Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Paraliż ciała podczas seksu

Gość Zmartwiona

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zmartwiona
Witam, mam takie pytanie, zawsze jak uprawiam seks z moim chlopakiem podczas gry wstepnej trace czucie w rekach, tak jakby byly sparalizowane, czuje skurcz brzucha i dretwienie twarzy. Co moze byc przyczyna takich objawow?
Gość mariner
Powinnas sie odchudzic ! koniecznie !.Minimum 5 kg. To co opisalas sygnalizuje ze masz pozatykany uklad kwionosny. Przejdz na odzywianie sie tylko owocami prze 2 tyg i po tem unikaj miesa i za jakiis tydzien ponownie 2 tyg owocow+ warzywa. Powinno ci pomoc . A tak w ogole to idz do kardiloga aby cie przebadal bo to sygnalizuje powazniejsze schorzenie.
Gość mariner
Mysle ze jak sie odchudzisz to poczujesz niezly przyplyw energii wbrew pozorom.Ale koniecznie idz do lekarza bo takie dretwienia sa sygnalem ze cos sie dzieje w twoim organizmie niedobrego. Sekls to sama radosc i organizm na ogol pieknie odpowida na bodzce seksualne wiec powinnas sie zaniepokoic.
Gość autorka
Czy przypadkiem to nie jest jakiś stres? Strach przed ciążą na przykład? Skojarzyło mi się to też z tężyczką ale to tylko skojarzenie i nie wiem czy trafne. W przypadku tężyczki traci się czucie w rękach, twarzy i czuje skurcze brzucha a taki atak może się zdarzyć w trakcie przeżywania większego stresu. Sprawdź sobie poziom wapnia i TSH we krwi.
Gość mała biała
hmm, mi sie ostatnio przydarzyło cos podobnego. to było takie uczucie jakby mnie orgazm zlapał i nie chciał puścić :), zdrętwiały mi stopy i twarz, a ręce to mi dosłownie powykręcało, chcialam je strzepać, rozruszac je. czółam się jakbym machała kukutami. strasznie napiete mięśnie. myślalam że mi już to nie przejdzie. ale bardzo pomogło mi jak mnie moj chłopak za ręce trzymał, tak jakby mrówki schodziły do niego. czółam sie jakby mój chłopak *wpompował* we mnie tyle energii i nie umiałam tego wytrzymać, musiała przejść przez ręce spowrotem do niego :) ale milo to wspominam. choć trochę mnie zmartwiły te objawy.

Hej ja zauważyłam dokładnie taki sam objaw u mnie, za każdym razem kiedy mój facet pieści moją łechtaczke, zaczyna się mrowienie a czasem dochodzi do tego że palcy u rąk nie mogę oddzielić od siebie, poprostu paraliż najbardziej dłoni ale czasem i innych partii ciała, troche mnie martwi to zjawisko, boje się czy to może być szkodliwe (uciskając jakiś nerw przypadkiem może dojść do większego paraliżu) nie jestem znawcą to tylko moje lęki więc proszę jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat napiszcie czy mam się czym przejmować jeśli tak to jak można temu zaradzić, ew. do jakiego lekarza się udać.