Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz wyczuwany w przełyku

Gość Majka

Rekomendowane odpowiedzi

dzien dobry Niedawno przytrafił mi się atak częstoskurczu chyba, tudzież skurczy dodatkowych, tego nie wiem, jedno wiem napewno przez cały czas odczuwam dyskomfort jakby w przełyku w okolicach mostka takie dziwne drzenie tudziez smyranie , czasami pomaga jak odkaszlnę ale mam to przez cały czas, no chyba ze jestem czyms bardzo zajeta to zdarza mi sie o tym zapomnieć. I co jakis czas mam wrazenie jakby moje serce przez kilka sekund tak nierówno trzepało, ma ktos może podobne objawy?? co to moze być??
Ja mam podobnie, tylko,ze w okolicach serca caly czas czuje jakby ktos tam drazyl takim mloteczkiem udarowym. Przy czym na zewnatrz nie ma zadnych cech drzenia.Myslalam, ze to moze byc od propranololu albo encortonu. Jak o tym nie mysle albo zajme sie czyms,to tego nie ma. Jest to bardzo denerwujace i wlasciwie powoduje, ze caly czas o tym mysle.
Witam mam dokladnie to samo lecze sie juz rok i sam nie wiem na co :( moj lekarz chyba tez, robilem EKG ,RTG klp MRI bo zaczelo sie od zawrotow glowy krew (tarczyca, anemia itp ) wszystko wyszlo OK a mnie to juz dobijac zaczyna :( caly czas sie boje :( bo na dobra sprawe nie wiem co mi jest
Kurcze , skurcze, miałam nadzieje ze na jakiś czas dadza spokój a wczoraj znowu,to dziwne uczucie siedziałam w pracy i bach. Kilka sekund takiego uczucia jakby ktoś próbował przecisnąć wodę przez zapchana strzykawkę, jakby sece przez chwile się brało z kimś za bary, i koniec i za chwile to samo a poźniej spokój, nie wiem co to za świństwo :(( zastanawiam sie nad rtg klatki piersiowej