Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lekka arytmia i bół z lewej strony serca

Gość Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał

Witam, 

Mam 25 lat. Od 2 miesięcy mam jakby dodatkowe uderzenia serca, jakby coś tam drgało. Raz częściej raz mniej. Byłem u lekarza, robił mi też ekg i powiedział, że póki nie ma żadnych fizycznych dolegliwości to nie ma co się przejmować, bo to jakieś dodatkowe skurcze, które pochodzą z innej komory czy coś takiego. Ponadto od kilku miesięcy mam czasem coś takiego, że w nocy czuje ból w tym miejscu- uczucie jakby serce było zmęczone. Generalnie jest to słabe, ale jak zaczne coś cwićzyć to w nocy jest to mocniejsze, że sobie o tym przypominam ( tak jak dziś) i się trochę boje co to jest - przedwczoraj poszedłem właśnie na silownie i ostatnie 2 noce mnie to męczyło i rano budzę się taki nie wyspany i zmęczony na sercu. A wczoraj czułem się słabiej rano jak gadałem z kolegą. Później z upływem dnia coraz normalniej, jakby noc mnie męczy.

Ponadto z 3 miesiące temu robiłem holtera 24h, ale wtedy jeszcze nie miałem tych drgań, dodatkowych skurczów i powiedzieli, że wyniki mam prawidłowe. I tak się zastanawiam, mam kilka pytań. Czy może to być niewydolnośc serca, czy też niedokrwistość? Bo z tego co myślałem, to powinienem to chyba bardziej czuć przy wysiłku niż w nocy kiedy serce odpoczywa. A to jakby serce męczyło się podczas snu. Co to może być?

Gość Rabarbar

Lekarzem nie jestem ale także mam dodatkowe skurcze serca i odczuwam w tym momencie niepokoj. Byłam wczoraj u kardiologa...serce organicznie zdrowe. A dodatkowe skurcze komorowe niestety są odczuwalne bardzo dotkliwie jakby zatrzymanie nie serca ,przeskok itp...póki co zalecił magnez ,potas i mniej stresu:)