Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Lexapro

Gość wozia2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bralem ten lek w zeszlym roku na newice lękową i powiem szczerze, ze mi pomógł. (Oczywiście za wcześnie go odstawilem i wszystko potem szlag trafił ale pół roku miałem spokój). Jedyną jego wadą jest że zaczyna działać po ok 3-4 tygodniach i co by nie mowić trochę przytępia ale można się przyzwyczajć. Pozdrawiam
Gość wozia2
Adam ja tak miałam po seroxacie też mi minęło czułam się wspaniale ,brałam go 8 miesięcy i też sama odstawiłam .Miałam jeszcze rok spokoju i wszystko wróciło.Teraz próbuje z tym lexapro .Czyli mówisz ,że to dobry lek i ci pomógł.
Gość wozia2
Witam AdamP dzięki za zainteresowanie.Nie nie zrezygnowałam z brania tego leku.Od wczoraj biorę całą tabletkę czyli 10mg bo przez 7 dni brałam o,5.Skutków ubocznych nawet nie mam może troszkę takie poddenerwowanie,ale równocześnie z lexapro biorę 0,5 zomirenu może on mnie wycisza i mam mniej tych skutków ubocznych.Ale poprawy na razie nie odczuwam być może to za wcześnie.Pozdrawiam cię serdecznie i odezwij się czasem.
Cześć, Bardzo dobrze znam lek Lexapro i gorąco polecam. Lek zaczęłam brać w marcu 2007 roku w dawce 10 mg dziennie. Dwie najbardziej istotne informacje to to, że: 1. lek zaczyna działać po 2 tygodniach 2. na początku brania leku pojawiają się objawy żołądkowe: mdłości, jadłowstręt, biegunka Przez pełnych 9 miesięcy brałam Lexapro w dawce 10 mg, od stycznia lekarz zmniejszył mi dawkę do 5 mg na dzień. W takiej dawce brałam Lexapro przez kolejne 3 miesiące. Obecnie jestem na etapie odstawiania leku - oczywiście pod kontrolą lekarza. Jestem bez leku już prawie 3 tygodnie i nie ma żadnych objawów ubocznych - jakby nic się nie zmieniło:) Generalnie wszystko dobrze! Stosując ten preparat nie miałam żadnych efektów ubocznych, czułam się świetnie i musiałam tylko pamiętać żeby go brać. Polecam stosowanie tego leku. Na początku 2007 roku dopadła mnie po raz pierwszy w życiu depresja z wyjątkowo silnymi atakami lękowymi i objawami fizycznymi. Powodzeniu w walku z tą podstępną chorobą:) Ela
Gość wozia2
Dziękuję ci bardzo Elu ,że usłyszałam takie słowa pocieszenia.Cały czas mam nadzieję ,że mi ten lek pomoże .Obiecałam dzieciom,że wyjadę w tym roku z nimi na jakieś wczasy i cały czas się zastanawiam czy zdąży ten lek zadziałać do wakacji na tyle ,że będę mogła się w końcu z domu ruszyć.Pozdrawiam cię bardzo serdecznie.
Woziu, Możesz być spokojna. Pracuję w środowisku lekarzy i zanim zaczęłam brać jakikolwiek preparat rozmawiałam z lekarzami nt. leczenia depresji, lęków i nerwic oraz nt. właściwych leków. Mnie zależało na tym, aby preparat był skuteczny, nie wpływał na życie codzienne, nie miał skutków ubocznych. Ważne jest, aby nie odstawiać za wcześnie leku. AdamP wspomniał o swoich doświadczeniach. Leczenie depresji i nerwic to długotrwałe leczenie i aby było skuteczne i bez nawrotów musi trochę potrwać. Nie trać nadzieji i bądź cierpliwa. Ważne, żeby wyleczyć się skutecznie i nie mieć nawrotów. Myślę, że do Dnia Dziecka będziesz się już dobrze czuła!:) Zobaczysz jak z dnia na dzień będzie następować poprawa Twojego samopoczucia. Tylko nie myśl za dużo o Twojej chorobie i o tym co będzie dalej. Takie myślenie nie pomaga, bo sama nakręcasz się myślami o chorobie. Myśl o tym, że już niedługo będziesz zdrowa a choroba pozostawi w Twoim życiorysie tylko mroczne wspomnienie. Trzymam kciuki za Ciebie:) Ela
witajcie ja tu pierwszy raz dostałam lek lexapro słyszałam ze jest dobry wiele osob z was bierze go juz od dawna czy ktos z was w czsie brania tego leku napił sie alkoholu nie duzo ilosc np 2 piwa i czy cos sie moze stac pytam bo mam impreze i nie chciałabym sie wyrozniac miedzy ludzmi chodziasz nie dłuzą ilosc ....dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.....
Lexapro biorę od 2 miesięcy.Efekt niesamowity,czuję się wspaniale.Poprzednio lekarze zapisali mi Ketrel.Wykończyli by mnie tym lekiem.Po prostu żle zdiagnozowali mnie.Trafiłam na dobrego lekarza-diagnoza silna depresja.Zapisał Lexapro i po 2 tygodniach brania (10mg dziennie)naprawdę żyję.Zadnych skutków ubocznych.Gorąco polecam.
Witam. Przeczytałam Wasze opinie o lexapro, bo szukam leku, który mi nie zaszkodzi tak jak inne np. citabax. Niestety zaokrągliłam się w ciągu 3 miesięcy o całe 4 kg po leku na nadczynność tarczycy, co też nie wpływa dobrze na moje nerwy. Dziś nie wykupiłam lexapro, bo cena zszokowała mnie. (Ale może kupię jutro lub za kilka dni!?) 90 zł na 28 dni to bardzo dużo. Ale jak mam sobie poradzić,żeby ciągle nie płakać? Żadne ziołowe leki nie działają. Lexapro poleciła mi osoba, która sama wyszła z ciężkiej depresji i teraz jest radosna i chętna do działania. A ja tylko płaczę. Jestem już zmęczona sobą. Pozdrawiam
Witam.Biore ten lek od 8 dni.Narazie czuje sie fatalnie,moje leki sie nasilily,budze sie poddenerwowany,stracilem apetyt i mam rozwolnienie.Moj lekarz wyjechal i nie mam z nim kontaktu.Prosze o rade,czy mam odstawic lexapro czy jeszcze wytrzymac i czekac na rezultaty.