Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niedomykanie zastawek po zamknięciu ubytku w przegrodzie między przedsionkowej u dziecka

Rekomendowane odpowiedzi

Moja córeczka w wieku 2 lat miała operację zamknięcia ubytku w przegrodzie międzyprzedsionkowej dziś ma 4 lata kilka dni temu bylismy na echo i wyszło że ma nieznacznie powiększone PA i zastawki trójdzielna i płucna i mitralna niedomykaja się w I stopniu poza tym wymiary serca kurczliwość prawidłowa zastawka aoralna bez zmian. Mam jednak pytania jak dlaej może potoczyć sie nasza historia . Chodzi mi o to czy moze dojśc znowu do operacji. Niby nie ma na dzień dzisiejszy czym się martwić, chociaz zastanawaim sie jak to dalej bedzie wcześnie z zastawką mitralna nie było kłopotu pół roku wcześniej była bz czy zatem teraz się pogarsza. czy zastawki moga same się naprawiać ?będe wdzieczna za słowa otuchy
Witaj niestety wprowadzam i swój e-meil i emeil meza a tam stale wyskakuje żeby wpisac w pole zaznaczone * i próbuję rózne hasła pozdrawim będę próbowac dalej dobrze znamy się na komputerze ale nie wiem czemu nam nie wychodzi kiedyś wchodziłam na forum gazeta pl bez problemu ale dzis mój nick nie wchodzi