Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Lexapro

Gość wozia2

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM Ewa jak możesz to podaj mi proszę namiary na lekarza ja też jestem z Gdańska i chętnie dowiem sie co to za lekarz :))) oto mój mail qqci@wp.pl jak na razie jadę na lexapro i jest ok jestem silniejsza i mam więcej energii nie boję sie już wychodzić z domu :))) więc polecam ten lek bo rzeczywiście ma mało skutków ubocznych więc pewnie warto, jedynie cena jest niezbyt heh troche drogi :( pozdrawiam i zdrowia nam życzę :)))
Hej Sara, odpisałam na maila:) Dopiero wróciłam ze szpitala, stąd to opóźnienie. Sadzik, szkoda że nie możesz skorzystać z lekarza, ale zawsze masz nas:) Zresztą, jak wiadomo - sympatia do lekarza to rzecz indywidualna. Nie każdemu musi pasować taki typ człowieka:). Trzymajcie się.
witam po przerwie Ewa super że Ci się udało zaprzestać brania leku ja też się nad tym zastanawiam ale biorę go około 4 miesięcy i nie wiem czy to nie za wcześnie. Mieszkam w Irlandii i na terapię to raczej nie mam co liczyć w lipcu zjadę do Polski to może wtedy terapia i zaprzestanie lexapro nie wiem co robić? Sara co u ciebie jak czytam posty to chyba coraz lepiej :) pozdrawiam jagoda
Jagus71, myślę że to stanowczo za wcześnie na odstawienie leku. Ja zanim odstawiłam swój pierwszy lek to lekarz mi wcześniej zmniejszał dawki, ale zawsze pytał - no to jak zmniejszamy o połówkę? (sprawdzał pewnie na ile jestem w stanie się na to zdecydować - bo to też jest ważne). Wtedy ja - zanim się zgodziłam - przeważnie mówiłam - jeszcze nie (tu miałam na myśli to, że czuję się pewniejsza, gdy jednak łykam ten lek) Po jakimś czasie myślałam - chyba mogę już zrezygnować - i wtedy ustalałam to z lekarzem. Nie wiem czy to nie wróci - boję się tego, ale korzystam z terapii i pokładam w niej nadzieję.
Witam.Jak już wcześniej pisałem, zdecydowałem sie na terapie lexapro.O samopoczuciu i efektach będe starał pisac na bieżąco.Narazie jest to dugi dzień wiec jeszcze nie wypowiadam się na temat tego leku.Co najwyżej moge napisac ,ze jest dosyc drogi(ponad stówka za opakowanie), ale jeżeli ma pomóc jakimś stopniu, to nie wazna jest cena.
Hej dziekuje goska 107 za informację - zapytam lekarza ;) bo rzeczywiscie cena lexapro jest szokująca. U mnie 4 miesiąc na lexapro i cały czas zastanawiam sie czy efekt brania jest zadowalający. Niestety miewam gorsze dni heh może dlatego ze ten lek jest na depresje a ja mam nerwice wegetatywną i mimo lepszego nastawienia do życia i problemow to somatyczne bóle mnie meczą jak np. tygodniowy bol głowy, innym razem kłucie serca itp czyli jest srednio. CZasem wydaje mi się że może 1 tabl. jest za słaba ale gdybym miała brac wiecej to...nie stac mnie na to ;( zapytam o ten DEPRALIN... Zycze wszystkim powodzenia :) dobrego samopoczucia i usmiechu spokojnej nocy
Gość wiki3331
Witajcie! Ja też jestem na lexapro od 2 tygodni.Pierwszy tydzień to horror ,aż dzwoniłam do lekarza czy nie odstawić bo uczucie przygnębienia, nudnościbyły nie do wytrzymania.Ale potem jakoś ustąpiły te objawy.Wcześniej brałam Setaloft ale odstawiłam w nieodpowiednim czasie( na jesień) i wszystko wróciło.Znowu zaczęłam bać się wychodzić gdziekolwiek.Mam 4 letnią córeczkę więc nie mogę sobie pozwolić na taki stan.I znów zaczęłam walkę.Moja pan doktor twierdz ,że jest to *mercedes*wśród leków tego typu.Czekam na skutki.Będę pisała choć widzę ,że opinie są pozytywne. Pozdrawiam.
Sara ja mam podobne odczucia, biore lexapro od 4 miesiecy ale tez mam nerwice i niesety nie dziala na mnie ten lek tak jak trzeba. Mam wiecej energi, spie w miare dobrze ale mam bole zoladka i ciagly niepokoj .jestem umowiona z lekarka mysle ze w moim przypadku to nie ten lek. Bralam kiedys seroxat to bylo cudo bylam jak nowo narodzona bralam go dlugo i misialam odstawic bo nasilil mi luszczyce ale poza tym to czulam sie super.Po lexapro iestety nie!
Biorę Lexapro od trzech dni. Nie mam depresji (choć miewałem), ale cierpię na uogólniony lęk. Po godzinie(!) od zażycia 5mg przestały się pojawiać odczucia lękowe. Tzn. czułem, że takie odczucia próbują się przedostać na zewnątrz, ale coś jakby je blokowało (to chyba dowód na to że zaburzone u mnie są nie tylko mechanizmy metabolizowania neuromediatorów, a główne zaburzenia siedzą gdzieś w ośrodkach korowych [inaczej mówiąc: w psychice]). Nie zaobserwowałem u siebie ani jednego objawu nieporządanego(!). Spożycie alkoholu w umiarkowanej ilości także nie spowodowało żadnych nieporządanych skutków.
Hej Na lexapro 5 miesiąc jest o wiele lepiej :))) żadnych skutków ubocznych ;) W aptece pytałam o zamiennik - Depralin - jak polecacie ale farmaceutka nie znalazła w spisie leków który ma aktualny od stycznia (ale obiecała za sprawdzi to) Lexapro jest strasznie drogim lekiem z tego tylko wzgledu chetnie przeszłabym na zamiennik. pozdrawiam
A jednak nawet Mistrza dopadły objawy nieporządane... :P Po około 5 dniach. Brak apetytu, przygnębienie (delikatna depresja, której wcześniej nie było). Przynajmniej lęków nadal nie ma. Jest jeszcze nadmierna senność. Naprawdę ciężko jest się rozbudzić nawet po krótkiej drzemce...
Dobrze jest rozpocząć kurację na 1-3 dni przed jakimś dłuższym wolnym okresem (wakacje, ferie, urlop. Najlepiej minimum 2 tygodnie). Objawy nieporządane stosowania tych leków były głównym powodem, dla którego od dłuższego czasu nie mogłem się zdecydować na rozpoczęcie kuracji. 3-4 dni były naprawdę ciężkie i akurat spędziłem je chodząc do pracy (w sumie po 10 dniach od rozpoczęcia kuracji stan wrócił do normy). W swoim życiu przywykłem do działania w ekstremalnie niekorzystnych warunkach, więc i ten okres jakoś udało mi się przetrwać. Ale polecam początkowy okres przeleżakować w domu.
witam jestem tu od nowa tez biore zamiennik lexapro depralin od 4 dni 5mg po tyg mam brac cala niewiem co jest ale mam to przepisane na nerwice lekowa i lekka depresje ale zle sioe czuje po zazyciu tego leku jestem smutna przygnebiona jesc nmie umiem wcale leki i caly czas mi nie dobrze niewiem czy to kiedys minie?wspomagam sie raz dziennie xanaxem 0,25 bo tak mi polecila lekarka ze moge jakby bylo zle wieczorem zawsze czuje sie lepiej najgorzej jest rano wstaje jest oki a po 5 minutach juz sie zaczynaja mdlosci lek i glupie mysli ze zwariuje czy to normalne?mam dalej bnrac ten l;ek?