Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Od zawrotów głowy do kołatania serca

Gość Krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 24 lata powiem tak zaczelo sie rok temu od zawrotow glowy czestych nie czestych sam nie wiem raz na dzien czasami 3 a i tydzien bez zawrotow tez byl, badania MRI glowy itp krew ( tarczyca , itd )pozniej dolaczyly do tego kolatania serca klucie w klatce itp wiec kolejna zestaw wizyt u lekarzy i badan 2 razy pogotowie EKG itp nic wszystko OK kardiolog zbadal mnie sluchawka (50zl wizyta) stwierdzil wszystko ok magnez,i cos na kolatania jakis czas spokoju i znowu wraca ostatnio na co innego robilem RTG klp i odrazu wyszlo ze serduch spoko , mam kluche na gardle wszystko czuje w przelyku jak mi serce kolacze 2/3 sekundy czasami jak odkaszlne przestaje zdarza sie to 2/3 razy dziennie czasami tydzien mam spokoju raz male kolatania a raz dudni mi ostro serce co to moze byc i co z tym robic jakie badania ? itp dziekuje za pomoc
Proponuję zrób sobie Holtera-to jest całodobowe EKG/ok.100zł/ i USG serca-to wykluczy wady serca, albo cos tam się zarysuje, dopiero po takich badaniach mozna być spokojnym, że to np. na tle nerwicy albo na jakims innym.Ja mam to samo-arytmia, dodatkowe skurcze od roku-leczę się u kardiologa i psychiatry równoczesnie, bo trudno mi było inaczej. Teraz chociaż się nie boję, że zaraz gdzies ,,zejdę. Skurczy troche mniej, ale i tak są. Na to trudno sie leczyć, ale ponoć to nic strasznego takie wrażenia-tak twierdzą lekarze. Pozdrawiam.