Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia podczas ciąży i porodu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem w 31 tygdniu pierwszej ciąży.10,04 mialam holtera wynik jest taki : 2362 pojedynczych przedwczesnych pobudzen komorowych 66 tachykardii 2 pojedyncze nadkomorowe pobudzenia przdwczesne 119188 qrsów średni rytm serca 94 max rytm 149 min rytm 59 czy moze mi ktos pomuc w spawie jak powinnam rodzic, wizyte u kardiologa mam dopiero odkoniec maja a strasznie sie martwie.
Również miałam masę dodatkowych skurczy komorowych i dlatego zdecydowałam się na cesarkę...lekarz powiedział...po co ryzykować. Teraz jestem już po i mam super dzidziaka, niestety skurcze też . Boję się brać dużych dawek leków, bo przedostają się do mleka a karmię piersią. Czy ktoś ma podobny problem? jakie leki bierzecie?
Miałam już ta wizyte u kardiologa i napisał mi zgode na naturalne rodzenie.Szczerze nie wiem czy też sie nie zdecydowac na cesarke chociaż z dugiej trony wolala bym rodzic naturalnie. 2 czerwca mam wizyte u ginekologa to z nim na ten temat porozmawiam może on mi coś doradzi.
Gość barbara
mialam to samo co ty i tez rodzilam silami natury w dodatku syn wazyl 4kg! i mierzyl 58cm!!! ma juz 3,5 roczku a ja nadal borykam sie z arytmia i problemem czy zajsc drugi raz w ciaze czy nie a bardzo pragnelibysmy drugiego dzidziusia z tym ze ta arytmia rozpoczela sie u mnie wlasnie w ciazy, narazie czekam na kolejnego holtera zobaczymy, glowa do gory dziewczyny bedzie dobrze
Dziewczyny - jak się czujecie? Kokot jak urodizłaś i co z twoimi zaburzeniami- skończył się po ciąży? Kasiu i jak wkońcu urodziłaś? Aguś aTy- lekarz Ci móił że cesarka bezpieczniejsza? Basieńko- ale ile masz tych skurczy czy po urodzeniu Ci się chociaż zmniejszyły?Słyszałaś o ziołach aveo?
Ja też mam arytmię i częstoskurcz. Mój kardiolog najpierw stwierdził,że zleci cesarkę,ale potem zmienił zdanie i wypisał mi skierowanie na cc tylko w razie gdyby arytmia się podczas porodu nasiliła.Uważa,że raczej dam radę sn, jestem młoda a arytmia to nie jest żadna poważna wada serca wskazująca od razu do operacji jaką jest cc. Także będę próbować sn i mam nadzieję,że dam radę. Napiszcie dziewczyny jak wyglądaly wasze porody z arytmią?