Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zimne i blade palce u ręki, ból i obrzęk żył przy palcach u siatkarza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem co sie dzieje z moja dlonia ale palce wszytskie sa zimne i po wysiłku bardzo blade albo bardzo sine. Jestem siatkarzem. Z tego co pamietam to stało to sie z dnia na dzien. Poza zimnymi palcami, bola mnie jak by zyly(moze to sciegna) przy palcach, w srodkowej czesci dłoni oraz przy przedramieniu.Sa nabrzmiale. Mam 20 lat. Prosze o pomoc. CO to jest?Jak najlepiej takie cos leczyc i gdzie? Ślicznie dziekuje za pomoc
Mam podobvny problem - przy czym u mnie nie stało się to z dnia na dzień. Palce u obu rąk mi sinieją, potem stają się białe i w ogole nie mają czucia. Stan pogarsza się powoli ale systematycznie. Do tego (moze to nie ma zwiazku) mdleje mi prawa ręka (sinienie palców w prawej jest mocniejsze) - od ponad roku mam ją praktycznie cały czas przydrętwiałą mniej wiecej od przedramienia - mrowienie mocniejsze jest rano, po wysiłku oraz jak jest chłodno. Czasem dochodzi do tego ze nie mogę utrzymać kubka i *rzucam garami po mieszkaniu*. Bylam u naczyniowca, dał mi skierowanie na kapilaroskopie, po czym rzekł - *no - zaniedługo amputujemy pani prawą dłoń, potem lewą, potem nogi - i tak po kawałku* - abstrahuję od faktu ze od pierwszego zapisania sie do lekarza po tą druzgocącą diagnozę, minął rok, w czasie któego stan ręki pogorszył się co najmniej 5 krotnie.. Czy ktoś ma moze pomysł co z tym zrobić? - chcociażby suplementy diety, wiecej pomidorów, mniej pomidorów - jakos wydaje mi sie malo prawdopodobne aby jedyną forma leczenia bylo odcinanie czlonkow po kolei:) mam 30 lat:)
Witam, mam podobny problem tj. palec wskazujący prawa dłoń i najdłuższy lewa ale jest na to sposób masaż receptorów u stóp odpowiadających za poszczególne u rąk. Pomaga nie tylko na palce ale na inne narządy które prawdopodobnie zaczynają źle funkcjonować i dlatego taka reakcja na palcach. Masowanie receptorów musi odbywać się w określonej kolejnośći są na ten temat książki i internet.Pozdrawiam
Gość Paulaaaa26
Spotkała mnie ostatnio bardzo podobna historia.. Siniały i palce od paznokci do połowy u prawej ręki a u lewej mniej i kciuki także.. tak samo czułam jakby mnie bolały żyły.. i tak momentami jakbym nie miała w ogóle siły w rekach ..Hmm nie wiem co z Tym zrobić ???:(