Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nudności, zimne i mokre ręce, duszności i ucisk w przełyku

Gość monika

Rekomendowane odpowiedzi

Gość monika
Witam. Mam 16 lat i od kilku dni coś mi dolega.Zaczęło się od tego że podczas jazdy autobusem musiałam wysiąść w połowie drogi bo zrobiło mi się niedobrze. Miałam zimne lecz mokre ręce, Duszności. Bardzo denerwuje się jak mam gdzieś jechać samochodem. Chce mi się wtedy wymiotować i czuje ucisk w przełyku który prowadzi od żołądka w górę, Jakiekolwiek wyjście do znajomych choćby na 10min, kończy się tym że zaraz chce mi się wymiotować i szybko z tamtą uciekam do domu i wtedy robi mi się lepiej i wszystko przechodzi, Pozostaje tylko gdy się położę i uspokoje drżenie rąk i coś w rodzaju jestem głodna ale nie zjem dużo bo nie mogę :/
Może to być też ew. coś z żołądkiem, np. refluks, ale wiele wskazuje na nerwicę, przede wszystkim to, że objawy występują w określonych sytuacjach... Może przeżyłaś jakiś powazny stres zanim to się zaczęło? Np. w domu, w szkole? Możesz też na wszelki wypadek iść do internisty, żeby zbadał żołądek. Pozdrawiam, mam nadzieję że masz się już lepiej, bo już dość dawno pisałaś swoje pytanie...