Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz i WPW a przyjmowanie Metoprololu i alkohol

Gość Piotr17

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotr17
Witam. Mam na imie Piotr mam 17 lat i jestem z Łodzi. Około 2 miesiace temu mialem pierwszy w zyciu napad czestoskurczu. Od urodzenia mam wade serca ktora jest kontrolowana przez cale moje zycie(zespół WPW). Lezalem w specjalistycznej klinice przez 2tyg. i lekarze po wszystkich badaniach stwierdzili ze ABLACJA nie jest konieczna. Przyjmuje obecnie leki (metoprolol) 0.25mg dziennie. Zbliza sie czas wakacji i w ogole.. nie pytalem o to lekarza poniewaz wiem ze dziwne jest to pytanie,mam nadzieje ze ktos tutaj mi pomoze. CZY MOGE SPOZYWAC W JAKIEJKOLWIEK ILOSCI ALKOHOL? lek biore najczesciej 7-8 rano. Czy ten lek po jakims czasie przestaje dzialac? Jaki moze byc efekt po spozyciu nawet niewielkiej ilosci alkoholu? Prosze i bardzo wazne odpowiedzi. Z gory dziekuje i Pozdrawiam. Piotr
Gość milena
cześć, raczej proponowałbym zapytać o to lekarza, przecież nie są to pytania głupie czy dziwne jak to określiłeś, jesteś młody i normalne, że chciałbyś normalnie funkcjonować, lepiej nie sugeruj się odpowiedziami laików, bo...nie chcę cię straszyć.Jeśli jesteś prowadzony od wielu lat przez specjalistę, to lepiej wiedzieć jakie są konsekwencje picia alkoholu, uprawiania seksu...Na pewno lekarz cię zrozumie i udzieli odpowiedzi, życzę odwagi i powodzenia
Gość Kamilek360

Jestem po średnio zaawansowanym zapaleniu miesnia sercowego, tez spożywam ten lek poniewaz stwierdzono po zapaleniu mieśnia sercowego czestoskorcze nadkomorowe. Powiem tak, spożywam tak samo lek jak Ty kolo godziny 8-9 rano. Przyjmuje takie same dawki 25mg/24h, bez pytania lekarza, po jakimś czasie spożywałem alkohol i nie mialem zadnych problemów z kołataniem czy złym samopoczuciem. Napewno szybciej sie opijesz niż zwykle ;p.