Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Amfetamina i wysoki puls

Gość happy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anty drugs
Miałam do czynienia z amfetaminą przed maturą- podobnie jak połowa mojej klasy. Najszybsze tętno jakie wystąpiło u mnie w stanie spoczynku to 130 na min. Teraz kończę studia i trzymam się od tego gówna (bo tak to trzeba nazwać) z daleka już od ponad 3 lat. Amfa może naprawdę zniszczyć serce, albo wprowadzić w ostrą nerwicę...
Gość anty drugs II
speedy sory ale to ty jesteś gównem i kretynem do potęgi. amfetamina to naprawdę świństwo i nie warto tego brać zwłaszcza jak ktoś ma problemy z sercem i w spoczynku ma już podwyższone tętno. poza tym amfa podwyższa ciśnienie. to niestety narkotyk. widocznie jesteś ćpunem skoro twierdzisz że jest super.

Tak amfetamina jest gownem mnie doprowadzila do paranoii i nerwicy, naszczescie pomoglo mi wylewanie wosku. choc dziwnie to brzmi moze ale wylewany nad glowa goracy wosk ma kojace wlasciwosci po powaznych urazach nerwowych jesli ktos ma podbny problem jaki ja mialem niech wpisze wylewanie wosku w google i znajdzie ludzi ktorzy wylewaja wosk i poczyta jak to dziala

Amfetamina -- to biała śmierć , ten kto zażywał i szczęśliwie wyrósł z robienia głupstw , powinien uważać się za szczęściarza ... Co słabsze konstytucje , nie wytrzymują , i staczają się na samo dno . Dawanie młodzieży takich substancji do ręki , kojarzy mi się z wręczaniem małpie nabitego i odbezpieczonego kałasznikowa do ręki . brrrr :///

Wiecie na czym polega ten zły wysoki puls po amfetaminie ? Zeby to zrozumieć trzeba znać fizjologie człowieka i nie być idiotą.Jak jest sie tępakiem to sie umrze jako tępak. Serce to jest dla mnie najważniejszy miesień ,pompa organizmu. Na siłowni trenerzy pokazują jak ćwiczyć na maszynach i sprzęcie a nic nie mówią o sercu. Wogóle świadomość społeczeństwa i wiedza na ten temat jest słaba.

Gość GOŚĆ nudy w nocy
W dniu 6.11.2006 o 17:48, Gość happy napisał:

o ile uderzen na minute srednio podwyzsza się tetno po amfetaminie ? bo jak ktos ma np. 100 w spoczynku o ile bedzie mial po zazyciu?

Tak do porównania: Ja będąc ponad 85kg na 190cm czyli troszkę gruby mam po zażyciu grama w dwie godziny od 95 do 120 uderzen serca na minutę. Jednak ważną zmienną jest to, że mam 17 lat i uprawiam dużo sportu. Pozdro świry zdrowia.