Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaciskające się gardło przy schylaniu i drętwienie rąk

Gość Kulejba:(

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kulejba:(
Trafiłem do szpitala 3 tygodnie temu z duzy cisnieniem 220/100 dretwiejaca raz prawa raz lewa reka(na około 10 mniut) az zatracałem przytomosc. po 2 tygodniach od wyjscia zaczeły sie problemy z ogromnymi sciskami w gradle-kratan-tchawica. wystarczy ze sie nachyle albo troszke cos porobie i tak sciska jak skurcz ból straszliwy-w okolicy krtanii -migdałów. Lekarze mówia ze nic mi nie jest ale miałem tylko ekg , prywtanie zrobiłem usg traczycy i hormonalne jest ok. Mam takie wraznie ze jakby pod migdałami u gury w gradle sie gotowało-piekło. Czasami mi głos sie lekko zmienia jakby leko gaz popuszczał- czami tez jakby mi sie tam powietrze zbierało. NIeraz pobolewaja mnie lekko wezły(czasami) szczególnie koło ucha prawego. Lekrze zagladaja do gardła i niby ok zadnego zapalenia, migdały ok co sie dzieje bo to raczej nie nerwica , w nocy jest ok razcej nie doskwiera rano prawie nic ale jak tylko wstane lub sie nachyle, lub mały wysiłek powraca teraz mam mocny chociaza csinienie ok 115/75 puls 65( na lekkach jest na nadcisnienie chociaz niegdy nie miałem nadcisnieniem ) to trwa jakos 1, tygodnia i raczej sie nasila cosraz mocniej, czuje ogólnie słabsze rece jakies takie nadpobudliwe czami jak nie moje. prosze o rade Grzegorz mam 28 lat.
Gość kulejba
A nawet jak jest w miare dobrze, czuje jakbym czuł na tchawicy u dołu bicie serca-łaskotanie boblowanie.DZiwne. NIe wiem do kogo z tym isc, byłem u kardologa,internisty? smieja sie ze mnie. a jest zle nawet nawet tragicznie.
czlowieku nie wiem czy to samo ale mnie 3 raz w zyciu wlasnie wzial (2 raz w tym roku) taki skurcz i siedze skulona, nie mogle przelknac sliny bo czuje jaby mi ktos nie wiem, nozem tam cial.... juz 20 minut to trwa, to jest okropne, szukam na necie co zrobic i nigdzie nie ma nic ;( boli cala szczeka po prawej stronie czyli tam gdzie mam ten skurcz, niby to migdalki niby nie wiem co... poczatkowo myslalam ze tam mi cos przeskoczylo i dlatego taki bol... ale juz sama nie wiem.... dretwieje mi cala prawa strona twarzy i dardla... umieram chyba x_X ;(
ja mam taki zaciskający się ból w szyi po obu stronach w okolicy tętnic szyjnych tam gdzie też są węzły. ne wiem co to - tarczyca ok , doppler tt szyjnych niby też. a boli bardzo. najbardziej jak chodze albo jest gorąco. pulsujący ból zaciskający z zewnątrz a od środka rozsadza. lekarze na mnie patrzą jak na kosmitke. też mam nadciśnie i tachykardie i to pulsuje w rytm sreca. czasami aż ryczę z bólu bo tego nie daję się wyrzymać. pojawia się przy niewielkim wysiłku czy wysokiej temp. jak odpoczywam zmniejsza się i ustaje. zobacz swoje tętnice szyjne pozdrawiam