Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, drętwienie, lęki i bezsenność a nerwica

MarcinSti1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewien problem czytałem wiele postów na tym forum i wiele przedstawia miej więcej moje objawy chciałbym rady ?? Mam 19 lat przez okres 4 lat brałem środki odurzające do czasu aż coś mi się stało do dzisiaj nie wiem co od okresu zaprzestania brania tych środków mam bardzo wielki problem ze sobą a szczególnie z sercem moje objawy to między innymi Zawroty głowy,czasem drętwienie niektórych części ciała problemy z oddychaniem szczególnie w nocy odczuwam lęki z dnia na dzień bardzo się nasilają często jakieś dźwięki nawet najdrobniejsze przez nie bardzo gwałtownie się przebudzam z snu i momentalnie czuje się bardzo słaby oraz przeraźliwie przestraszony,mrowienie,problemy z snem,czasami problemy z składaniem wyrazów oraz komunikowaniem się z innymi bóle w klatce piersiowej,drganie rąk ,zawroty głowy często jadłowstręt nieraz nawet zapominam o głodzie w takim stopniu ze nie jadam nic nawet przez dobę proszę tylko wskazanie mi co z tym zrobić nie kontaktowałem się w tej sprawie z lekarzem ani nie zażywałem żadnych leków w okresie 5 miesięcy straciłem 20 kg wagi czy jest jakieś prawdopodobieństwo że to właśnie jest nerwica czy też inna choroba wywołana wywołana przez zażywanie środków odurzających ???
Gość chloei
Witam!!! Objawy , które opisujesz wskazują na nerwicę , jednak biorac pod uwage zazywane przez Ciebie środki odurzajace, moze to być bardziej zlozone zabuzenie psychiczne.wskazane byloby udac sie do lekarza i zbadac serducho, bo jesli o nie chodzi to moze nie byc nerwica, ale arytmia lub inna choroba wywolana srodkami.Tak czy inaczej udaj sie do lekarza, najpierw moze do swojego, zbadac serce oraz ogolne wyniki( byc moze masz za mało niektorych pierwiastkot np. potas , magnezi tp) to tez czasem wywołuje podobne objawy.Lekarz rodzinny powinien podpowiedziec Ci do jakiego specjalisty bedziesz musiał sie udać, jesli uzna ze jest to konieczne. Wszelkie srodki odurzajace wplywaja silnie na uklad nerwowy, wiec nie wykluczone ze powstały jakies zaburzenia. Pozdrowki Chloei

Witam!!!Mam zawroty głowy. Stojąc w kościele, będąc w markecie. Wszystko muszę robić szybko, na nic nie mogę czekać bo od razu dopada mnie uczucie że zaraz coś mi się stanie (zawroty Glowy). Eeg ok, TK głowy ok, na rtg szyjnego wyszło splycenie lordozy. Ostatni zabrało mnie pogotowie z pracy. Brak utrzymania pionowej postawy.od tamtejboory na lekach nasennych Co to za swinstwo mogło mnie złapać? Blednik, nerw przedsionka czy jeszcze jakies inne swinstwo mnie zaatakowali.