Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo silny i przewlekły ból głowy i skroni a stres

skoneczko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od 2 tygodnie mam silne bole skroni.Boli straszni.Zaczyna sie rano a konczy jak ide juz spac.Czasem rozprzestrzenia sie to na cala glowe ale rzadko.Pod koniec stycznia takze mialam silne bole glowy ale tylko prawej strony.Zrenica dodatkowo sama sie powiekszyla co mi juz tak zostalo.Bylam u okulisty-wsyztsko ok, u laryngologa - wszystko ok zatoki czyste, u neurologa,przeszlam przez rezonans magnetyczny,tomografie mozgu i mikrozatorowosc zyl w mozgu.Wsyztsko oki.Bole po tym ustanely.Jedyne co mi powiedzieli ze jak mnie boli to mam wziac sobie tabletke ;/ Dodatkowo mam tez stwierdzona nerwice,ale nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspolnego. bylo bardzo dobrze.Do teraz.Zaczelo tak bolec ze na poczatku bralam przeciwbolowe na recepte a teraz po prostu boli i juz sie do tego troche przyzwyczailam wiec nie biore przeciwbolowych zadnych bo sie uzaleznie.Dodatkowo mam arytmie ale ponoc jedno z drugim nie ma nic wspolnego.Jestem w trakcie sesji i wszyscy mi mowia ze to przez nerwy i przestanie bolec jak wsyztsko zdam.Ale to nei jest ten bol!!Owszem jak sie denerwuje czyms to zawsze mam bole glowy ale nigdy nie takie i nie w tej stronie glowy.nigdy nei skroni.Jestem przerazona.Czy mozliwe zeby cos sie stalo w mozgu przez 4 miesiace od ostatnich badan??Wyjezdzam 15 czerwca i nie mam na nic czasu.Planowalam to rok i boje sie ze niewypali a jade na cale wakacje za granice.Jestem prerazona.Czy mialm ktos jeszcze cos takiego???Ja powoli zaczynam wariowac :((
Ja też mam czasami bóle skroni i ból z tyłu głowy,ale u mnie powodem jest wirus opryszczki,która wychodzi mi regularnie co 2 miesiące od 20 lat,wiem że nieleczona może wywołać zapalenie opon mózgowych,czasami mam taki ból że jest mi niedobrze,do tego trzęse się z zimna i jest mi tak słabo że nie mam sił na nic.Ale co u Ciebie jest powodem-nie wiem,bo nie jestwm lekarzem.Pozdrawiam!

Miałam podobne bóle przez jakieś 3 miesiące i próbowałam wszystkiego, wszystkich leków, już po całej Polsce jeździłam po lekarzach aż w końcu trafiłam na lekarza który zajmuje się medycyną naturalną no i zabiegi z akupunktury zaczęły mi pomagać i wtedy lekarz mi polecił żebym nadal to stosowała ale sama dzięki rezonatorowi biofotonowemu bo on ma specjalną końcówkę, która działa jak bezbolesna akupunktura. No i pomogło, bóle które miałam, nie tylko głowy, minęły Pozdrawiam

Gość misia19753

Ja mam także bóle głowy, są nieregularne. Czasami są lekkie a momentami trudne do zniesienia. Kilka dni temu podczas śniadania miałam uczucie z prawej strony głowy jakby uklucie po kilku minutach zamienił się w tak silny ból głowy któremu towarzyszyły mdłości, podwyższona temperatura, raz mi było ciepło a raz zimno, nie mogłam na oczy patrzeć. Umówiłam się do neurologa który stwierdził ze mam także inne czucie z prawej strony (bóle głowy tez występowały z tej strony). Prawa stopa nie reagowała na uderzenia młoteczkiem. Dzisiaj mam badanie rezonansem magnetycznym. Byłam także u okulisty i wszystko okej, z zębami tez w porządku. Bóle mam średnio raz-dwa dni w tygodniu, dodatkowo brak koncentracji, ciągłe zmęczenie, nie mogę spać na prawej stronie bo boli mnie skroń nawet jak dotykam. Nawet ostatnio zauważyłam opuchnięte nogi. Co może być przyczyna? Boje się ze może to być coś poważnego ale jednocześnie boje się ze rezonans mi nic nie wykaże i nikt nie będzie w stanie mi pomoc:(

Gość anna ania anka

Witam ja mam 19 lat i od bardzo dawna boli mnie głowa i tak jakby oko w srodku. lekarz powiedział ze to migrena i że tak musi byc. ale ból nieraz jest nie do zniesienia. boli tak jakby za gałka oczna. moja kolezanka tez miala podobny problem i okulista musial jej przebic pecherzyk powietrza za okiem i jest juz ok. ja dostałam tabletki ketanol co prawda pomaga ale ból i tak powraca. jak byłam dzieckiem to tez mialam takie problemy. ból glowy moze miec rózne podłoze. albo od słonca albo jak zle spimy albo ze stresu czy przemeczenia. trzeba samemu obserwowac swoje cialo bo nawet najlepszy specjalista nie pomoze jesli nie damy mu paru cennych wskazowek. my jestesmy najlepszynm obserwatorem swojego ciała