Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dobry kardiolog w Częstochowie przy arytmii

mrc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem z Czestochowy, mam 32 lata. Nigdy nie miałem problemów z sercem, nie jestem też obciążony genetycznie. Nigdy nie paliłem. A tymczasem od kilku tygodni mam arytmię w postaci dodatkowych uderzeń. Nasilają się wieczorem, lub w pozycji leżącej. W pionie odczuwam słabiej i rzadziej, a w ruchu w pracy praktycznie wogóle. Są dni, że mało dokucza, a są i takie stresujące, gdy nie daje spokoju przez wiele godzin. Dodatkowe stuknięcie występuje raz do kilku razy na minutę, czasem na 5 minut, a czasem na 15. EKG zrobiłem 2 razy - ale nie wstrzeliłem się w moment zakłócenia i sprawa przycichła. Chciałbym zrobić badania dokładniejsze. Gdzie się udać ? Czy znacie kardiologa w Częstochowie, który nie zbagatelizuje sprawy i podejdzie do mojego problemu z życzliwością ? Może być prywatnie. Zażywam potas i magnez, bo tak zalecili mi trzej interniści, do których trafiłem. Ale czuję, że nie tędy droga do sukcesu, bo nie mija ten stan. Pozdrawiam wszystkich Marcin

Floyd - jeśli masz taki problem jak mrc to lepiej postarać się jednak o wizytę u państwowego kardiologa, wszystko jedno jakiego, byle dał skierowanie na holtera (czyli całodobowe ekg, z którym się normalnie chodzi, śpi i je), które zarejestruje dodatkowe skurcze, jeśli występują, a z wynikiem możesz już iść prywatnie. Prywatnie holter jest na pewno dość drogi. Echo serca też warto zrobić prywatnie jeśli lekarz pryw. ma lepszy sprzęt niż państwowy, bo różnice bywają kolosalne. No i badania z krwi zrób - z uwzględnieniem ilości sodu, potasu i magnezu, bo to ma wpływ na serce, zwłaszcza przy takich upałach jak ostatnio, kiedy wszystko wypacasz.