Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból brzucha przy nadżerkach na dwunastnicy i zespóle jelita drażliwego

Gość Roman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Pasożyty w badaniach laboratoryjnych nie zawsze są wykrywane: polecam badanie metoda NLS (oberon) w Instytucie Medycyny Naturalnej MISTRAL w Warszawie [ to bardzo ważne jaki specjalista diagnozuje]. Proszę również zwrócić uwagę i zrobić badania czy nie nastąpił przerost grzyba candida albicans (towarzyszy nam od 4 m-ca zycia ale jego przerost i działanie może być przyczyną wyniszczenia organizmu oraz przyczyną wielu chorób dość powiedzieć że rozsadza od środka nawet makrofagi systemu imunologicznego) - florę bakteryjną przywraca do normalności w tym radzi sobie z przerostem candida, probiotyk firmy Forever, który zawiera w swym składzie 6 szczepów dobrych bakterii. Czasami warto zaufać metodom naturalnym. Nie jest to łatwe ponieważ przez lata przyzwyczajono nas do ufania tylko medycynie konwencjonalnej. Medycyna naturalna ma wiele do zaoferowania, wymaga to od nas zainteresowania i poczytania na ten temat ponieważ na pomoc lekarzy medycyny konwencjonalnej nie możemy w tym temacie liczyć, a szkoda połączenie medycyny konwencjonalnej i naturalnej przynosiłoby nam dużo bardziej wymierne efekty niż bezgraniczne zaufanie i stosowanie tylko chemicznych leków. Życzę wszystkim zdrowia

Witam serdecznie czy może mi ktoś wyjaśnić czy mnie z tego wyleczą a mianowicie miałam robioną kolonoskopie wykryto zapalenie jelita grubego w dolnej części oraz była też gastroskopia która wykazała przepuklinę międzywślizgową czyli refluks lekarz rodzinny powiedział że raczej nie da się tego wyleczyć a niedlugo idę do specjalisty bo czekam już 2 miesiące do gastroenderologa czy jak mu tam bo jak to w polsce trzeba czekać a choruję już od maja chodź objawy miałam rok wcześniej i dwa lata lecz przechodziły po paru dniach a teraz trzyma się wszystko i nie puszcza cały ten czas lece na tabletkach Contrix i już musiałam zwiększyć dawkę bo ból w klatce piersiowej byl nie do wytrzymania, mam 24 lata i jest to dla mnie wielką tragedią ponieważ nie mogę normalnie żyć jak zdrowy młody człowiek tylko męczę się strasznie i pracować też nie mogę tylko czekam aż mnie zwolnią może ktoś z was też miał takie problemy proszę o jaką kolwiek pomoc

Gość Alicja i Zolunia

Moja córka urodziła się jako wcześniak skończyła w tej chwili 2 miesiące i nadal przebywa w szpitalu , stwierdzono u niej nadżerkę na dwunastnicy i ma problemy z jedzeniem . Przez te 2 m-ce miała już kilkakrotnie zmieniane mleko aby dobrze organizm przyswajał pokarm, ale ona nie chce ssać butelki , wypycha językiem . Ma w tej chwili na stałe wprowadzoną sondę prosto do żołądka. Martwię się że pozostanie jej takie karmienie na dłuższy czas. Czy ktoś z was miał podobne doświadczenie z dziećmi już od urodzenia czy dopiero w późniejszym czasie lekarze pomogli?