Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie w klatce piersiowej, silne bicie serca i świszczący oddech przy wysiłku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam 17 lat , od 5 trenuje kolarstwo szosowe wyczynowo. Dotychczas nigdy nie miałem problemów ani natury kardiologicznej ani ogólnie ze zrdowiem. Jakiś czas temu po treningu pojawił sie u mnie ucisk w klatce piersiowej, temperatura 37 stopni i świszczacy oddech , pomyslałem ze to cos z płucami jednak okazało się że płuca są w porządku. Ograniczyłem intensywnośc treningu lecz z czasem zaczałem odczuwac silne bicie serca, bardzo odczuwale przez pare godzin po wysiłku , utrzymujacy sie przyspieszony puls oraz w dalszym ciągu ucisk w klatce piersiowej.przestalem trenowac przez tydzien.Objawy czesciowo zzniknęły więc wybralem sie na troche mocniejszy trening , w pewnym momencie, podczas podjazu zaczęło mnie piec w klatce piersiowej. Ucisk, temperatura i silne bicie serca powróciło po treningu .Czekam teraz na wizyte u kardiologa ale termin mam za 2 tygodnie. Może macie jakies podejżenia ,albo podobne objawy ? Pozdrawiam.
Gość Ana_0304
Iban_mayo! Mialam podobne problemy i nadal z nimi walecze. Rowniez uprawiam sport i u mnie zaczelo sie podobnie bole w klatce i pieczenie. U mnie kardiolog stwierdzil Czestoskurcz napadowy(czyli przyspieszona akcja serca) . Lecz u mnie to jest bardziej spowodowane nerwica niz wysilkiem. Najlepszym rozwazniem jest Holter (aparat na 24h) on wykarze prace serca, a w ciagu tych 24h staraj sie jak najwiecej cwiczyc. Pamietaj ze zbyt duzy wysilek tez ma swoje konsekwencje. Wizyta u kardiologa napewno duzo Ci da bo to on jest specjalista ;). Napewno znajdzie na to sposob. W tych czasach wszytko mozna wyleczyc (nie ma rzeczy niemozliwych) ZYCZE ZDROWIA! ;)
Gość kolarka 12

Też miałam takie problemy ale mnie nie piekło wk klatce piersiowej kiedyś wróciłam z treningu (bo też uprawiam kolarstwo szosowe) i to było w wakacje wróciłam wjechałam do klatki zsiadłam z roweru i były zawroty głowy kłucie w klatce piersiowej czułam jak mi bardzo szybko bije serce czyli inaczej przyspieszone tętno taka kumulacja nie poszłam z tym do lekarz tylko spytałam się pewnej osoby co to może oznaczać i te objawy mogą oznaczać niedobór magnezu.Gdy zaczełam brać magnez objawy znikneły lecz potem odstawiłam magnez i objawy powróciły czyli w moim przypadku był to poprostu niedobór magnezu w organizmie