Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból kolan, zawroty i bóle głowy przy niestabilności kręgosłupa szyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od 7 lat choruje na MPZS. Choroba nie przeszkadzała mi w normalnym funkcjonowaniu, aż do niedawna. Bóle sie nasiliły *najbardziej kolan*.Niestety przeszkadza mi to w wykonywaniu wielu czynności. Jednak nauczyłam się z tym żyć. Niedawno okazało sie, iż mam niestabilność kręgosłupa szyjnego*diagnoza była 7 lat temu także jednak ujawniło sie to dopiero teraz*. Od jakiegoś miesiąca mam zawroty i bóle głowy. Czy mogę wiązać te objawy z niestabilnością??

U mnie też stwierdzono niestabilność kręgosłupa szyjnego ,c 3 ,c4 c 5 i c7 ,mam też nieraz wrażenie jak bym nie mogła utrzymać głowy na karku łącznie z zawrotami .Mam drętwienie rąk i bóle mięśni szyi ,nieraz mam mrowienia głowy ,dziwne uczucie .jestem zmęczona .Ostatnio zaczęła mi dokuczać prawa noga ,często cierpnie i boli .Martwię się tym ,co będzie dalej mam 35lat ,a już takie problemy . Pozdrawiam i życzę zdrówka !!!

Gość Maria Szklarska

Witam wszystkich z niestabilnością w odcinku szyjnym kręgosłupa. Miałam podobne objawy drętwienie ręki prawej, poczucie jakby głowa była za ciężka, piekący ból w szyi w barku prawym dochodzący do łokcia i MIGRENY co było najgorsze, ponieważ na długo wkluczało mnie z życia zawodowego jak również rodzinnego. Byłam u ortopedy i neurologa, rozkładali ręce przepisując prądy (bez rezultatów jakichkolwiek) Zaczęłam szukać na forach. I trafiłam na mądry artykuł o pomocy rehabilitacyjnej na zasadzie terapii manualnej. Znalazłam jak się okazało idealną placówkę Rehmedis w Warszawie, jestem po 3 miesięcznej rehabilitacji i dolegliwości minęły. Podczas pierwszego spotkania fizjoterapeuta zbadał mnie bardzo dokładnie, zaczął uciskać odpowiednie partie mięśni. Poprosił o wykonanie MRI na kolejne spotkanie, aby miał pewność, że jego diagnoza się sprawdza (lekarze nie przepisali diagnostyki) Okazało się, że mam niestabilnością z niewielką wypukliną w odcinku szyjnym. Po kilku spotkaniach z wykorzystaniem metod terapii manualnej jak również plastrów kinesiotapingu. Zostałam przekierowana na trening stabilizujący. Od tamtego czasu codziennie staram się wygospodarować 15min na ćwiczenia, które zostały przepisane bezpośrednio do mojej dolegliwości. Wszystkim z podobnymi problemami polecam spotkać się z rehabilitantami z Rehmedis których zaangażowanie i kompetencje pomogły mi dość do siebie. Maria Szklarska