонку.

Witam. Już sama niewiem co mam dalej robić. W połowie grudnia zachorowałam na grype. Pojawiły się kołatania serca i bole pleców. Trwa to do dziś. Badania u kardiologa wyszły dobrze robione echo. Badania laborstoryjne też wszystkie w normie. Co dalej z tym robić do kogo się zgłosic. Kołatania serca nie dają mi spokoju doszly do tego bóle i zawroty głowy. Chciałam dodać że w czasie choroby rzuciłam palenie z dnia na dzien. Czy ma to coś z tym wspólnego. Czy ta choroba wpłynęła na moją psychikę?