Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Woda w płucach i woda w jamie brzusznej

Gość Julinka1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Julinka1
Mój tata wiek 57 lat w 2003 roku przeszedł udar mózgu. Wtedy tez wyszedl na jaw fakt, ze jest cukrzykiem. Jakis tydzień temu zaatakowały go korzonki tzn ból który wskazywał ze sa to korzonki. Przyjechalo pogotowie, dostał zastrzyk przeciwbolowy. Lekarz pierwszego kontaktu kontynuował leczenie korzonek. Po tygodniowej kuracji zastrzykami pojechał do szpitala. Na oddziale neurologicznym podano mu leki w kroplówkach również na korzonki. Jakies 4 godziny po podaniu leków zaczeły sie problemy z oddychaniem. Zmierzono ciśnienie wyniosło 168/100, zrobiono EKG. Nastepnego dnia wykonano dodatkowe badania, przeswietlenia i okazalo sie ze w plucach znajduje sie płyn również płyn w jamie brzusznej. Dzis ma miec robione USG brzucha. Podłączono go do aparatury i podano tlen. Bardzo prosze o pomoc. Skarzy sie również na ból brzucha. Miał problemy z oddawaniem moczu - zalozono cewnik. Stolca rowniez nie bylo 10 dni - mial dzis miec lewatywe. Mi sie wydaje ze zle dobrano lek na poczatku i dlatego osłabilo to serce i stad klopoty z oddychaniem (oddech jest bardzo krotki i ciezki). Ale skąd ten płyn? nie było żadnych objawów. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Moze polecenie kliniki specjalistycznej (np. Warszawa). Bardzo proszę.
Julinko Bardzo Ci wspólczuje w chorobie taty, widac jestes mocno przerażona jego stanem, musisz wiec go bardzo kochać- i to jest piękne. Jednak nie szukaj tu odpowiedzi a raczej zapytaj (albo Twoja mama) lekarza co dzieje sie z tatą. Na pocieszenie powiem Ci tylko, że mój mąż 2 lata temu też miał wodę w płucach, ledwo go uratowali bo się dusił - szybko przyjechało pogotowie. Dziś bierze leki i czuje się dobrze, czego z serca życzę Twojemu tacie. Pozdrawiam Cię goraco
Julinko - pytajcie o wszystko lekarzy, jaka jest ich diagnoza, nie odpuszczajcie im, niech wiedzą, że Wam zależy i ich kontrolujecie. czy tata ma podawany tylko tlen, czy jest wspogany respiratorem? Myślę, że przewożenie taty w takim stanie to niezbyt dobry pomysł, pomyslicie o tym później. Powodzenia.