Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wahania nastrojów po operacji by-passów

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Mój tata (64 lat) ponad tydzień temu miał operacje wszczepienia by passów. Sam zabieg sie udał jednakże po operacji wystąpiło krwawienie wewnętrzne i musiał być ponownie otwierany. Później miał problemy z krążeniem, hemodynamiką i nerkami, Po 5 dniach został odłączony od respiratora. Dziś od tego momentu mija 5 dzień tata jest kontaktowy rozpoczął rehabilitacje wykonuje wszystkie polecenia lekarzy poznaje nas jednakże popada w skrajne emocje płacz śmiech obojętność. Zastanawiam sie czy to są częste objawy i przechodzą czy też może być to objaw nie dotlenienia albo wylewu. Bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuję !
Prawdopodobnie zabieg był przeprowadzany na krążeniu pozaustrojowym i kłopoty nastąpiły w czasie odłączania maszyny.Serce twojego Taty nie od razy podjęło pracę no i nastąpiło częsciowe niedotlenienie mózgu. Czy Twój Tato był konsultowany neurologicznie ??. Przy takich objawach powinien być bezwzględnie skonsultowany przez neurologa.!!!!!!!!!!!!!!!!.Musicie tego jako rodzina dopilnować. Dolegliwość ta powinna się z czasem /po 2-3 tygodniach/ pomału cofać.
Witam! Mój dziadzio (74 lata) 4 dni temu miał zabieg by-passów. Lekarze powiedzieli,że ma bardzo słabe serce i rozsianą wieńcówkę, ale że operacja się udała i jest ok. Natomiast martwi nas jedna kwestia. Mianowicie dziadzio jest jakis *inny*, taki obojętny. Bardzo się denerwuje, próbuje sobie wyrywać *rurki*, zapomina (np. pół godziny po obiedzie mówi,że nic nie jadł), nie pamięta, że ktoś go odwiedzał itp. Lekarz powiedział, że to normalne po takiej operacji. ALe mnie wydaje się to jakieś dziwne. Czy to też może być spowodowane niedotlenieniem ? Odpiszcie proszę co można zrobić? Pozdrawiam wszystkich.