stifono Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Zostałem zakwalifikowany na potworna operacje pomstowania. Chciałbym dowiedzieć sie czy daje to ponowny komfort życia, jakie zagrożenia dodatkowe mogą wystąpić ale tez jakie samopoczucie maja osoby po tym zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza
mik Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Mam ojca po reby-passach. W tym roku w lutym go operowali. Teraz czuje sie o wiele lepiej niz przed operacja. Przesypia znowu cale noce, gdzie przed zabiegiem to bylo niemozliwe z powodu dolegliwosci sercowych. Powrocil takze do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stifono Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 RE/ mik gdzie ojciec mial operacje? Ile pomostow reoperowano? Oile to jest mozliwe prosze o podanie wieku ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza
mik Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ojciec ma 53 lata. Reoperowano we Wrocławiu na Klinikach Akademii Medycznej 2 pomosty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stifono Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 RE/mik - dziekuje za informacje, jestem starszy i strach wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza
mik Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Strach jest normalny i to w każdym wieku. Prosze jednak pomyśleć, że warto zdecydować się na operacje ze względu na ryzyko tkwienia w takim stanie i ze względu na poprawe komfortu życia po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Karol W. Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Do stifono i mik. Jestem już po pomostowaniu 10 lat i mam powtórne bole w piersiach. Gdzie sie zwrócić o konsultacje w sprawie drugiej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
mik Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Karol to ze masz bóle w piersiach nie oznacza że konieczna będzie reoperacja. Skoro jesteś 10 lat po pomostowaniu, to zapewne czasami konsultujesz swój stan u kardiologa. Powiedz mu więc o tych bólach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stifono Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Karol W. gdy bylem 10 lat po bay-passach i pojawily sie bole zamostkowe wystarczylo zalozyc stenta. Reoperacja nie jest od razu potrzebna. Lekarz-kardiolog ktory sie toba opiekuje powinien cie wyslac na koronarografie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pam Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Podbijam, bo szukam kontaktu z Re-bypassowcami ;-) Najprawdopodobniej mój Tato dołączy do tego grona ;-) Jest 18lat po operacji, 3 lata po wstawieniu stenta. Niestety ostatnio dolegliwości nasilają się. W przyszłym tyg. ma planowana koronorografię i jak się uda wstawienie stenta. W przypadku gdy zmiany okażą się rozleglejsze czeka Go na jesieni reoperacja. Czy ktoś przeszedł pomyslnie drugą operację ? Po jakim okresie czasu i w jakim wieku ? Wiem .. pytań jest dużo a STRACH ;-) ma wielkie oczy .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi