Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawał serca przed ślubem

ola121

Rekomendowane odpowiedzi

Mój znajomy przeszedł rozległy zawał serca w dniu wczorajszym ma 30 lat , w sobotę miał odbyć się jego ślub i wesele.Dla wszystkich jest to ogromny szok i tragedia a on nawet niechce słyszeć o odwołaniu ślubu .Niewiem jaki stres jest w tej sytuacji gorszy .Jak czuje się osoba tydzień po zawale proszę o pomoc .
Witam się Olu. Moja mama jest po zawale dwa lata ma 65 lat. Przez dwa mieś. czuła się słabo.Twój znajomy jest młody i może szybciej dojść do siebie ale musi przystopować i zrozumieć że życie jest jedno. On jest młody i myśli że to jakaś pomyłka i że chorują tylko starzy. Mój mąż miał 34 lata a dzieci były małe. Do lekarza nie chciał iść, bo co będzie robił na emeryturze wtedy będzie chodził po lekarzach.Moja mama dziś czuje się dobrze aż lekarz się dziwi że po tak rozległym zawale i przy takim uszkodzeniu serca tak dobrze wygląda i się czuje. Ja trafiłam na zioła które wspomogły jej leczenie i lekarz to potwierdził że one tak zadziałały że ją wyciszyły i wspomogły przyswajanie leków. Jak masz z nim dobry kontakt to musisz mu tłumaczyć że musi przez jakiś czas przystopować i się wyciszyć,, bo najbardziej zabójczy jest stres. Pozdrawiam cię i trzymam kciuki by udało ci się przekonać go że żyjący człowiek może dużo chociaż trochę wolniej.
Dziękuję za odpowiedż sama dziś uświadomiłam sobie jak dużo warte jest nasze zdrowie , którego tak nie szanujemy.Ciągła gonitwa za czymś , stres pogoń za pracą dobrami materialnymi .Dziś kilka godzin przeglądałam to forum w poszukiwaniu informacji na temat tej choroby i przeraziłam się że tak dużo młodych ludzi boryka się z ogromnymi problemami zdrowotnymi.Sama jestem w młodym wieku i myślałam że to wszystko daleko przedemną a tu się okazuje że bardzo się myliłam.Myślę że do niego też jeszcze to nie dotarło co tak naprawdę stało się z jego życiem że zostało odwrócone o 180 stopni.