cichu78 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Witam. Mam 29 lat i jak co roku w mojej pracy przechodzimy badania okresowe. Zawsze przy tej okazji mam problem z prawidłowym ciśnieniem tz. przy badaniu ciśnienia zawsze mam na poziomie 150/90 przy tętnie około 90-100, a gdy sobie badam w domu wyniki są prawidłowe tz 120/80 przy tętnie 65-70. Mam pytanie czy jest jakiś sposób aby ograniczyc ten syndrom białego fartucha, jakaś terapia ziołowa coś w tym stylu? Z góry dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość HADRIANUS Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Chyba też to mam, u doktora lekkie nadciśnienie, w domu prawidłowe, a na komisji wojskowej miałem niedociśnienie (może dlatego, ze nic z rana nie zjadłem? :P). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość chnibi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 mili panstwo powiedzcie mi przy jakim cisnieniu mozna zemdlec i moze dojsc do zatrzymania akcji serca?? mialem pewnien przypadek mianowicie siedziałem sobie ogladajac film w tv i nagle tetno zaczeło mi sie drastycznie podnosic doszło do 160 tak mi sie przynajmniej wydaje bo bylem cały blady serce mnie bolało i myslalem ze zaraz umre dodam ze kilka razy traciłem przytomnosc na kilka sekund prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość HADRIANUS Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 A jaki to był film? Bo to mogłoby wiele wyjaśnić :P Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość chnibi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 na discovery channel o morzu:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość HADRIANUS Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 No myślę, że *Zwyczaje wielorybów* to to nie były :P Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość chnibi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 serio serio:P:P:P a cos tam o płaszczkach i ich zwyczajach:P:P:P a propo tego tetna przy ilu moze byc zawał albo zatrzymanie akcji serca?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Anka Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Ja mam zupełnie odwrotny problem. W domu mam normalne ciśnienie, czasami trochę podwyższone, ale jak mi mierzy pielęgniarka albo lekarz, to mam 100/70 a nieraz 90/60 : Co to za komedia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi