Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie ręki w nocy

Gość lilusiaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lilusiaa
Witam! Od jakiegoś czasu w nocy budzi mnie drętwienie lewej ręki, jest całkiem niewładna. Raczej na niej nie leżę, nie uciskam jej, aby to mogło być przyczoną. W ciągu dnia nigdy mi nie drętwieje, tylko czasem rano boli, po takim zdrętwieniu. Mam zepół WPW, ale mam też skrzywienie kręgosłupu. Nie wiem, czy łączyć to z sercem, czy z kręgosłupem..
Witajcie! Ja od dawna mam bol malego palca u lewej reki nasilajacy sie w nocy... Bol jest potezny! Tak jak by mnie ktos szpilkami kuł... Natomiosat w dzien mam zdretwialy caly opuszek... ;-( i tak jak by mi to promieniowalo w kierunku lokcia... Wiecie czym to moze byc spowodowane?? Czy powinnam sie wybrac do lekarza?? Prosze o Pomoc... e.kowalewska3@wp.pl
Witajcie!!! od jakiegoś czasu(ok. tydzień) strasznie drętwieją mi palce u lewej ręki, tylko 4. i 5. nie wiem co sie dzieje :-(zaczyna boleć mnie także przedramie, nie wim czy czasem nie jest coś z sercem. mam tak zdrętwiałe opuszki aż szok:-( pomocy!!! :*-(
Wizyty u lekarza nie odradzam,sugeruje jednak nawiazac konktat z medycyna chinska,Na 5 palcu u reki od strony wewnetrznej pod paznokciem znajduje sie ostatni punkt meridianu serca,/drogi, ktora plynie energia/Jest bolacy przy ucisku,gdy przeplyw energii jest zaklocony,bol jest ostry jak uklucie szpilka.Meridian serca wplywa na stan i czynnosc serca oraz krwiobieg.Wg Chinczykow *tam jest bol,gdzie nie ma krwi*Mialem klopoty sercowo-naczyniowe,uciskalem ten punkt paznokciem kciuka,pomagalo.U mnie sprawdzila sie zaleznosc;byly klopoty,byl bol,znikly klopoty,znikl bol. Natomiast na 4 palcu reki od strony zewnetrznej pod paznokciem znajduje sie pierwszy punkt meridianu potrojnego ogrzewacza,jest to funkcja **ktora reguluje i koordynuje czynnosci narzadow wewnetrznych**Najogolniej powiedziec mozna,iz dba o cieplo trzech jam ciala,tzn,klatki piersiowej,jamy brzusznej i podbrzusza.Pierwszy punkt tego meridianu zwany jest punktem**naglej pomocy**.Jeszcze jedna regula--tam gdzie boli,tam uciskaj.Meridiany te sa na obu rekach .Badzcie zdrowe.