Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zimne i siwiejące dłonie, skurcze nóg i rąk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu moje ręce są okropnie zimne i siwieją, szczególnie, gdy jestem w jakimś chłodnym pomieszczeniu i nie mówię tu o ujemnej temperaturze, wystarczy nawet wejść do pomieszczenia chłodniejszego niż byłam wcześniej, miewam też częste skurcze nóg i rąk (nienawidzę tego, a czasem może mnie dopaść nawet kilka razy wciągu dnia) nie wiem czy jedno ma coś wspólnego z drugim, ale wolałam napisać. proszę pomóżcie, gdyż nie wiem co to jest i nie wiem czy powinnam się wybrać z tym do lekarza
Wiesz co ja tez tak mam , tylko jeszcze stopy marzne w stopy , ale lekarz nic mi na to nie powiedział wiem ze to jest okropne bo marznie przy tym cała , takze pewnie trzeba z tym sobie zyc normalnie ale wydakje mi sie ze to cos z krązenie m , moze jakies słabsze , ale nie przejmuj sie bo sporo ludzi tak ma a ja juz od bardzo dawna. Pozdrawiam
Gość kasia21
ja też tak mam!! odkad pamietam(21 lat).. :) zawsze moj chlopak sie dziwi jak to jest mozliwe, a ja ostatnio zauwazylam ze jak czesciej smaruje kremem rece to pomaga bo sie ocieplaja, nie sa sine.. ja tam sie tym nie przejmuje, za to panicznie boje sie ze mam raka,i juz nawet mam kilka objawow,przynajmniej tak mi sie wydaje,ale boje sie isc do lekarza, echm i najlepsze jest to ze co miesiac mam objawy innego raka, teraz jest krtan:/ Pozdrowienia!

Masz złe krążenie skoro tak się dzieje z rękami i niedobór magnezu jeśli chodzi o skurcze. Wiem coś o tym bo sama to przechodziłam. Na skurcze brałam chela mag b 6, a na krążenie nie pamiętam. Musiałabyś iść do lekarza zapytać. Może Ci coś dobrego poradzi. Chodzę również na jogę dla relaksu i jestem teraz wyciszona i spokojna :) polecam.