Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obsesja śledzenia

Gość Daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Mój tato, który ma 52 lata prze 3 lata ma już obsesję śledzenia. Uważa on bowiem że śledzą go jacyś ludzie. Zapisuje różne rejestracje samochodowe myśląc że już wcześniej ten samochód widział i oskarża go o śledzenie. Każdą osobę którą widzi z komórką albą uśmiechniętą uważa że go śledzi. Ma różne reakcje w samochodzie najczęściej przeklina albo odwraca się i nie patrzy na droge tylko dotyłu na daną osobę albo samochód. Na początku mówił że śledzął go za długi jednak te długi spłaciliśmy . Wtedy trochę się uspokoiło. Jednak po pewnym czasie wszystko wróciło i tym razem uważa że go śledż policjanci. Ja jeżdżąc z tatem samochedem nie zauważyłem żadnych objawów śledzenia przez kogokolwiek. A najgorsze jest w tym że on nie wierzy że jest chory i nie chce się leczyć. Był u psychatry raz i psypisał mu prozki jednak on już dawno ich nie bierze. poza ty rozpowiada wszystkim że go śledzął i ludzie dziwnie się na niego patrzą. To się staje już uciążliwe. Co w takiej sytuacji zrobić jeśli on nie chce się leczyć gdyż uważa że go naprawdę śledzą.????? Proszę o szybką odpowiedź na maila. Będę bardzo wdzięczny.