Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stosowanie Ashwagandha na nerwicę

jarcio

Rekomendowane odpowiedzi

Ashwagandhe polecił mi kiedyś mój lekarz. Jest zielarzem tytułowanym naukowo więc zaufałem mu w tej kwestii. Zioło działa na mnie wspaniale. Jako, że jest to adaptogen to kiedy człowiek jest zbyt pobudzony - daje wyciszenie, a kiedy *brakuje* sił - podnosi wydolność psychofizyczną. A gdy przestaje działać to nigdy nie dochodzi do spadku *wydolności* poniżej punktu wyjściowego (tak jak to ma miejsce np. po kawie). Poza tym ashwagandha wspaniale poprawia nastrój i to jest jednym z najbardziej pożądanych działań. Człowiek jest zrelaksowany, spokojny, a mimo to ma dużo energii. Pozdrawiam

Gość rybka3455

Biorę drugi tydzień , od 2 do 4 tabletek różnie , czasami czuje że przegięłam bo mam kołatanie serca ( piję dużo coca coli ) na poczatek moze 4 tabletki to za dużo , na razie jest poprawa mała ale jest , mam wrażenie ze jestem odważniejsza , lepiej sypiam czekam co będzie dalej. co do ashvaganhdhy mam wielkie nadzieje bo nie używam żadnych lekarstw nie zdecydowałam się iśc do lekarza od dawna szukałam ziołowych środków ,

Witam, używam Ashwagandhy od kilku tygodni, zazwyczaj 1dużą łyżeczkę przed snem. Wsypuje do soku i siup:) Od kilku dni po pierwszym użyciu zasypianie stało się przyjemne a sen spokojniejszy. Myśli na codzień zawsze mam rozbiegane i nie potrafiła się skupić na zwykłych czynnościach. Mniej-więcej do południa stan poprawił się, i myślę, aby używać Ashwagandhy jeszcze w dzień. Kupowałam sproszkowaną w necie varietea.pl Generalnie polecam zioło wszystkim znerwicowanym i rozdrażnionym na codzień,

Cześć, ja również stosuję Ashwagandhe. Polecam bardzo dobry blog na ten temat, a w szczególności ostatni artykuł na temat tego czy powinniśmy łączyć Ashwagandhe z alkoholem. Podrzucam linka : https://auraherbals.pl/blog/czy-powinnismy-laczyc-ashwagandhe-i-alkohol/ A może macie do polecania również blog o podobnej tematyce ? Pozdrawiam :)