Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Lexapro

Gość wozia2

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka Ja zmieniłem Lexapro na Aciprex i jest elegancko :) a kosztuje 18 PLN. Moja Pani Psyszka powiedziała ze jest najbardziej zbliżony do Lexapro i najlepiej sie wchłania spośród wszystkich zamienników. Ataki paniki poszły w siną dal :) troszke jest jeszcze natrętnych myśli ale mysle ze bedzie ok, a chipuje się już 6 miesięcy :)

Początkowo byłem 12 dni na dawce pół tabletki 5 mg potem cała dziś 24 dzień i poprawy nie widzę skutki 1. wstaje o 5 kołowrotek myśli i usnąć już nie mogę 2. tabletkę przyjmuje o 7 rano na czczo 3. pojawiają się poranne bóle kończyn górnych i dolnych (szczególnie ból rąk) ale do wytrzymania 4. ścisk w klatce piersiowej - ale już wiem , że nie jest groźny więc zawsze go trzeba przeczekać czy ktoś miał takie objawy ze strony kończyn? generalnie mały plus bo ataki paniki mijają szybciej .... czekam cierpliwie już nie mam wyjścia nie zamierzam przestać brać lek tylko oczekiwać jakiegoś poranka kiedy obudzę się przykładowo na teleranek z uśmiechem na twarzy

1.5 m-ca brania. od 30 czerwca do dziś 1,5 tabletki 5 mg czyli ok 7.5 efekty - poza mrowieniem kończyn rąk i nóg jest ok choc daleko do luksusu poranne nasiadówki na toalecie też są tak więc chyba muszę jeszcze poczekać na cudowną moc ....

Wiitam wszystkich,ktorzy podobnie jak ja czekaja na zbawienna moc Lexapro.Dzies 13dzien 5mg.Mam nasilone leki,bezsenne noce i kolatanie serca,czasem trudno mi zlapac oddech.Do pracy nie chodze,bo nie dalabym rady,aby na czymkolwiek sie skoncentrowac. Odoczywam,spaceruje,i czekam na poprawe.... Byl juz moment,ze bylo lepiej...a teraz od 2dni maly spadek. Moja pani drktor mowi,ze to normalne,i ze z czasem bedzie coraz lepiej.A jak wam uplywa czas na Lexapro?

Cześć! W związku z moją silna nerwica lękową dostalam lek lexapro. Zazywam 7 dzień 5 mg, zaraz mam przejśc na 10. Generalnie przezywam koszmar. Mój lęk nasilił się z dziesiąć razy, dokucza mi silne napięcie, rozkojarzenie, nie mogę na niczym się skoncentrować. odczuwam potrzebę ciągłego ruchu. Do tego ucisk głowy, jak w ciasnym kasku. Trochę się przerazilam tymi objawami. Czy ktos mial odobne i czy one mijają?

Cześć! Ja też męczę się z tym lekiem tylko ze ja mam elicea. Jestem już 15 dzień na dawce 10mg a ogólnie 22 dzień na tym leku(tylko wcześniej na mniejszych dawkach). Czuje się też słabo. Mam zawroty głowy, mdłości i ogólnie tak dziwnie i trochę niespokojna jestem. Wszyscy tu piszą ze trzeba to przetrzymać. Jest to bardzo ciężkie ale trzymajmy się i nie poddawajmy. Kurcze oby zadziałał lek. Idę dziś do lekarza.

Dzień dobry,znam ten lek, brałam przed 18 Laty kiedy w Polsce mało był znany.Miało to miejsce w czasie żałoby po bliskiej osobie.Czułam sie dobrze, dzięki temu lekowi normalnie funkcjonowałam.Wiem ,ze nie można zbyt szybko odstawić, ale tez mam informacje z przez ok. 6 miesięcy po zakończeniu przyjmowania utrzymuje stężenie w organizmie i dzięki temu wolno przechodzimy w stan bez kontynuowania.

Witam. 

Mam przypisany Aciprex na fobię społeczną  (chyba, bo byłem u dwoch psychatrów i żaden mi wprost nie powiedział co mi dolega)

Pierwszy przypisał właśnie Aciprex a drugi Nexpram czyli sądząc po ulotce to samo pod inną nazwą.

Przerażony jestem opisem skutków ubocznych a głownie Impotencją, stanami depresyjnymi. dużym wzrostem wagi, bezsennością i wieloma innymi.

Nie mogę podjąć decyzji o rozpoczęciu leczenia farmakologicznego. Zacząłem za to chodzić do psychologa na terapię. Jak dotąd 4 spotkania bez widocznych efektów.

Czy po zaprzestaniu stosowania tych leków normalnie powraca libido o waga wraca do normy? 
jestem facetem już prawie 50 letnim, z epizodem zaniku wzwodu po lekach neurologicznych w wieku 33 lat trwającym prawie pół roku.

Do dziś to koszmarnie wspominam a w ulotce napisane jest, że dysfunkcje seksualne ZAZWYCZAJ ustępują po zaprzestaniu leczenia.

Boję się, że z uwagi na mój wiek i sytuacje z przeszłości po leczeniu funkcje seksualne zupełnie mi zanikną.

Nie chcę robić czegoś kosztem czegoś.

Pozdrawiam. Krzysztof.