Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Słaba koncentracja, zmęczenie, zawroty głowy, osłabienie, sinienie ust i stóp

Gość rene

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki mały problem, mianowicie nie mam pojęci co mi jest (mój lekarz z resztą tez :)) może poradzicie do jakiego specjalisty sie zgłosić(prywatnie) Ale do rzeczy od jakiegoś czasu czuje że coś ze mną nie tak, praktycznie nigdy nie chorowałam oprócz zwykłych przeziębień nic mi nie dolegało, a teraz mam następujące objawy (otrzymują sie juz ok 4 m-c): - słaba koncentracja - uczucie zmęczenia -zawroty głowy - sinienie ust dłoni i stóp - pieczenie w klatce piersiowej ( to akurat rzadko) - drętwienie lewej ręki -bóle głowy -osłabienie i stan podgorączkowy na zmianę Lekarz rodzinny wysłał mnie na morfologie wykluczył cukrzyce, tarczyce i stwierdził że ten typ tak ma i koniec rozmowy. Czuje się okropnie coraz gorzej ,a idąc do swojego lekarza czuje sie jak symulant. A tak mam 24 lata:) Będę wdzięczna za podpowiedź co dalej :(
Gość Hela 754
Witaj. Skoro twój lekarz nie wie co ci jest, to czemu nie skierował cię gdzieś na konsultację? Czemu nie zapytałaś lekarza co to znaczy stwierdzenie * ten typ tak ma* . Przedstawiłaś tak dużo objawów, że nie wiadomo co ci doradzić.. Nie wiem czy miałaś sprawdzane serce, ale skoro występuje sinica ust rąk i stóp oraz pieczenie w klatce piersiowej, to może powinnaś zrobić ekg i echo serca, które powinien obejrzeć kardiolog. Pozdrawiam
Witam Pytałam lekarza co znaczy *ten typ tak ma * niestety nie potrafił mi odpowiedzieć. Tarczyce i cukrzyce wykluczył robiłam wyniki. Ogólnie chodzi o to ze moje wyniki nie są złe a ja czuje sie fatalnie. Nie skierował mnie nigdzie ( ani nawet nie powiedział czy powinnam iść prywatnie) bo jak stwierdził nie ma podstaw. Dziękuje za odpowiedź musiałam kogoś zapytać bo przez swojego lekarza rodzinnego czuje sie jak symulant :( Pozdrawiam
Gość Dorota W
Witaj Rene! Dziewczyny mają racje ,że w pierwszej kolejności powinnaś zrobić wszystkie badania kardiologiczne.Pomimo tego ,ze masz wyniki w porządku nie można wykluczyć choroby lub wady serca. Jeżeli chodzi o sinienie ust , rąk i nóg to spotkałam się już z tym wielokrotnie u ludzi chorych na nerwicę .Nie twierdze jednak ,że ty ją masz ale można i w tym kierunku porobić badania. Do kardiologa są długie kolejki więc jedyną szansą na szybką konsultacje jest niestety wizyta prywatna. Pozdrawiam Ciebie serdecznie.
Gość Hela 754
Witaj Rene.!Byłam trochę starsza od ciebie i też tak sie czułam jak symulant, a to bardzo boli i omal nie doszło do tragedii. Nie miałam siły wrócić z pracy, a moje serce biło jak na alarm. Znalazłam sie w małym szpitalu na oddziale wewnętrznym z bardzo skromnym zapleczem diagnostycznym . Ordynator odstawił mi leki przepisane przez kardiologa w celu badań i wytrzymałam od poniedziałku do soboty i czułam się coraz gorzej. W sobotę nie mogłam już sie umyć i zobaczyłam w lusterko, że mam sine usta i sine plamy na twarzy i zdążyłam dojść do łóżka i straciłam przytomność, a ciśnienie spadało mi do zera Okazało się potem, że mam zapalenie mięśnia sercowego. Pozdrawiam
Nie wiem doprawdy co się dzieje w obecnych czasach, żeby tacy młodzi ludzie cierpieli jak jacyć staruszkowie ni e wiedzący jak sobie pomóc? To wszystko chyba wian tej goniącej do przodu cywilizacji, bo ludzie zapominają o naturze i tylko mózg i mózg. A gdzie się podziały bezpośrednie relacje międzyludzkie, które leczą lepiej niż niejeden antybiotyk?
Gość zawstydzona
potrzebuje porady, dzis w nocy zaczeła mnie bardzo boleć lewa reka, zaczeła byc sina , przeszkadzały mi pierścionki musiałam je ściagnąć. Poszłam normalnie do pracy, pomimo strasznego bólu głowy i tej reki od kilku dni boli mnie tez lewa łydka (ale mam zylaki więc pomyslałam ze to one), z reką z kolei wydaje mi sie ze to ucisk od kregosłupa- chodze do eurologa bo mam dyskopatie w piersiowym i takie tez sa objawy... bardzo sie dzis wystarszyłam bo koledzy w pracy tez mi mówia ze źle wygladam i słaba jestem, zadzwoniłam do kardiologa ale pierwsza wizyta (u prywatnnego lekarza jest na czwartek) umówiłam się tez na badanie żył aby sprawdzic krążenie (na sobotę). mieszkam w małym miasteczku i niestety lekarzy u nas jak na lekarstwo nie wiem czy zbagatelizowac te przyczyny - szczególnie to sinnienie ręki czy lepiej podjechac na pogotowie ale boję się że to nie nagły przypadek . Mąz mówi ze panikuje, ale pół roku temu byłam w szpitalu i z badan wynikło wypadanie płatka w sercu może to ma cos z tym wspólnego? Boje sie nocy bo wtedy najbardziej ta reka boli, jest zimna i tak jakby krew niedopływała do niej, poradźcie
Gość chlopak21l
Witam. ja mam podobne objawy. Wcześniej miałem takie same oprócz sinienia ust oraz dłoni i stóp. Ja bym na Twoim miejscu zaszedł do neurologa oczywiście prywatnie bo zanim się doczekasz to minie tyle czasu jak u mnie i tak nic nie wykryją niby. Ja bym na Twoim miejscu zrobił takie badania jak u mnie. Jeżeli miałaś tak jak pisałaś robione na cukrzyce to tego nie musisz robić ale najlepiej będzie jak zrobisz ekg,eeg, nie wiem czy miałaś kiedyś kleszcza ale jak miałaś to na bolerioze, wchłanianie wit B12, Tomografię komputerową albo Rezonans oczywiście głowy. proponowałbym rezonans, Elektrolity,różnego rodzaju poziomy, na pewno będą wiedzieli jakie, RTG klp oraz kręgosłupa, USG Dopplera, p/przeciw jądrowe, I zajdź do kardiologa. Oraz sprawdzaj sobie codziennie ciśnienie. Mam bardzo podobny przypadek męczę się już ponad 2,5 roku ale widać że coś ruszyło. Postanowiłem sie wziąć za siebie i męczyć dotąd lekarzy aż dowiedzą się co mi jest. Bo przecież lekarze są dla nas a nie my dla nich. I już coś ruszyło nareszcie. Jeżeli masz ochotę o tym popisać zapraszam. Pozdrawiam
Gość zawstydzona
bardzo dziękuje chłopak 21l. Byłam u neurologa 2 dni temu prywatnie , poświęcił mi pół godziny stwierdzając ze mój kregosłup bardzo jest ostatnio obciązony i wiele z tych objawów jest od niego. Rtg mam wszytskie porobione i ekg i badania krwi i hormony . Mówił że mu si e ta lewa noga nie podoba że to może rzeczywiście zylaki tak bola ale to sie okaże w sobotę bo mam dooplera. Ale........ powiedział......... że...... no cóz mógł powiedzić ? to co wszyscy...... ŻE MAM BARDZO SILNA NERWICĘ i przepisał mi jakies leki depresyjne których nie wykupiłam tylko przyszłam do domu porządnie sie wypłakałam (jak to baba) i zazyłąm neospasminę ha ha i spałam jak dziecko. Cóz dni mijaja chodze do pracy , pouzalam sie wszystkim że mnie boli noga, ze mi jakoś ciężko się oddycha , że jestem słaba i cóż czekam na kolejna wizyte kolejnego specjalisty który znów mi pewnie powie... MA PANI NERWICĘ.... i koło sie zamyka dziekuje wszystkim ze tu jestesci, czytacie i sie tez wyżalacie- dziwna terapia ale mi ciut pomaga, czuję sie zrozumiana
Gość chlopak21l
Nie ma za co. Ja bym na Twoim miejscu poszedł jeszcze do innego Neurologa. A będziesz robiła Tomografię czy Rezonans? No nie wiem czy to jest nerwica. Jeżeli w RTG nic nie widać to może coś w głowie. Nie wiem sam. Ja miałem tak samo. Na początku nerwica nerwica i do tej pory nie mogą wyleczyć. Byłem nawet u psychiatry,lekarz rodzinny mnie namówił. Chodziłem przez6mies. Psychiatra na to*tak ma pan nerwicę trzeba ją poleczyć* dawał mi co wizyta inne leki i nic nawet na trochę nie pomogły. Więc wróciłem do Neurologa i się wziął za pracę. No ale.... A co do tej lewej strony tak samo mam. I mój neurolog powiedział że to może być deminizacja czy coś takiego. Pozdrawiam
Hej!Mam podobnie.Od pewnego czasu mam następujące objawy: Swędzenie skóry (stopy,łydki,dłonie) Uczucie osłabienia rąk i nóg. Dłonie i stopy często mam zimne nawet kiedy jest ciepło.Czasami bola mnie rece i nogi-głównie palce,czasem bola mnie też łydki,ale nigdy nie zauwazyłam żebym miała spuchnięte nogi. Ogólnie często jest mi zimno,jak inni chodza w t-shirtach ja mam na sobie bluzę czy sweter. Czasami robi mi się cos takiego,że bardzo *wychodzą* mi żyły na dłoniach Uczucie senności,zmęczenie(czasem wydaje mi się,że mogłabym zasnąc na stojąco). Często robi mi się duszno i musze wyjśc pooddychac świerzym powietrzem. Mam problemy z koncentracją,jestem rozdrażniona,nerwowa,płaczliwa.Ostatnio łapię się na tym,że często *kołyszę* nogą kiedy siedzę,czy nawet gdy zasypiam(mogę tak nawet z godzinę). Bóle głowy(nie silne,bardziej takie delikatne cmienie),szumy w głowie,Uczucie cięzkiej glowy. Często pieka mnie oczy,w ogóle jak budze sie rano to jakbym miała piasek w oczach. Nie wiem co może byc tego przyczyna i gdzie szukac pomocy (kardiolog?neurolog?) Ciśnienie krwi mam niskie,ale w normie ok. 100/70,tętno 60. Nie choruje na żadne powazne choroby.Jedyne co to problemy z żołądkiem.Mam refluks i cały czas biorę lanzul.Badania krwi robiłam kilka miesięcy temu i były ok (jedynie niewielkie przesunięcie limfocytów). Nie wiem czy to nerwy,problemy z krążeniem,czy coś nerologicznego...najgorsze,ze ciągle jestem osłabiona,spowolniona i w pracy też patrza na mnie jak na symulanta. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Czesc wszystkim. Mam podobne objawy wlacznie z problemami żołodkowymi. Po seri badań w UK i polsce stwierdzono ze wszytko jest w normie i moja choroba jest spowodowana nerwica i depresja. Dugo bralem lekki antydepresyjne ale nic nie pomagały. Dopiero jedna znajoma powiedziala mi o akupunktorze i sie zdecydowalem. Chodze do chinki na akupunkture wraz z masarzem juz 3 miesiac dotego dieta i ziola na reflux, kucie pod zebrami i broblemy z trawieniem. Jest poprawa ale widze ze leczeni moze potrwaj conajmniej 1 rok czasu. Ale z czlowieka wraka gdzie nie mogle przegrysc kromki chleba suchego i mialem problemy z chodzeniem bo bylem taki slaby (wraz z zawrotami) jem regularnie zdrowa zywność i poprawily mi sie sily i czucie w noga, rekach. Taki problemy nie odejda po tygodniu czy miesiacy ale potrzeba duzszego wychodzenia a moze i nawet czlowiek juz nie wroci do tych sil co przed laty. Pozdrawiam wszystkich i zycze wytrwalosci jako ze sam przez to przechodze juz od roku a 9 miesiecy stracilem na badaniach i chodzeniu po specjalistach. Mysle ze kazy moze pojsc na akupunkture chocia raz i zobaczyc czy pomaga. Ja po kazdej wizycie czuje sie lepiej no niestety jestem lekko podatny na stres wiec bede musial chyba cale zycie chodzic. Bardzo jest wazne aby chodzic do chinczykow i mialem robiona przez polakow i jest nieba a ziemia.