Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Badanie ECHO serca przy nerwicy i bólach serca

Rekomendowane odpowiedzi

Idę w poniedziałek na echo,napiszcie mi bo sie denerwuje Mialam robione echo 3 lata temu i było ok Ale mam nerwice i pobolewa mnie serce,a moja mama ma zespół Marfana to jest choroba genetyczna,ja jej nie mam bo ja sie ma od urodzeia,ale boje sie strasznie isc na echo,bo boje sie ze wyjdzie zle,mimo iz to sprzed 3 lat jest swietne. Ale od czasu tego echa ktore robiłam urodziłam dwójkę dzieci i boje się,że to mogło coś zmienic :-( Mam 27 lat
Gość Wojtek83
Jeżeli wynik był trzy lata temu dobry(bardzo dobry) to nie ma się co bać tylko iść zrobić dla własnego spokoju. Zmiany w sercu przy nerwicy tak szybko nie zachodzą, a jeśli wogóle jakieś zajdą to za 30 lat.
Hej Dziekuje Wam.Mam nadzieje,ze sie fakjtycznie nic nie zmieniło i nadal bedzie ok. Od tego czasu zmieniło sie tyle,ze urodzilam dwa razy. Zreszta wkleje tu moje wyniki echa z przed trzech lat,lekarka mowila,ze jest super. LEWA KOMORA: 53/38 mm PRZEGRODA MIĘDZYKOMOROWA: 7/10mm ruch przegrody zbieżny FW : 60% LEWY PRZEDSIONEK: 32mm ZASTAWKA AORTALNA Pierścień aortalny : 27mm separacja płatków: 18mm Aorta wstepująca:30mm Gradient max: 5,5 śr.: 3,5mmHg Fala zwrotna nieobecna Płatki-opis zmian : cienkie ZASTAWKA MITRALNA: DE: 22mm FF: 129mm/s Gradient max: 4,5 śr.: 0,9mmHg Fala zwrotna: nieobecna Pow.ujścia: 3,2 Płatki-opis zmian : cienkie ZASTAWKA PŁUCNA: Gradient max: 3 śr.: 1,5 mmHg Fala zwrotna: nieobecna Płatki-opis zmian : cienkie ZASTAWKA TRÓJDZIELNA : bez zmian