Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mocne uderzenie serca i bardzo szybki puls

Justynnka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie otóż od jakiegoś czasu mam dziwne uczucie w sercu:jakby mocniejsze uderzenie serducha oraz bardzo szybki puls.Czasem mam też bardzo szybki puls który czuję na całym ciele, jakby mi całe ciało pulsowało do tego wysokie ciśnienie przy tym mocnym pulsowaniu.Z reguły mam noskie ciśnienie....Miałam robione EKG i nic na echu tez nic nie wyszło.... Proszę o jakieś rady, pomysły... Pzodrawiam
Gość Dorota W
Witaj Justynnka! Moim zdaniem dobrze byłoby abyś udała się jeszcze raz do lekarza w celu zrobienia szczegółowych badań serca.Być może Twój problem nie leży po tej stronie ale ostrożności nigdy dość. Objawy ,które opisujesz mogą mieć podłoże nerwicowe ale nie mnie to oceniać. Ja choruję dość długo na nerwicę lękową i często spotykam się z przyspieszonym pulsem ale niekoniecznie Ty musisz mieć to samo. W razie gdy badania kardiologiczne wyjdą pomyślnie możesz zacząć szukać kolejnej przyczyny takich objawów.Powodzenia.Pa
Gość ZDESPEROWANA
Mam pytanie do Doroty .Chorujesz na nerwicę a czy pracujesz . Pytam sie dlatego że też choruję a miesiąc temu wysłali mnie do pracy i nie czuję się dobrze robi mi sie po prostu słabo szybki puls i te inne objawy właśnie teraz jestem na chorobowym robie wyniki ale jak widzę to mi dobrze wychodzą . A ja zaczynam się żle czuc i nie jestem w stanie pójśc do pracy wszyscy myślą że udaje ale naprawde tak nie jest .Dałabym wszystko żeby się dobrze czuc.Lekarz mi nie będzie wystawial zwolnienia tylko dlatego że słabo się czuję .Jutro zloże podanie o zwolnienie bo nie mam zamiaru tak sie męczyc .Nie mam w nikim wsparcia Nie wiem co oprócz nerwicy może mi dolegac BO jak to lekarz mówi z nerwica można pracowac A mi to nie daje Nawet ze sklepu nieraz muszę wychodzic bo robi mi sie slabo .Doradz jak sobie poradzic z tym wszystkim POZDRAWIAM
Gość Dorota W
Witaj Zdesperowana .Od 11 lat prowadzę własną działalność gospodarczą.Jestem projektantką ,dekoratorka wnętrz.Nie twierdzę ,że zajmowanie się sprawami zawodowymi przy tej chorobie to miód ale jakoś sobie radzę bo chyba nie mam innego wyjścia.Podobnie jak Ty miewam przyspieszone bicie serca ,sztywnienie kończyn omdlenia ,i wszystkie pozostałe objawy nerwicowe.Leczę się już prawie 7 lat i systematycznie uczestniczę w psychoterapii ale to wszystko kręci się w kółko i nic tak na prawdę się nie polepsza.Leki zmieniane miałam chyba kilkanaście razy,Sam afobam brałam czterokrotnie i cierpiałam podczas jego odstawiania ale walczę cały czas walczę i nie mam zamiaru się poddać bo mam dla kogo żyć,Może kiedyś przyjdzie taki dzień ,że na zawsze pożegnam sie z panią nerwicą.Pozdrawiam serdecznie
Gość Dorota W
Zdesperowana od długiego czasu piszę na wątku **Nerwica-lużne rozmowy o życiu z chorobą** Jeśli tylko masz ochotę to przyłącz się do nas.Rozmawiamy tam o zwykłym codziennym życiu ,wspieramy sie na wzajem pocieszamy i rozbawiamy jak jest taka koniecznośc.Zapraszam serdecznie---tam wszystkie dziewczyny są wspaniałe i radosne mimo tego ,że cały czas walczą z tą paskudną chorobą.Pa ,pa !!!!!
Gość ZDESPEEROWANA
Dzięki.Na początku myślałam że to tylko ja tak cierpię .Ja też od prawie 7 lat się leczę i miałam zmieniane leki co chwilę ale w pracy jest mi ciężko bo nie mogę sobie pozwolic na nie bycie w niej albo wychodzenie bo mi się słabo robi dla nich to rzadna wymówka .Ciężko mi sie pozbyc tego uścisku w żołądku czuję się jakbym była związana sznurkiem. Nieraz jest to nie do wytrzymania i wtedy właśnie żle się czuje bo nie mogę oddychac. Ja też mam dla kogo życ mam dzieci . POZDRAWIAM
jestem tutaj pierwszy raz i jakos nie widze jak zalozyc nowy watek dlatego napisze tutaj bo moje objawy sa zblizone do tych autora tematu. mam 18 lat i od zawsze kiedy pamietam mialem podwyzszone cisnienie jakies 140/70-80 ale zawsze sadzilem ze to przez *objaw bialego fartucha*, bo tetno mi wtedy nagle przyspieszalo. od jakis 3 miesiecy kiedy bylo takie wysokie cisnienie jakies 1030-40 czy nawet wiecej, wlasnie zaczalem czuc jakgby mocniejsze i szybsze bicie serca glownie na wieczor jak sie polozylem. bylo to denerwujace wiec udalem sie do lekarza powiedzialem co i jak zmierzyl mi cisnienie i PIERWSZY raz w zyciu mialem 130/70, zatkalo mnie... . doktorka powiedziala ze nic mi nie jestem na podstawie oczywiscie samego cisnienia .. no ale kupilem sobie melise niby troszke sie uspokoilo. jakbym przestal zwracac na to uwage, ale to nie znaczy ze nadal nie mialem przyspieszonego tetna. teraz znowu od paru dni to czuje (cisnienie 1020 wiec znowu wysokie). najgorsze jest to ze przyczyn tego moze byc tak wiele ... . moja mam ma tarczyce, podobno mialem robione badania w dziecinstwie i bylo ok . poza tym oglonie jestem nerwowy wiec nerwicy tez wykluczyc nie moge. jakies 3 lata temu mialem robione badanie Hortela ( w zwiazku z tym podwyzszonym cisnieniem ) i bylo wszystko dobrze. poradzcie mi cos bylbym wdzieczny, pozdrawiam.
Jeszcze do silverado!Rzeczywiście ciśnienie 120 skurczowe to bardzo dobre.Musisz zważać na to co piszesz ,chodzi o podawanie jakichkolwiek wyników: parametry,jednostki.To bardzo ważne jak coś żle określisz!!!Może ktoś cię zupełnie żle diagnozować.

Witam mam podobny problem i nie wiem co mam robić. Mam 21 lat od kiedy pamietam ciśnienie miałam dobre ok 12080 ale puls nie schodzi z 100. Najwięcej miałam 160 i tak samo jak autorka odczuwam puls na całym ciele. Czuje sie słaba i robie sie blada. Miałam robione EKG i badania na tarczyce lecz nic nie wykazało. Prosze o pomoc!!