Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i uczucie ciężkości serca a stres

Gość Paulina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulina
Witam, mam dość poważny problem. Mam 22 lata i prowadzę dosyć zdrowy tryb życia ale od jakiegoś miesiąca bardzo dokucza mi kłucie w okolicach serca, i uczucie ciężkości (jakbym miała w okolicy serca i splotu kilka kamieni), do tego ciężko mi się oddycha, i czasem lekko drętwieje mi lewa ręka. Udałam się z tym do przychodni gdzie zrobili mi ekg. Moja pani doktor powiedziała że mam szeroką arytmię i trzeba zrobić dalsze badania. Dzisiaj na zajęciach zaczęłam się dusić. Nie czułam bólu ale nie mogłam oddychać i zdrętwiała mi lewa ręka, zrobiło mi się bardzo słabo. Mąż zawiózł mnie do przychodni gdzie zrobiono mi kolejne ekg i inna pani doktor (mojego lekarza niestety nie było), stwierdziła że nic mi nie jest, i to napewno na tle nerwowym, a słabo mogło mi się zrobić bo mam niskie ciśnienie (za to badanie krwi wyszło mi bardzo dobre). Teraz nie wiem co mam o tym sądzić. Zastanawia mnie to że, boli mnie bez względu na stres, a dzisiaj miałam naprawdę spokojny dzień. Czy ktoś może miał coś podobnego? Ktoś może mi pomóc?
JA mam cos podobnego tylko ze jak wychodzedze do sklepu czy gdzie to zaczyna mnie cos bolec w klatce nieraz mi sie robi sucho w buzi i musze wychodzic na zewnatrz nieraz niemoge soe doczekac jak mi wydaja reszte dlatego nieraz zostawiam do 3 zl reszt w sklepie bo musze wyjsc czym to jest spowodowane czy to stres czy co.. moze to przez palenie papierosow niewiem
Hej Paulina! mam takie same objawy.U mnie ciągnie się to już 1,5 miesiąca.Miałam robione 2 razy ekg,rtg klatki piersiowj,morfologie i tsh.Wszystko wyszło mi ok.Byłam u 4 lekarzy w tym ostatnio u kardiologa i żaden z nich nie stwierdził że to serce.No cóż a mnie nadal kuje i boli.Teraz to juz mi nawt głupio iść i prosić o jakieś skierowania bo niby na jakie??Pociesz mnie tylko myśl że ten kardiolog to by się chyba poznał jakby było coś nie tak??Może te objawy co mamy to na tle nerwowym??Ja mam czasami takie duszności że musze na powietrze wychodzić.Już sama nie wiem co robić.Tylko forum pozostaje...