Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie, nadwrażliwość, rozdrażnienie i drganie mięśni a nadczynność tarczycy

Gość ja

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.mam 23 lata.moje serce zaczeło szalec kiedy zaczełam dojżewać (ok 12 roku zycia). oczywiscie wszyscy wtedy stwierdzili ze jestem nerwusem i powinnam isc do psychologa nie do kardiologa:/ (zrobili mi tylko ekg wtedy a że nie miałam akurat w tym momencie ataku to nic nie wykryli:/) co jakis czas od tamtego czasu czyli co pol roku, co rok, to wracało. dopiero gdzies od roku ataki sie nasiliły a na chwile obecną mam to kilka razy w miesiącu do tego stopnia ze nie moge wstac z łózka (ostatnio wstałam i stracilam przytomnosc). tetno w czasie ataku mam ok 150-180 /min. do tego przyznam że od listopada mam dziwne dolegliwosci zwiazane z watrobą. czuje ze jest powiekszona i oczuwam dyskomfort. niewiem czy to ma zwiazek z nadczynnoscia tarczycy ale chyba tak...no co co innego...?! jestem tym przerażona bo mialam robione echo serca i mialam holtera i wykryto hiperkinetycznosc czyli za szybkie bicie. jednak wady zadnej niema. teraz mam miec pobierana krew zeby sprawdzic hormony ale ja wiem ze mam nadczynnosc bo mam prawie wszystko objawy. serce, mocne zmeczenie, nadwrazliwosc, nerwowosc ostra, zimne konczyny, znuzenie, drganie miesni, do tego od 13 roku zycia mam guzka na obojczyku ktory wraz ze zmiana pogody (przesilenie wiosenne i zimowe) powoduje ze powieksza mi sie i mnie boli. onkolog i chirurg stwierdzili ze to nie rak, tylko raczej węzeł. teraz mysle ze to moze byc od nadczynnosci tarczycy ktora (wychodzi na to) ze mam od dawna! bardzo sie boje ze moze to juz byc złośliwe bo czytałam że taka postać przybiera z czasem. niewiem na ile to prawda ale jestem totalnie przerazona. prosze pomozcie!
Witaj Jeżeli moge cokolwiek doradzać to: kuracja rewitalizująca Twój organizm. On sam, gdy dojdzie do równowagi wewnętrznych procesów - naprawi to, co ma do naprawienia. A siły do tego ma przemożne. Trzeba mu tylko dać tę szansę. Odezwij się na maila: podeślę skany reportaży, np. o nadczynności i niedoczynności tarczycy. Kobieta 14 lat z tym wojowała. Dzięki preperatowi, który sugeruję, w 4 miesiące: nowe życie. To oczywiście tylko propozycja. O ile się zainteresujesz: andyi@wp.pl